Waarom Jeremy Renner de hoofdrol in deze superheldenfranchise weigerde

Inhoudsopgave:

Waarom Jeremy Renner de hoofdrol in deze superheldenfranchise weigerde
Waarom Jeremy Renner de hoofdrol in deze superheldenfranchise weigerde
Anonim

Lang voordat Jeremy Renner toetrad tot the Marvel Cinematic Universe (MCU), was hij al een gevestigde Hollywood-acteur met een Oscar-nominatie om op te starten. Tegenwoordig kunnen fans van alle leeftijden hem gemakkelijk herkennen als Marvel's Clint Barton, ook bekend als Hawkeye, maar buiten medeweten van velen had Renner gemakkelijk in een andere superheldenfranchise kunnen schitteren.

Uiteindelijk sloeg Renner de kans echter af en is sindsdien verder gegaan. Dat gezegd hebbende, heeft de acteur ook uitgelegd waarom hij de afgelopen jaren uit het project stapte.

Wat deed Jeremy Renner voorafgaand aan de MCU?

Zelfs voordat hij zich bij Marvel aanmeldde, was de carrière van Renner al in volle gang. Hij maakte zijn Hollywood-debuut in de jaren 90. Sindsdien heeft Renner verschillende grote filmrollen gescoord, al betekende dat soms dat hij de slechterik speelde. Zo speelde hij officier Brian Gamble in de actiefilm S. W. A. T. waar hij zich tegen zijn vrienden keert en er bijna in slaagt een drugsbaron te helpen ontsnappen uit de V. S.

Slechts een paar jaar later speelde hij ook samen met Oscarwinnaars Charlize Theron en Frances McDormand in het drama North Country. Renner volgde dit ook op met een rol in de voor een Oscar genomineerde film The Assassination of Jesse James van de Coward Robert Ford. Kort daarna voegde Renner zich ook bij de cast van Kathryn Bigelow's The Hurt Locker, dezelfde film die mogelijk leidde tot Marvel's ontdekking van Anthony Mackie. Renner verdiende ook zijn eerste Oscar-nominatie voor deze film.

Interessant genoeg duurde het niet lang voordat deze ervaren acteur opnieuw een Oscar-knik scoorde. Deze keer was het voor zijn gemene rol in Ben Afflecks misdaaddrama The Town. Renner is zeker in staat om de ene sterke schermprestatie na de andere te leveren. Hollywood-filmmakers namen ook nota van hem, waaronder Oscarwinnaar Guillermo del Toro.

Het echte verhaal achter de superheldencasting die Jeremy Renner afwees

Meer dan tien jaar geleden besloot del Toro om het strippersonage Hellboy naar het grote scherm te brengen. En toen hij de cast van de film aan het samenstellen was, had Del Toro erover nagedacht om Renner binnen te halen. Verschillende berichten dat de regisseur de acteur in de gaten hield voor de titulaire rol. Dit was echter nooit het geval. In plaats daarvan had Del Toro Renner overwogen voor de rol van Bureau voor Paranormaal Onderzoek en Defensie-agent John Myers.

In de eerste Hellboy-film werkt de agent samen met Hellboy op het veld nadat hij de plaats heeft ingenomen van de verbindingsagent die oorspronkelijk was toegewezen aan het titulaire personage. Helaas sprak het vooruitzicht om naast een onwaarschijnlijke superheld te spelen Renner niet aan. Om het nog erger te maken, was de acteur niet eens geïnspireerd om Agent Myers te spelen."Ik was net het script aan het lezen en dacht: 'Ik snap dit niet…' Ik kon er gewoon geen verbinding mee maken', legde Renner uit terwijl hij sprak met collega-acteur Justin Long voor de podcast Life is Short van Long. Het aanbod om deze rol te spelen kwam naar verluidt zelfs met "veel geld", maar uiteindelijk wist Renner dat hij de film niet moest maken. "Ik zei: 'Ik kan geen manier vinden om [naar dit personage] te komen, ik weet niet wat ik zou doen', dus ik moest nee zeggen."

Nadat Renner de rol had afgewezen, werd Rupert Evans uiteindelijk gecast. Na de release bleek Hellboy een enorm succes te zijn, met een geschatte $ 99,4 miljoen aan de wereldwijde box office, tegen een gerapporteerd productiebudget van $ 66 miljoen. Tegelijkertijd heeft Del Toro ook opgemerkt dat de film uit 2004 "een [van] mijn top vijf was die ik heb geregisseerd."

Wat Renner betreft, hij keek nooit achterom nadat hij Hellboy had afgewezen. En zelfs als de film uiteindelijk een hit werd (en een franchise begon), heeft de acteur duidelijk gemaakt dat de beslissing om weg te lopen bij de film hem nooit heeft achtervolgd.“Er is nul spijt, nul. Meestal is het zoiets van: 'Oh, ik ben blij dat ik het niet heb gedaan', en het was logisch voor mij ', legde de acteur uit. "Niet alleen Hellboy of wat het ook was, en ik zeg niet dat het een goede of slechte film is, daar gaat het niet om… Ik zou daar gewoon niet gepast hebben."

In tegenstelling daarmee lijkt het erop dat Renner wist dat het de bedoeling was dat hij Hawkeye zou spelen, bijna zodra hij van de rol hoorde (hoewel geruchten suggereren dat hij in het verleden bijna uit de MCU wegliep). "Toen ze me mijn karakter lieten zien… was het alsof, 'Oh, dat is geweldig, het is gewoon een man zonder superkracht - hij heeft gewoon een hoge vaardigheden'", legde de acteur uit. “Daar kan ik me eigenlijk wel aan hechten. Ik zou de hele dag [de rol van] Thor hebben doorgegeven - niet dat ik daar ooit in zou worden gegoten - maar zoiets zou ik zeggen, 'ik weet niet hoe ik dat moet doen, het spijt me.'”

Vandaag de dag moet Renner nog niet samenwerken met del Toro aan een project. Dat gezegd hebbende, de acteur is hard aan het werk aan zijn MCU-projecten (inclusief de aankomende Disney Plus-serie Hawkeye), samen met andere films. Voorlopig lijkt een samenwerking tussen de twee bijna onwaarschijnlijk, maar dat betekent niet dat het nooit zou gebeuren.

Aanbevolen: