Verdient George Lucas nog steeds geld aan Disney's 'Star Wars'-films?

Verdient George Lucas nog steeds geld aan Disney's 'Star Wars'-films?
Verdient George Lucas nog steeds geld aan Disney's 'Star Wars'-films?
Anonim

Het lijdt geen twijfel dat de geliefde franchise, Star Wars, de maker van de films, George Lucas, een fortuin heeft bezorgd.

Na het enorme succes van de eerste twee trilogieën, wist Lucas dat het tijd was voor hem om met pensioen te gaan. Een moeilijke beslissing om zeker te zijn, maar miljarden dollars hebben mogelijk de zure gevoelens die de regisseur had over de verkoop van zijn serie kunnen verhelpen.

In de winter van 2012 verkocht Lucas de rechten op zijn productie-imperium, Lucasfilm, aan Disney voor maar liefst $ 4 miljard, samen met aandelen van de Disney-aandelen als onderdeel van de deal. Er wordt gezegd dat het grootste deel van het geld naar het goede doel is gegaan, maar er is nog steeds een goed bedrag naar Lucas gegaan dat zijn vermogen heeft verhoogd.

Als Lucas Star Wars zo dicht bij zijn hart hield, waarom zou je dan de franchise opgeven? Vooral nadat George plannen had voor zijn eigen vervolgtrilogie?

In een tweet gedeeld door auteur Paul Duncan wordt onthuld hoe pijnlijk maar noodzakelijk de beslissing was.

"Het opgeven van [Star Wars] was heel, heel pijnlijk. Maar het was het juiste om te doen", legt George Lucas uit.

Met gemengde reacties van Disney's Star Wars, lijdt het geen twijfel dat het financieel succesvol is gebleven. Vooral met hun baanbrekende serie, The Mandalorian.

Het is bijna tien jaar geleden sinds de aankoop, maar er wordt gespeculeerd over het soort fondsen dat Lucas verwerft via de nieuwe films en tv-shows.

Eén ding is zeker: de filmmaker verdient geen roy alty's van de nieuwere films of shows als schrijver, regisseur of zelfs maker. Vanwege de Disney-aandelen die hij als onderdeel van de transactie heeft ontvangen, ziet Lucas echter nog steeds een flinke uitbetaling vanwege de waarde van de aandelen.

Rond de tijd van de overname van Lucasfilm waren alle Disney-aandelen ongeveer $ 50 waard. Lucas verwierf 37.076.679 aandelen van Disney, destijds gewaardeerd op $1,85 miljard.

De aandelenwaarde van Disney staat inmiddels op $200 per aandeel, wat betekent dat de aandelen van Lucas nu meer dan $7 miljard waard zijn.

Ook al wordt de gewaardeerde regisseur niet betaald door Star Wars als creatief, hij krijgt wel een percentage van het geld bij elk nieuw project dat door Disney wordt gepompt. Met het budget en het succes van The Mandalorian zou het immers verrassend zijn als Lucas geen deel had in de beloning. Disney staat erom bekend enorme budgetten te hebben om hun meest recente projecten van brandstof te voorzien.

Bovendien wordt geschat dat Lucas ook een beetje geld verwerft vanwege de "personages gecreëerd door George Lucas" aan het einde van elke nieuwere film of show. Dit wordt gespeculeerd vanwege de minimale basisovereenkomst van de Writer's Guild die al bestond toen hij voor het eerst Star Wars schreef.

Als een van de rijkste beroemdheden is het duidelijk dat Lucas nog steeds een bepaald percentage ontvangt van nieuwe Star Wars-media. Hoewel hij misschien niet direct in staat is om een nieuwe Star Wars-film te maken, was hij nog steeds in de buurt tijdens de productie van The Mandalorian, hoogstwaarschijnlijk alleen om te kijken hoe het verder ging.

Dit betekent dat hij niet alleen financieel klaar is voor het leven, maar dat hij nog steeds in de kamer kan zijn en de groei van elk toekomstig Star Wars-project kan volgen.

Aanbevolen: