Hoe dicht kwam Jennifer Lawrence bij de hoofdrol in 'Twilight'?

Inhoudsopgave:

Hoe dicht kwam Jennifer Lawrence bij de hoofdrol in 'Twilight'?
Hoe dicht kwam Jennifer Lawrence bij de hoofdrol in 'Twilight'?
Anonim

Filmfranchises hebben een manier om elke acteur in een van zijn primaire rollen in een mum van tijd in een mainstream-ster te veranderen. Franchises als Star Wars maakten bijvoorbeeld moderne artiesten als Daisy Ridley en John Boyega tot Hollywood-waren. Dit is de reden waarom franchiserollen zo gewild zijn in Hollywood.

Jennifer Lawrence is tegenwoordig misschien een grote ster, maar als jongere artiest was ze nog steeds op zoek naar een grote doorbraakrol. Op een gegeven moment had ze zelfs een auditie om te schitteren in Twilight, wat alles voor haar had kunnen veranderen.

Laten we eens kijken hoe dicht Jennifer Lawrence bij de hoofdrol in Twilight kwam.

Lawrence deed auditie om Bella Swan te spelen

Jennifer Lawrence Red Sparrow
Jennifer Lawrence Red Sparrow

Voordat ze zelf grote sterren worden, krijgen veel artiesten de kans om auditie te doen voor rollen die hun leven veel eerder hadden kunnen veranderen. Het is duidelijk dat studio's en castingdirectors potentiële sterren al vroeg oppikken, en daarom krijgen deze artiesten audities voor een aantal grote rollen. Voordat ze een grote filmster werd, kreeg Jennifer Lawrence de kans om auditie te doen voor Twilight.

Aangepast van de boekenreeks, stond Twilight op het punt een enorme hit op het grote scherm te worden, en de eerste film was in feite een slam dunk om honderden miljoenen dollars te verdienen. Als zodanig is het vanzelfsprekend dat de rol van Bella Swan het spel zou hebben veranderd voor elke artiest die er is. Lawrence was zich echter niet helemaal bewust van wat het uiteindelijk zou worden.

Ze vertelde Howard Stern: "Ik wist niet echt wat het was. Je krijgt gewoon vijf pagina's [bij de auditie] en ze zeggen: 'Aapje doen.' En toen het uitkwam, had ik zoiets van: 'Hot d. Wauw.'”

"Ik had op dat moment zo'n solide indiecarrière, dus ik dacht: 'Dit is perfect. Ik mag acteren en ik ben niet zo beroemd'", vertelde ze aan Stern.

Met Lawrence uit beeld, werd de rol van Bella uiteindelijk vervuld door een actrice die in staat was om snel een ster te worden.

Kristen Stewart krijgt de rol

Kristen Stewart Bella Swan
Kristen Stewart Bella Swan

Voordat ze Bella Swan speelde in de Twilight-franchise, was Kristen Stewart geenszins een grote naam in de industrie. Ze had eerder werk gedaan, zeker, maar Bell Swan spelen zou haar naar de top katapulteren door haar een wereldwijde franchise te geven die uiteindelijk onpeilbare hoeveelheden contant geld binnenhaalde.

Lawrence sprak met The Guardian over het succes van de franchise en de roem van Stewart en zei: Ik herinner me toen de film voor het eerst uitkwam, Kristen Stewart op de rode loper zag en overal waar ze ging werd gepamperd. Ik had geen idee dat Twilight zo'n groot probleem zou zijn. Voor mij, en in de veronderstelling voor haar, was het gewoon weer een auditie. Toen veranderde het in een heel ander ding.”

Voor de meeste mensen zou het missen van iets groots als Twilight ervoor kunnen zorgen dat ze het bedrijf helemaal hebben verlaten, maar als je potentieel hebt, zijn studio's meer dan bereid om je audities te geven voor andere belangrijke rollen. Dit is precies wat er gebeurde met Jennifer Lawrence, die nog steeds in staat was een hoofdrol te spelen in een enorme franchise, ondanks dat ze er al een had gemist.

Lawrence krijgt haar eigen franchise

Jennifer Lawrence Hongerspelen
Jennifer Lawrence Hongerspelen

The Hunger Games-franchise maakte zijn debuut in 2012 en dit was de franchise die de carrière van Jennifer Lawrence naar een heel ander niveau bracht. Hoewel ze succes had gevonden voordat deze film de kassa veroverde, werd Lawrence dankzij deze films een begrip.

Lawrence acteerde niet alleen in de Hunger Games-franchise in de jaren 2010, maar ze speelde ook in de X-Men-franchise. Dat klopt, de actrice balanceerde twee grote filmfranchises tegelijk, net zoals Ian McKellen deed met X-Men en Lord of the Rings in de jaren 2000. Zo geweldig als Twilight was voor Kristen Stewart, Lawrence eindigde prima met twee grote eigen franchises. De bonus hier was dat geen van beide iets te maken had met een liefdesverhaal over vampieren.

Buiten deze grote franchisefilms, versterkte Lawrence haar aantrekkingskracht ook met andere hits. Films als Silver Linings Playbook en American Hustle deden het niet alleen goed aan de kassa, maar wonnen ook allebei de Lawrence Academy Awards. Ja, de jaren 2010 waren erg aardig voor de artiest. Het was tenslotte het decennium dat haar tot een van de grootste artiesten ter wereld maakte.

Jennifer Lawrence heeft misschien de rol van Bella Swan in Twilight gemist, maar ze kreeg twee eigen franchises en won zelfs enkele Oscars.

Aanbevolen: