Hoe dicht kwam Eddie Murphy bij het spelen van de Grinch?

Inhoudsopgave:

Hoe dicht kwam Eddie Murphy bij het spelen van de Grinch?
Hoe dicht kwam Eddie Murphy bij het spelen van de Grinch?
Anonim

Als een van de grootste komische acteurs aller tijden, heeft Eddie Murphy een erfenis in het bedrijf opgebouwd die maar weinigen in de buurt kunnen komen. Nadat hij stand-upcomedy had veroverd, zou Murphy schitteren in grote franchises zoals Beverly Hills Cop en Shrek op weg naar het smeden van een erfenis die de tand des tijds heeft kunnen doorstaan.

Op een gegeven moment overwoog Eddie Murphy om de Grinch te spelen in een moderne live-actionversie van het iconische verhaal. Uiteindelijk zou Jim Carrey echter de rol en ster in de vakantieklassieker krijgen.

Laten we terugkijken en zien hoe dicht Eddie Murphy bij het spelen van de Grinch op het grote scherm kwam.

Eddie Murphy werd overwogen voor de rol

Het is nooit gemakkelijk om een iconisch personage te casten, en filmstudio's weten maar al te goed dat die ene verkeerde zet en ze zullen honderden miljoenen dollars mislopen als de film een flop wordt. Casting the Grinch hield in dat de studio naar een aantal verschillende artiesten voor de rol keek, waaronder niemand minder dan Eddie Murphy.

Voordat Eddie Murphy in aanmerking kwam voor de rol, had hij zichzelf al gevestigd als een van de grootste komische acteurs in de geschiedenis. Zijn stand-upcomedy was al legendarisch, en als hij eenmaal overging naar het grote scherm, zou niets meer hetzelfde zijn. Murphy gebruikte grote films zoals Beverly Hills Cop, Coming to America, Harlem Nights, The Nutty Professor en Dr. Dolittle om een grote ster te worden.

Vanwege zijn talent en zijn naamwaarde werd Murphy volgens IMDb al vroeg beschouwd als de Grinch. Dit zou een enorme verandering van tempo zijn geweest ten opzichte van wat fans uiteindelijk kregen, en we moeten ons afvragen hoe dicht Murphy bij de rol in de kerstklassieker kwam.

Gedurende deze tijd werden ook andere artiesten overwogen, waaronder Tom Hanks en Jack Nicholson. Nu, beide mannen hadden interessant werk kunnen doen, maar het is bijna onmogelijk voor te stellen dat Nicholson's Grinch iets minder dan legitiem angstaanjagend is om op het grote scherm te zien.

Uiteindelijk zou de juiste man voor de baan tevoorschijn komen en een voorstelling inleveren waar mensen nog steeds over zoemen.

Jim Carrey krijgt de baan

The Grinch Jim Carrey
The Grinch Jim Carrey

Als er één ding is waar Jim Carrey bekend om staat, dan is het wel dat hij een van de meest charismatische en expressieve artiesten in de geschiedenis is, en dit heeft hem geholpen om zich te onderscheiden toen hij opkwam voor de rol van de Grinch. Toen hij eenmaal de rol had gekregen, was het tijd voor Carrey om de uitvoering van zijn leven in te leveren.

Het filmen van de film was geen gemakkelijk proces voor Carrey, die elke dag uren besteedde aan het aantrekken van zijn make-up en kostuum. Dit was niet alleen een langdurig proces, maar het kostuum zelf was extreem heet, en Carrey zou elke dag doordrenkt zijn van een goddeloze hoeveelheid zweet tegen de tijd dat het filmen ingepakt was. Dit zorgde soms voor een onaangename ervaring, maar dit weerhield Carrey er niet van om de goederen te leveren als het iconische personage.

Nadat het filmen was afgerond, was het eindelijk tijd voor deze film om op het grote scherm te verschijnen om te zien of het enig succes kon vinden bij het publiek. Gelukkig heeft al het harde werk zijn vruchten afgeworpen, waardoor deze film een klassieker werd.

De film wordt een klassieker

De Grinch-scène
De Grinch-scène

How the Grinch Stole Christmas, uitgebracht in 2000, was een enorm succes voor alle betrokkenen en verdiende meer dan $ 360 miljoen aan de kassa. Tot op de dag van vandaag blijft het een van de grootste kersthits aller tijden, en het blijft fans elk vakantieseizoen vermaken.

Hoewel de film bij de release niet de warmste recensies kreeg, kan zijn plaats in het pantheon van vakantieklassiekers nooit in twijfel worden getrokken. Een van de grootste verkoopargumenten van de film was Jim Carrey, en na meer dan 20 jaar uit de kast te zijn geweest, blijft Carrey nog steeds de grootste trekpleister voor deze film. Zijn optreden hier is nu legendarisch, en het is moeilijk voor te stellen dat iemand dit ooit overtreft.

Bij de Academy Awards won de film de beste make-up, wat een enorme overwinning was voor het project. Het ontving twee andere nominaties, hoewel het geen van beide won. Desalniettemin wordt de nalatenschap van deze film versterkt door het feit dat hij aanspraak kan maken op een Oscar-winnaar.

Eddie Murphy had geweldig werk kunnen leveren als de Grinch, maar Jim Carrey bleek de juiste man voor de klus te zijn.

Aanbevolen: