Hier is waarom Twitter gelooft dat de aankomende film van Tom Holland problematisch is

Inhoudsopgave:

Hier is waarom Twitter gelooft dat de aankomende film van Tom Holland problematisch is
Hier is waarom Twitter gelooft dat de aankomende film van Tom Holland problematisch is
Anonim

De Spider-Man-acteur maakt deel uit van een ongelooflijke reeks films voor 2021. Van de misdaaddramafilm Cherry van de gebroeders Russo tot zijn hoofdrol als Nathan Drake in Uncharted, de acteur neemt steeds meer rollen op zich complex in vergelijking met zijn Marvel-personage.

Hij zal het eerste seizoen leiden van The Crowded Room, een anthologiereeks van Apple TV+. Tom Holland speelt Billy Milligan, de eerste persoon die is vrijgesproken van een misdrijf vanwege een dissociatieve identiteitsstoornis, voorheen bekend als meervoudige persoonlijkheidsstoornis.

De 10-delige serie is afkomstig van de met een Oscar bekroonde scenarioschrijver Akiva Goldsman, die de bekroonde film A Beautiful Mind uit 2001 schreef. Nederland leidt het hele eerste seizoen!

Twittergebruikers zijn er niet blij mee

Sommige gebruikers zijn bang dat de serie problematisch kan zijn voor mensen die worstelen met DIS, en dat het het reeds bestaande stigma rond de psychische stoornis zou kunnen versterken.

"Beste Tom Holland, herwaardeer deze keuze alstublieft! We zijn echte, vaak gehandicapte mensen, overlevenden en geen moorden en deze film zal het reeds bestaande stigma op DIS opnieuw versterken."

Het aangrijpende eerste seizoen van de anthologiereeks is een 'boeiende thriller' en is geïnspireerd op de bekroonde biografie van Daniel Keyes, The Minds of Billy Milligan.

Het wordt beschreven als een verhaal dat "de ware en inspirerende verhalen zal onderzoeken van degenen die hebben geworsteld en geleerd hebben om succesvol te leven met een psychische aandoening."

@tarrareinacar deelde "oh geweldig, weer een film die ervoor zal zorgen dat mensen die geen twee seconden onderzoek kunnen doen, mensen met DIS en OSDD gaan stigmatiseren en bang maken."

@baizhues reageerde en zei dat de film "veel schade kan aanrichten aan mensen met een dissociatieve identiteitsstoornis (DIS)", vooral omdat "meervoudige persoonlijkheidsstoornis een verouderde term is" en het niet werd erkend.

Twitter-gebruikers riepen hun volgers op en drongen er bij hen op aan "geen films te ondersteunen die systemen demoniseren" en zijn zelfs een petitie gestart waarin de producenten van de show worden opgeroepen.

Sommige gebruikers, zoals @existhathena, legden uit waarom de serie problematisch zou kunnen zijn.

Het probeert zich te concentreren op "inspirerende verhalen" van mensen die leren leven met een psychische aandoening, maar het eerste seizoen zelf richt zich op het leven van een "veroordeelde verkrachter".

"Milligan werd vrijgesproken voor zijn misdaden vanwege zijn DIS-diagnose, maar hij pleegde de misdaden nog steeds", schreven ze.

Holland heeft de aankondiging niet gedeeld of gereageerd op het verzet.

Aanbevolen: