Wat was de inspiratie achter de Shonda Rhimes Netflix-show 'Bridgerton'?

Inhoudsopgave:

Wat was de inspiratie achter de Shonda Rhimes Netflix-show 'Bridgerton'?
Wat was de inspiratie achter de Shonda Rhimes Netflix-show 'Bridgerton'?
Anonim

Shondaland is een geweldige plek vol interessante en vermakelijke tv-shows, en het is zeker waar dat Shonda Rhimes fans steeds nieuwe series brengt om geobsedeerd door te raken.

Volgens waarnemer. com, Rhimes tekende in 2017 een deal van $ 100 miljoen met Netflix. Mensen wilden graag zien wat de allereerste Netflix-show zou zijn van deze ongelooflijke showrunner en schrijver, en Bridgerton is het resultaat.

De show krijgt een seizoen twee, wat geweldig nieuws is voor fans van dit periodestuk, dat iedereen lijkt te zijn. Zelfs Mindy Kaling tweette dat ze van Bridgerton houdt.

Wat was de inspiratie achter dit periodestuk? Laten we eens kijken.

Geïnspireerd raken

De Netflix-serie is vergeleken met Gossip Girl, vooral omdat Julie Andrews de verteller van de show is. Maar hoe kwam de show tot stand?

Shonda Rhimes genoot van de boeken van Bridgerton en wist dat een tv-serie een geweldig idee zou zijn.

Volgens The Hollywood Reporter zei Rhimes: "Ik herinner me dat ik mensen bijna bang maakte, zoals: 'We moeten deze gekke romans hebben - ze zijn hot en ze zijn sexy en ze zijn echt interessant.'"

Chris Van Dusen, de showrunner van Bridgerton, vertelde The Hollywood Reporter: "We maken niet de periodeshow van je grootmoeder."

Er zit een interessant verhaal achter hoe Shonda Rhimes de boekenreeks ontdekte. Volgens Insider.com zei Julia Quinn dat Rhimes weg was en op zoek was naar iets om te lezen. Quinn legde uit: "Het is gek om te bedenken dat mijn leven voor altijd is veranderd omdat Shonda niet genoeg leesvoer meenam op vakantie, maar dat is eerlijk gezegd wat er is gebeurd."

Phoebe Dynevor en rege jean pagina in bridgerton netflix tv-serie
Phoebe Dynevor en rege jean pagina in bridgerton netflix tv-serie

De historische nauwkeurigheid

Hoe echt is Bridgerton? Het is belangrijk op te merken dat de personages verzonnen zijn, maar de show is gebaseerd op de realiteit.

Volgens Marie Claire hadden rijke families in de 17e eeuw iets van een 'huwelijksmarkt'. Ze zouden zes maanden in de stad wonen, zodat hun kinderen, die oud genoeg werden om te trouwen, naar chique evenementen konden gaan en anderen konden ontmoeten die rijk waren en huwelijksmateriaal.

Hannah Greig overlegde over de show en werkte aan andere historische projecten zoals de film The Favorite.

Julia Quinn vertelde Entertainment Weekly dat fans moeten nadenken over hoe de show hedendaags is, dus het is niet 100 procent historisch correct. Insider.com merkt op dat koningin Charlotte echt heeft bestaan en dat mensen dachten dat ze de 'eerste monarch van gemengd ras' was.

Quinn vertelde EW: "Het is belangrijk om te onthouden dat Bridgerton geen geschiedenisles is. De show is voor een modern publiek. En dus nam de maker van de show wat vrijheden in het opnieuw verbeelden van de wereld, maar ze komen niet uit het niets. Bijvoorbeeld, koningin Charlotte, die een nieuw personage in de serie was, dit is een vrouw waarvan veel historici denken dat ze van gemengd ras was."

In een interview met The Guardian zei Quinn dat het geweldig is dat de show diversiteit heeft. Ze zei: "Dit is al een romantische fantasie, en ik denk dat het belangrijker is om te laten zien dat zoveel mogelijk mensen dit soort geluk en waardigheid verdienen. Dus ik denk dat ze de absoluut juiste keuze hebben gemaakt door al deze inclusiviteit binnen te brengen."

Het proces van het aanpassen van de romans

bridgerton phoebe dynevor
bridgerton phoebe dynevor

Julia Quinn zegt dat ze verrast was dat haar boeken werden aangepast voor een Netflix-serie. Volgens Shondaland.com legde ze uit: "Iedereen was op de beste manier in shock. Er was geen blauwdruk voor [film en televisie] aanpassing in ons genre. Er zijn misschien een paar Hallmark-films geweest, maar alleen voor hedendaagse romantiek."

Quinn vertelde dat ze koffie aan het drinken was bij Starbucks toen ze werd gebeld door haar agent, die vroeg of ze wist wie Shonda Rhimes was. Quinn zei dat ze wist dat Rhimes geweldig werk zou doen: ze zei: "Ik wilde de gemakkelijkste, gelukkigste auteur voor teamspelers zijn die je je kunt voorstellen. En ja, ik zou waarschijnlijk niet zo bereid zijn geweest als dat als iemand anders was, was ik misschien nerveuzer, maar ik vertrouwde haar gewoon impliciet."

Quinn vertelde Shondaland.com dat ze hoopte dat Bridgerton anderen aan het denken zou zetten over meer aanpassingen van het genre van historische romantiek. Ze denkt dat deze projecten doorgaans veel geld kosten om te maken, en het was zo opwindend om te zien dat haar werk een tv-serie werd.

De auteur deelde dat het bezoeken van de set geweldig was: ze legde uit: "Het is de gekste ervaring om iets te zien dat begon als alleen ik op mijn computer, nu zijn er honderden mensen bij betrokken."

Fans zijn zeker enthousiast om het tweede seizoen van de show te zien, en in de tussentijd kunnen ze de boekenreeks bekijken als ze ze nog niet hebben gelezen.

Aanbevolen: