Hoe dicht kwam Tim Curry bij het spelen van de Joker?

Inhoudsopgave:

Hoe dicht kwam Tim Curry bij het spelen van de Joker?
Hoe dicht kwam Tim Curry bij het spelen van de Joker?
Anonim

DC Comics is een natuurkracht in entertainment en dit is al tientallen jaren het geval. DC en Marvel hebben een gezonde concurrentie gehad in de pagina's en op het scherm, en voor stripfans heeft dit door de jaren heen een heleboel geweldige verhalen betekend om van te genieten. Gelukkig gaat deze rivaliteit nergens heen.

Een rol spelen als iconisch DC-personage kan het spel voor iedereen veranderen, en Tim Curry maakte er een missie van om de rol van de Joker in het verleden te krijgen. Helaas is Curry nooit in staat geweest om de deal te sluiten, ondanks het feit dat hij meerdere keren dichtbij was gekomen.

Laten we eens kijken hoe dicht Tim Curry bij het spelen van de Joker kwam.

Tim Curry is een legende

Tim Curry acteert al sinds de jaren zestig en is een artiest die vrijwel iedereen kent. Hoewel hij misschien geen prominent gezicht meer is in entertainment, is de kans groot dat de meeste mensen Curry door de jaren heen in een aantal geweldige projecten hebben gezien of gehoord.

Op het grote scherm zijn enkele van Curry's grootste projecten Rocky Horror Picture Show, Annie, Legend, Clue, IT, Home Alone 2, The Three Musketeers, Muppet Treasure Island, Charlie's Angels en Scary Movie 2. Curry heeft ook geweldig werk verricht op het kleine scherm. Hij was te zien in shows als Roseanne, Tales from the Crypt, Monk, Will & Grace, Psych en The Wild Thornberrys.

Hoe geweldig hij ook acteert voor de camera of op het podium, Curry heeft ook fantastisch werk geleverd als stemacteur, door een uitgebreide lijst met credits samen te stellen. Het is echt verbazingwekkend om te zien hoeveel werk hij door de jaren heen heeft verzet, en het is gemakkelijk te begrijpen waarom mensen zoveel respect voor hem hebben.

Hoewel Curry een beetje van alles heeft gedaan op het gebied van entertainment, zijn er enkele rollen geweest die hem zijn ontgaan. In feite bleek de rol van de Clown Prince of Crime een hele opgave voor de acteur.

Hij speelde bijna de Joker in Tim Burton's 'Batman'

In de jaren 80 brouwde Tim Burton zijn versie van Batman voor het grote scherm, en filmfans hadden geen idee wat hij op het punt stond te ontketenen. In plaats van een helder spektakel, nam Burton fans mee naar de donkere diepten van Gotham en gaf de wereld een superheldenfilm die het spel echt veranderde.

Jack Nicholson was de man die de rol van de Joker kreeg, en hij gaf een iconisch optreden dat een hoge lat legde voor alle acteurs die volgden. Voordat Nicholson de deal voor de rol sloot, had Tim Curry een hevige strijd om de iconische schurk te spelen.

Curry pronkte al jaren met zijn talent, waaronder een gemene wending in Legend, en Burton dacht duidelijk dat hij een echte duisternis aan de Joker in Batman had kunnen toevoegen. Curry had echter te maken met concurrentie, aangezien namen als Jack Nicholson, Robin Williams en zelfs John Lithgow in de race waren voor de rol.

Hoewel Curry niet in staat was om de rol van de Joker in Batman te spelen, zou hij opnieuw de schurk spelen, maar deze keer zou het in een animatieserie zijn.

Hij sprak bijna de Joker uit in 'Batman: The Animated Series'

Het is bijna onmogelijk om je voor te stellen hoe de Joker zou klinken op Batman: The Animted Series zonder dat Mark Hamill zijn stem zou geven, maar voordat Hamill het optreden kreeg, had Tim Curry het op slot. Helaas zou Curry ook niet de rol van de Joker in Batman: The Animated Series behouden.

Volgens ScreenRant: Van de buitenkant voelde Curry een perfecte casting, vooral na zijn veelgeprezen draai als Pennywise the Dancing Clown in de IT-miniserie van 1990. De acteur nam naar verluidt vier afleveringen op voordat hij werd vervangen. Er zijn tegenstrijdige berichten over de reden waarom Curry wegging, waarbij de acteur verklaarde dat hij op dat moment bronchitis had en dat de rol te zwaar voor zijn stem was, terwijl de showrunners blijkbaar niet dachten dat zijn versie werkte.

Er is een video van hoe Curry's Joker-lach klonk, en het is heel anders dan de video die Mark Hamill aan fans gaf. Het laat maar weer eens zien dat één verandering in de casting de uitkomst van een project drastisch kan veranderen.

Ondanks dat Tim Curry verschillende keren voor de Joker was, is hij er nooit in geslaagd om de rol te bemachtigen en zich hem eigen te maken. Desalniettemin is Curry nog steeds een icoon van entertainment met tal van andere gedenkwaardige rollen.

Aanbevolen: