De echte reden waarom George Lucas 'Star Wars' aan Disney verkocht

Inhoudsopgave:

De echte reden waarom George Lucas 'Star Wars' aan Disney verkocht
De echte reden waarom George Lucas 'Star Wars' aan Disney verkocht
Anonim

Er zou geen Star Wars zijn zonder George Lucas. Dat is een duidelijk feit. En toch wilde Disney de filmmaker echt niet betrekken bij hun vervolgtrilogie. Het meeste hiervan had te maken met het feit dat zijn prequel-trilogie diep, diep gebrekkig was. Ironisch genoeg lijken fans na verloop van tijd veel meer van de prequels te genieten dan van Disney's veel verguisde vervolgtrilogie. Natuurlijk zou bijna iedereen het erover eens zijn dat de originele films de beste zijn. Gezien het feit dat George de man was die (grotendeels) verantwoordelijk was voor het succes van de originele films, is het jammer dat Disney niet heeft geprobeerd hem meer in de ontwikkeling te betrekken.

Er zijn echter redenen waarom George Lucas besloot afstand te doen van enige creatieve controle over zijn intellectuele eigendom en alle rechten te verkopen voor maar liefst $ 4 miljard in de eerste plaats…

Hoewel sommige redenen voor de hand liggen, lijken veel fans niet te weten wat de geheime financiële reden is waarom George Star Wars heeft verkocht…

George kostte zijn bedrijf veel geld en tijd met zijn experimentele films

Volgens een interview in 2015 met de nu in ongenade gevallen Charlie Rose, ging Lucas in detail over zijn ervaring met Disney en CEO Bob Iger, die hem jarenlang het hof maakten. Ze wilden Star Wars en alle rechten op zijn enorme bedrijf.

Tot de deal met Disney in 2012 had George duidelijk veel geld verdiend dankzij Star Wars. Veel van dat geld werd gebruikt om zijn bedrijf, LucasFilm, draaiende te houden, hoewel hij met succes deals sloot met meerdere filmstudio's die toegang wilden tot zijn technologie en werknemers.

Tegelijkertijd bereikte George de pensioengerechtigde leeftijd, wilde hij tijd doorbrengen met zijn gezin en maakte hij experimentele films die zijn bedrijf veel tijd en geld kosten.

Dit waren films waarvan George niet van plan was iemand te laten zien, evenals projecten waar geen enkele studio deel van wilde uitmaken. Maar George had plezier. Hij maakte films die hij wilde maken. Dit experimenteren is niet iets dat grote bedrijfsstudio's waarderen. Ze willen alles testen om er zeker van te zijn dat ze hun investering terugverdienen. George gebruikte echter het geld dat hij verdiende en de middelen die hij had om te spelen en te zien of iets de moeite waard was om aan mensen te laten zien.

"Ik merkte dat de laatste paar films die ik had gemaakt het bedrijf veel geld kostten", vertelde George Lucas in 2015 aan Charlie Rose. "Dat vond ik niet eerlijk tegenover de mensen die daar werkten of het bedrijf. En dus nam ik de beslissing om verder te gaan met de volgende Star Wars-serie en ik begon dat te doen."

Nadat de originele Star Wars-serie in de jaren '80 was voltooid, begon George onmiddellijk aan de vervolgserie. Hij ging echter door een scheiding en had een jonge dochter, dus zette hij het op een laag pitje. Toen hij in de jaren '90 besloot om opnieuw Star Wars-films te maken, koos hij ervoor om een prequel-serie te maken in plaats van een vervolgserie. Nadat de prequels grotendeels waren weggegooid door critici en publiek, ging hij op een Star Wars-pauze. Maar door dit financiële probleem waarmee zijn bedrijf in het begin van de jaren 2010 te maken kreeg, kon hij weer aan het werk. Maar het ging gewoon niet goed met de scripts.

Tegelijkertijd kreeg zijn productiepartner Kathleen Kennedy veel meer creatieve controle en ontwikkelde Bob Iger een grote interesse in Star Wars. Met de financiële problemen waarmee zijn bedrijf te maken had vanwege zijn experimentele films, evenals George's wens om met pensioen te gaan, was verkopen aan Disney heel logisch.

Disney wilde niet dat George Lucas erbij betrokken was, dus waarom vond hij dat oké?

Hoewel George Lucas heel blij was met het feit dat zijn bedrijf en alle werknemers financieel werden verzorgd, evenals zijn eigen enorme salaris, lijkt het vreemd dat hij zijn "baby" zou verkopen aan een bedrijf dat hij noemde "witte slavenhandelaars". Bovendien lijkt het alsof Bob Iger en Disney weinig respect hadden voor wat George wilde doen met de Star Wars-sequels.

"[Disney] keek naar de verhalen en ze zeiden: 'We willen iets maken voor de fans'. Dus ik zei dat ik alleen maar een verhaal wilde vertellen", vertelde George Lucas aan Charlie Rose in 2015. "Over wat er is gebeurd. Het begon hier en het ging daar. En het gaat allemaal over generaties. En het gaat over de problemen van vaders en zonen en grootvaders… Het is een familiesoap."

Maar Disney was gewoon niet geïnteresseerd in het vertellen van een nieuw verhaal. Ze wilden iets maken dat de liefde zou heroveren die mensen hadden voor de originele trilogie.

"Dus ik besloot: 'Prima'. Maar eigenlijk ga ik niet proberen om… Ze waren er toch niet zo happig op mij erbij te betrekken," zei George. "Maar als ik daar binnen kom, ga ik alleen maar problemen veroorzaken. Omdat ze niet gaan doen wat ik wil dat ze doen. En ik heb de controle niet meer om dat te doen. Het enige wat ik wilde doen was alles verpesten."

Dus, George zei dat hij zijn gang zou gaan en hen zou laten doen wat ze ermee wilden doen.

"Het komt echt neer op een simpele levensregel. Dat wil zeggen, als je het uitmaakt met iemand, is de eerste regel geen telefoontjes. De tweede regel is dat je niet naar hun huis gaat en rijd langs om te zien wat ze aan het doen zijn. De derde is dat je niet komt opdagen in hun coffeeshop of waar je ze ook verwacht tegen te komen. Je zegt gewoon: 'Nee, weg!'"

Hoewel het pijnlijk afscheid nemen van het verhaal dat zijn carrière maakte, pijnlijk was, lijkt het alsof George het echt moest loslaten. Dit was niet alleen goed voor zijn persoonlijke leven, maar ook voor de financiën van zijn bedrijf.

Aanbevolen: