‘American Horror Story’-acteur Finn Wittrock gaat Green Lantern spelen in nieuwe HBO Max-serie

‘American Horror Story’-acteur Finn Wittrock gaat Green Lantern spelen in nieuwe HBO Max-serie
‘American Horror Story’-acteur Finn Wittrock gaat Green Lantern spelen in nieuwe HBO Max-serie
Anonim

In de aankomende HBO Max-serie Green Lantern, zal Finn Wittrock de hoofdrol op zich nemen als Guy Gardener/Green Lantern, per Deadline.

Het verhaal begint op aarde in 1941 met de allereerste Green Lantern, een FBI-agent genaamd Alan Scott. Dan verschuift het verhaal naar 1984, met halfvreemde Bree Jarta en Gardener, die wordt beschreven als een "kolossale massa mannelijkheid, en, zoals weergegeven in de strips, een belichaming van hyperpatriottisme uit de jaren 80 - en toch op de een of andere manier sympathiek."

De show zal hun dynamiek verkennen, met de introductie van andere Lantaarns, variërend van bekende personages tot nooit eerder vertoonde superhelden.

Guy Gardener als de groene lantaarn
Guy Gardener als de groene lantaarn

De nieuwe serie wordt geschreven door Greg Berlanti, Marc Guggenheim en Seth Grahame-Smith. Alle drie de schrijvers zullen naast Geoff Johns, Sarah Schechter, David Madden en David Katzenberg als uitvoerend producenten optreden. Berlanti Productions zal de serie produceren met Warner Bros. Television.

Wittrock is de enige acteur die tot nu toe is bevestigd voor deelname aan het project. Hij ging naar Instagram om het opwindende nieuws met zijn volgers te delen, in een post die een screenshot liet zien van het artikel dat eerder deze week door Deadline werd gepubliceerd.

De acteur staat bekend om zijn optreden in Ryan Murphy's FX-serie American Horror Story. Wittrock werkte ook mee aan American Crime Story, wat hem een Emmy-nominatie opleverde. Hij verscheen voor het laatst in het eerste seizoen van Murphy's Netflix-serie Ratched.

Het personage Guy Gardner is oorspronkelijk gemaakt door John Broome en Gil Kane, maar werd in de jaren tachtig en negentig veranderd door Steve Englehart en Joe Staton voor de Justice League-strips. Het team van Lanterns moest een komische kijk zijn op de stereotiepe 'hypermannelijke' Amerikaanse man. De belangrijkste kenmerken van de tuinman zijn vandaag de dag nog steeds hetzelfde.

Statons ontwerp voor Gardener is geïnspireerd op het personage Major Ronald Merrick uit de televisieserie TV-serie The Jewel in the Crown. Staton zag dat Merrick overeenkomsten had met Gardener en besloot het personage opnieuw te creëren.

HBO Max heeft 10 afleveringen van een uur besteld van de serie Green Lantern. Op dit moment is er nog geen startdatum voor de productie aangekondigd, noch zijn er extra castleden of een verwachte première.

Aanbevolen: