The Wonder Years': waarom Kevin en Winnie niet samen eindigden

Inhoudsopgave:

The Wonder Years': waarom Kevin en Winnie niet samen eindigden
The Wonder Years': waarom Kevin en Winnie niet samen eindigden
Anonim

Er zijn zeker stellen op het scherm geweest die geen chemie hadden. Maar dit is niet het geval voor Fred Savage en Danica McKellar op The Wonder Years. Hun personages, Kevin Arnold en Winnie Cooper, behoorden tot de beste sitcom-paren aller tijden. De belangrijkste reden hiervoor is het 'willen-ze-willen-niet-zij'-element dat ingebakken zat in de structuur van de klassieke sitcom uit 1988. Het is een van de redenen waarom The Wonder Years, dat tot 1993 op ABC liep, beter is dan veel huidige sitcoms.

Maar in de laatste aflevering van de serie waren fans teleurgesteld toen ze hoorden dat Kevin en Winnie niet samen zouden eindigen. Gezien wat velen verwachtten van subplots in Hollywood en romantiek in het algemeen, was dit een grote ommekeer. Maar om makers Carol Black en Neal Marlens te laten zien, was dit een belangrijke beslissing. Dit is waarom Kevin niet bij Winnie Cooper terechtkwam.

De eerlijkheid achter een jonge romantiek

In een interview met Rolling Stone gingen de makers en producenten van The Wonder Years in detail over het belang van het uitgangspunt van de show. Wat Neal Marlens en Carol Black uiteindelijk wilden doen, was een typisch coming-of-age-verhaal in een buitenwijk plaatsen tegen de massale sociale en politieke onrust die tegelijkertijd gaande was. Het resultaat was een ontroerend en vaak hilarisch verhaal dat altijd eerlijk aanvoelde. En eerlijkheid was van vitaal belang bij het uitbeelden van de jonge Kevin Arnold en zijn eerste verliefdheid, het buurmeisje, Winnie Cooper.

"Het briljante van de show van Neal en Carol, het originele concept, was het vermogen om de zeer kleine verhalen van een 12-jarige die in de buitenwijken woonde te plaatsen tegen deze gigantische wereldgebeurtenissen - om nog maar te zwijgen van de derde dimensie, dat is de verteller die het van al die jaren later ziet met een idee van hoe al deze gebeurtenissen zijn verlopen', zei uitvoerend producent en schrijver Bob Brush tegen Rolling Stone."Winnie Cooper was die persoon die we ontmoetten, die eerste liefde die we ontmoeten in die bedauwde, onschuldige tijd van ons leven, die zo krachtig is. Degene waar we nog steeds aan terugdenken, en ons afvragen waar ze is en hoe ze het deed."

Winnie vertegenwoordigde degene die ontsnapte, maar ze vertegenwoordigde ook die speciale persoon die ons onze eerste echte ervaring geeft van de turbulente achtbaan die liefde is. Zij is de persoon waar we om treuren als we jong zijn. De persoon die we op een voetstuk plaatsen. En de persoon die we ons realiseren is niet precies wie we dachten dat ze was. Misschien is ze meer. Misschien is ze gewoon anders. Hoe dan ook, het personage is iemand waar elke persoon op de planeet iets in kan zien, want we hebben allemaal die eerste persoon gehad waar we hard op hebben geplet en misschien een tijdje mee moeten zijn.

Maar zelden eindigen we met die persoon. En dat is het hele punt achter het karakter en de relatie tussen Kevin Arnold van Fred Savage en Winnie Cooper van Danica McKellar.

"Niemand krijgt echt zijn eerste liefde", vertelde Fred Savage aan Rolling Stone. "Er zijn uitzonderingen op de regel, maar voor het grootste deel hebben we onze eerste liefde en het vormt ons, en dan gaan we verder. Je eerste liefde kan altijd je eerste liefde zijn als je niet samen bent beland. Maar als je hebt drie kinderen bij haar en je moet de carpool zien te vinden, dat is iets heel anders."

Bovendien zou het een vreemde dimensie hebben gegeven aan het verhaal van de show als Kevin en Winnie aan het einde van de serie bij elkaar konden zijn.

"Als je je voorstelt dat de verteller [een oudere] Kevin Arnold was in een weekend van in de veertig, terwijl hij tijdens de rust van een voetbalwedstrijd oude verhalen van zijn vrienden vertelde, waren deze verhalen over Winnie Cooper geen verhalen over de vrouw hij was getrouwd. Als Winnie in de andere kamer het avondeten zou koken, denk ik niet dat hij zulke verhalen zou vertellen, "legde Bob uit.

"Ik hoopte op hen [om bij elkaar te blijven], maar ik wist ook dat The Wonder Years een show was over bitterzoete herinneringen, dus ik was niet verrast toen ze niet samen eindigden," Danica McKellar, wie Winnie speelde, uitgelegd.

"Kevin en Winnie hebben elkaar duidelijk gevormd op een manier die hen voor altijd bij zal blijven, maar hun verhaal is meer dan alleen die twee en ze zijn verhuisd om andere dingen te gaan doen", zei Fred Savage. "Voor mij voelde dat heel echt - dat bitterzoete verlies van iets dat je zo graag wilde."

Beide acteurs hebben toegegeven dat ze verliefd op elkaar waren tijdens het filmen van de show. Dit lijkt enigszins natuurlijk, aangezien het twee jonge kinderen waren die samen voor een camera opgroeiden. Ze beweerden ook dat beide personages de deal uiteindelijk in de laatste aflevering bezegelden voordat ze hun eigen weg gingen, hoewel dit alleen werd geïmpliceerd met wat stevig kussen. Misschien is dat gewoon iets wat Fred en Danica wilden gebeuren, omdat ze, op een vreemde meta-manier, een 'Winnie Cooper' voor elkaar vertegenwoordigden; een eerste liefde die niet de bedoeling was.

Aanbevolen: