Hoe dicht was Sandra Bullock bij de hoofdrol in 'Jurassic Park'?

Inhoudsopgave:

Hoe dicht was Sandra Bullock bij de hoofdrol in 'Jurassic Park'?
Hoe dicht was Sandra Bullock bij de hoofdrol in 'Jurassic Park'?
Anonim

Franchisefilms kunnen een geweldig middel zijn voor artiesten om een groot publiek aan te spreken en hun wereldwijde aantrekkingskracht te vergroten. Meestal wil een franchise iemand casten die al een beetje naamsbekendheid heeft, maar af en toe zullen ze op zoek gaan naar een onbekende in de hoop wat salarisgeld te besparen en een ster van hen te maken. Franchise zoals Harry Potter, DC en Star Wars hebben dit allemaal met succes gedaan.

In de jaren 90 stormde de Jurassic Park-franchise de theaters binnen, bracht een fortuin binnen en bracht animatronic en CGI-werk naar een hoger niveau. De cast van die film kreeg een enorme boost in aantrekkingskracht en op een gegeven moment was Sandra Bullock in de running voor een grote rol.

Laten we eens kijken naar het verhaal achter Sandra Bullock die bijna een rol belandt in Jurassic Park !

Ze was in stelling om Dr. Sattler te spelen

Tijdens het begin van de jaren 90 moest Sandra Bullock zichzelf nog vestigen als een van de grootste artiesten ter wereld. Desondanks had ze haar potentieel in kleinere films laten zien, en de mensen die de cast voor Jurassic Park samenwerkten, merkten de actrice op en beschouwden haar als een belangrijke rol.

Dr. Sattler zou veel in de film te zien zijn, dus het was belangrijk voor de casting director om de juiste persoon voor de baan te vinden. Deze beslissing goed maken was een belangrijk stukje van de puzzel, en het niet kunnen krijgen van de juiste artiest had rampzalige gevolgen kunnen hebben voor elk project.

Als we terugkijken op de acteercarrière van Bullock tot op dat moment, zijn er niet veel projecten die van de pagina zullen springen. Volgens IMDb was de actrice verschenen in films als Love Potion No.9 en De verdwijning. Ja, ze had ook wat televisiewerk gedaan, maar nogmaals, er was niets dat in de buurt kwam van wat ze zou gaan doen.

Uiteindelijk moesten de mensen achter de schermen een moeilijke beslissing nemen, en hoewel Bullock had kunnen uitblinken in de rol, zouden ze er uiteindelijk voor kiezen om met een andere artiest te gaan.

Laura Dern krijgt het optreden

Dr. Sattler zou uiteindelijk worden gespeeld door de getalenteerde Laura Dern, en om te zeggen dat ze de perfecte pasvorm voor de rol zou zijn, zou een enorm understatement zijn. Op dit moment is het bijna onmogelijk om aan iemand anders te denken die de iconische rol speelt.

In vergelijking daarmee was Laura Dern in veel meer projecten verschenen dan Sandra Bullock ten tijde van haar casting in Jurassic Park, en het is duidelijk dat haar naamswaarde en ervaring haar een voorsprong gaven op de onbekende Bullock. Volgens IMDb was Dern verschenen in succesvolle projecten zoals Mask, Foxes en Teachers. Niet alleen dat, ze had over het algemeen veel meer acteercredits.

Toen de film eenmaal in de bioscoop verscheen, werd het al snel een wereldwijd fenomeen dat mensen gewoon naar buiten moesten om te gaan kijken. Uiteindelijk kon de film $ 912 miljoen opbrengen aan de kassa, volgens Box Office Mojo. In die tijd was de film de meest winstgevende film aller tijden, hoewel dat record sindsdien meerdere keren is verbroken.

Het was enorm belangrijk om deze rol te krijgen voor Laura Dern, die het succes van de film kon omzetten in andere kansen in het bedrijf. In de loop der jaren is Dern een nog grotere ster geworden dan ze was in de jaren 90 en verscheen ze in projecten als Star Wars: The Last Jedi, Big Little Lies, en ze zal te zien zijn in de komende Jurassic World: Dominion.

Ja, het ging prima voor Dern, en wat betreft de actrice die de rol miste, het pakte beter uit dan verwacht.

Bullock werd nog steeds een ster

Sandra Bullock heeft misschien geen rol gekregen in Jurassic Park, maar ze werd uiteindelijk een van de grootste sterren ter wereld. In feite zijn op dit moment maar weinig actrices in de geschiedenis zo succesvol geweest als Bullock.

In hetzelfde jaar dat Jurassic Park werd uitgebracht, verscheen Bullock in de hitfilm Demolition Man, en het jaar daarop speelde ze in de klassieke actiefilm Speed. Bullock zou in de jaren 90 ook andere megahits hebben, waaronder While You Were Sleeping, The Net, A Time to Kill en Hope Floats. Natuurlijk, ze had wat flops, maar ze was op de vlucht.

Dingen zouden in de jaren 2000 en 2010 gloeiend heet blijven, en Bullock kon zichzelf gaandeweg als een immens talent versterken. Andere hitfilms zijn onder meer The Blind Side, Gravity, Miss Congeniality, Crash en nog veel meer. Niet alleen dat, Bullock heeft ook de Academy Award voor Beste Actrice gewonnen.

Sandra Bullock heeft misschien geen rol gekregen in Jurassic Park, maar het had niet beter kunnen gaan voor haar.

Aanbevolen: