De echte reden waarom fans Rey haatten in de 'Star Wars'-vervolgen

Inhoudsopgave:

De echte reden waarom fans Rey haatten in de 'Star Wars'-vervolgen
De echte reden waarom fans Rey haatten in de 'Star Wars'-vervolgen
Anonim

Fans hadden veel problemen met de Star Wars vervolgtrilogie. Bijna net zoveel problemen als met de prequel-trilogie. Veel dingen in de nieuwste trilogie waren voor sommige fans gewoon niet logisch. Force Awakens bracht iedereen terug naar de wereld van Star Wars, maar daarna was de nieuwigheid eraf en kregen we The Last Jedi en The Rise of Skywalker, waar de meeste fans een hekel aan hadden. Wat fans echter echt niet konden begrijpen, was de verhaallijn van Rey. Maar als de algehele verhaallijn van de hele franchise in de war was, om te beginnen, dan waren alle verhaallijnen van het personage ook in de war.

Rey was vergeten…En toen was ze een Palpatine

Een van de grootste dingen waar fans een probleem mee hadden met Rey waren haar veranderende verhaallijnen. Sinds Force Awakens is het verhaal van Rey aan het groeien tot iets groots. Wie was zij, wat was haar verhaal en vooral, wie waren haar ouders? Omdat ze ons niet vertelden in de eerste film, betekende dit dat het een van de grootste geheimen van de trilogie was.

Toen The Last Jedi kwam, zei Kylo Ren dat hij in haar verleden keek en ontdekte dat haar ouders niemand waren. Fans waren geschokt. Dat kan het toch niet zijn? We voelden ons rot dat ze het nageslacht leek te zijn van een aantal behoorlijk vreselijke mensen, maar we konden niet geloven dat dit krachtige meisje het product van niets was. Maar nogmaals, Anakin was letterlijk het product van niets, zonder vader en zo.

Snel vooruit naar The Rise of Skywalker, ineens was ze een Palpatine, wat een stuk beter was dan het kind van niemand te zijn … een soort van. Nu moest Rey een interne strijd aangaan tussen licht en donker. Maar dat ze niet wilde toegeven aan de donkere kant was zo'n cliché. Toen de beslissing te moeilijk was, koos Rey voor beide kanten. Typisch.

Als antwoord op de vraag waarom mensen Rey haten, schreef Quora-gebruiker Michael B.: "En het maakt haar tot een microkosmos van alle problemen in de film. Haar verleden is een mysteriedoos met niets erin. Ze heeft een overbodige romance die uit het niets komt. Haar karakterboog gaat nergens heen omdat niemand kan beslissen wat het zou moeten zijn. Ze is gewoon een personage dat dingen met haar laat gebeuren, gedragen door een gerecycled plot dat werd verteld de eerste keer beter."

"Dat is echt jammer, want er zijn hier veel goede ideeën. Maar geen van hen krijgt ooit de kans om zich te ontwikkelen tot een goed verhaal." Het is jammer.

Haar karakter was een beetje saai

Een fan op Fandom schreef dat het meer gaat over hoe de trilogie in de war was dan over Rey zelf. "Hoewel ik niet voor iedereen hier kan spreken, denk ik dat ze een echt goed persoon is, een echte held. Mijn afkeer van haar is strikt beperkt tot haar rol als Star Wars-personage, en dit heeft meer te maken met de mentaliteit achter de vervolgtrilogie dan met haar. Laat me het uitleggen, "schreef WriterBuddha.

Hij legt verder uit dat Luke Skywalker George Lucas' belichaming was van "de spirituele reis, wat je moet nemen als hij/zij het kwaad wil verslaan: hij idealiseerde zijn heldhaftige Jedi Knight-vader en wilde Darth confronteren" Vader, maar hij werd gedwongen zijn opvattingen over het kwaad te reconstrueren toen hij zich realiseerde dat Darth Vader identiek is aan Anakin Skywalker." Uiteindelijk gaat Luke niet langs de donkere kant.

In de prequels zien we hoe Anakin zich naar de donkere kant wendt. "Zie je, beide delen van het verhaal van George Lucas bevatten belangrijke boodschappen en lessen: het kwaad, de duistere kant, is niets meer dan angst, woede, haat en alle drie is lijden. De vervolgtrilogie verbrak echter de banden met deze onderliggende filosofie en vorm Star Wars tot een simplistische rivaliteit en een constant gevecht tussen goed en kwaad, "vervolgde hij.

"Rey heeft haar eigen innerlijke strijd, maar hoewel het verhaal van Luke en Anakin een antwoord bood op universele vragen en de opvattingen van het publiek over goed en kwaad ter discussie stelde, was Rey bijna een stereotype held. Ze werd gedwongen om wrede realiteiten onder ogen te zien (zoals niemand kan vertrouwen op legendes, en als we een held nodig hebben om ons allemaal te redden, moeten we deze held worden) maar haar keuzes waren altijd duidelijk tussen goed of slecht zijn, en dit is, naar mijn mening, een stap terug."

Ze werd echt 'een avatar voor fans', wat betekent dat alles waar ze van hield, fans van hielden. "Ze is geen slecht personage, helemaal niet, maar ze is een traditioneel, eenvoudig sci-fi/fantasy-personage, geplaatst in de wereld van Star Wars, en ze is, vergeleken met Anakin en Luke, verstoken van diepe en originele spirituele, filosofische inhoud, " concludeerde WriterBuddha.

Rey had de volgende Luke Skywalker kunnen zijn, en dat is waarschijnlijk wat J. J. Abrams probeerde aan te werken, maar het lukte gewoon niet, helaas. Het gaat er dus niet zozeer om waarom fans Rey haten; het gaat er meer om waarom fans een hekel hebben aan de vervolgtrilogie.

Aanbevolen: