Jared Leto weigerde beroemd om karakter te breken voor deze film

Jared Leto weigerde beroemd om karakter te breken voor deze film
Jared Leto weigerde beroemd om karakter te breken voor deze film
Anonim

Jared Leto heeft een breed acteerbereik en niemand ontkent dat hij gepassioneerd is door wat hij doet. De meeste acteurs werken hard om hun personages op het scherm te 'worden', hetzij door middel van lichaamsbeweging en dieet, hetzij door hun haar te verven of hun uiterlijk op een andere manier aan te passen.

Op basis van zijn posts op sociale media van de laatste tijd, werkt Jared er momenteel aan om geript te worden voor 'Tron'. Gewoon weer een voorbeeld van zijn toewijding om echt karakter te krijgen.

Alleen, voor deze rol moet Jared het beter doen; andere personages hebben veel meer toewijding van de acteur gevraagd.

Fans kennen zijn personage in het DC-universum immers vrij goed; hoewel het nog steeds ter discussie staat of Jared Leto ooit The Joker zal spelen, werd hij iconisch voor de rol.

De film waar hij zich echt aan wijdde, was echter niet zo iconisch. De film heet 'Dallas Buyers Club' en hij kwam uit in 2013. Hoewel hij overal goede recensies kreeg, was het hoogtepunt waarschijnlijk hoofdrolspeler Matthew McConaughey, die de eigenaar-exploitant van zo'n kopersclub speelde. Natuurlijk was het feit dat Jennifer Garner bij het project bleef, ook een hoogtepunt, merkte People op.

Wat echter echt opmerkelijk is, is dat de show een biografisch drama is; het is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. En het is waar dat Matthew zich ook echt aan zijn rol moest wijden; hij speelde een aids-patiënt, dus hij moest afvallen en zijn lichaam echt veranderen om de verhaallijn aan te kunnen.

Wat Jared betreft, zijn karakter was die van Rayon, die de filmschrijvers creëerden als een 'composiet' van aidspatiënten die ze interviewden. Jared Leto speelde een transgender aids-patiënt en won een prijs voor beste bijrol (Matthew kreeg de prijs voor beste acteur) voor zijn inspanningen.

En echt, hij deed een aanzienlijke inspanning: Jared verloor een hoop gewicht (30 tot 40 pond), schoor en waxte helemaal, en weigerde karakter te breken tijdens het filmen.

Hoewel er iets te zeggen v alt voor het argument dat transgenders transpersonages moeten uitbeelden, zijn er waarschijnlijk maar weinig mensen die zullen beweren dat Jared Leto de rol niet goed heeft gedaan.

Jared deed diepgaand onderzoek naar zijn rol, interviewde transgenders en dacht na over een voormalige kamergenoot die begin jaren negentig aan aids was overleden. Interessant genoeg was het personage van McConaughey gebaseerd op de echte aids-patiënt Ron Woodroof, die de scenarioschrijver achter het project in 1992 had ontmoet, vlak voordat hij stierf.

Het verhaal kwam bijna 20 jaar later tot bloei.

Van zijn kant keerde Jared terug naar acteren (hij had niet meer geschreven en gezongen), werkte weken aan Rayon's stem, en "acteerde en kleedde de rol" tegen de tijd dat hij de regisseur ontmoette, Jean-Marc Vallée, zegt E! Online.

Van Jared zei Vallée: "Ik ken Leto niet… Jared heeft me Jared nooit laten zien." Dat is pas toewijding.

Aanbevolen: