Keanu Reeves weigerde het advies van de regisseur over deze film van $ 215 miljoen

Inhoudsopgave:

Keanu Reeves weigerde het advies van de regisseur over deze film van $ 215 miljoen
Keanu Reeves weigerde het advies van de regisseur over deze film van $ 215 miljoen
Anonim

Het begon met ambities om ijshockeykeeper te worden, maar hij zou van dit idee afwijken en zijn beelden op acteren zetten, iets waar we het allemaal over eens zijn dat het de juiste zet was.

School was niet voor Keanu Reeves en tegen 17 was hij al gestopt en verhuisde hij uit Canada, op zoek naar een kickstart van zijn carrière in LA.

Vroege werk omvatte tv-programma's voor netwerken als NBC en BBC, maar tegen de tijd dat de jaren '90 kwamen, maakte hij de sprong naar film. Volgens veel fans was zijn echte doorbraak in de film 'Speed' uit 1994. Voorafgaand aan het project speelde hij echter een opmerkelijke rol naast Winona Ryder in 'Dracula'.

De film zelf heeft een bizarre reputatie. Sommige fans applaudisseerden voor Francis Ford Coppola's vertolking van het boek, terwijl andere fans Keanu ophemelden voor zijn optreden in de film. Dat gold vooral voor zijn Engelse accent, dat achteraf niet het beste was.

We bespreken zijn reis in de film, samen met een bepaald moment dat plaatsvond naast de regisseur. Het blijkt dat Reeves, zelfs vóór zijn enorme roem, een man van moraal was, die uitkeek naar zijn tegenspeler.

Ryder heeft het project op gang gebracht

De film was gebaseerd op de roman 'Dracula' uit 1897 van Bram Stoker. De Francis Ford Coppola-film bleek een groot succes en bracht $ 215 miljoen aan de kassa op.

Volgens Coppola naast EW is een groot deel van de film die wordt gemaakt te danken aan Winona Ryder, die ironisch genoeg degene is die achter de schermen voor opschudding zorgde, zoals we later zullen zien.

"Ze vertelde me dat ze dol was op dit Dracula-script dat erg op het boek leek. En toen dacht ik, nou ja, Dracula werd geschreven in dezelfde tijd dat cinema werd uitgevonden. Wat als ik Dracula zo zou maken als de eerste filmbeoefenaars zouden hebben gedaan? Je weet wel, iets maken waar het in feite ook om gaat."

Het eindproduct werd over het algemeen goed ontvangen, maar een bepaalde acteur viel flauw, wat anders is dan de rest van zijn carrière.

Het was niet Keanu's beste werk

Bij het beoordelen van enkele van Keanu's slechtste werk uit het verleden, komt zijn rol in 'Dracula' vaak naar voren. Voor het grootste deel werd zijn accent niet goed ontvangen, iets wat Coppola ook toegaf waar Keanu mee worstelde.

"We wisten dat het moeilijk voor hem was om een Engels accent te beïnvloeden. Hij deed zo zijn best. Dat was eigenlijk het probleem - hij wilde het perfect doen en toen hij het perfect probeerde te doen, kwam het als hoogdravend over Ik heb geprobeerd hem er gewoon mee te laten ontspannen en het niet zo kieskeurig te doen. Dus misschien was ik niet zo kritisch over hem, maar dat komt omdat ik hem persoonlijk zo leuk vind. Tot op de dag van vandaag is hij een prins in mijn ogen."

Sommigen bespraken het feit dat Keanu destijds een burn-out had. Desondanks prees Francis Reeves voor zijn gedrag, ondanks de worstelingen.

Ik weet dat de critici hem problemen gaven met het accent. Maar van alle jonge mensen die ik in de filmindustrie heb ontmoet, is hij zo vertederend en oprecht, en een goed mens, en een vrijgevig persoon, en ik' Ik ben blij dat ik dat heb leren kennen. Hij is de aardigste persoon die je ooit zult willen ontmoeten.'

Blijkbaar had Ryder een andere mening over haar regisseur.

Winona verdedigen

Het kost wat moeite om een acteur in zijn rol te krijgen, maar voor Coppola is hij misschien te ver gegaan met Ryder. Ze moest huilen in de film en om haar daar te krijgen, zei hij tegen de cast dat ze haar beledigingen moesten sturen. Ze herinnert zich het verontrustende scenario.

"Letterlijk, Richard E. Grant, Anthony Hopkins, Keanu… Francis probeerde ze allemaal dingen te laten schreeuwen waarvan ik zou moeten huilen. Maar Keanu wilde niet, Anthony zou niet… hoe meer het gebeurde, ik had zoiets van… Het werkte gewoon niet. Ik was, zoals, echt? Het deed het tegenovergestelde."

Het zou niet al te schokkend moeten zijn dat Reeves besloot de hoofdweg te nemen.

Coppola werd gevraagd naar de situatie en volgens de filmmaker was het niet precies zoals Ryder het had beschreven, althans volgens hem.

"Mensen schreeuwen of mishandelen is niet iets wat ik doe als persoon of als filmmaker. In deze situatie, die ik me nog goed herinner, heb ik Gary Oldman, in de rol van Dracula, opdracht gegeven om geïmproviseerde woorden tegen haar te fluisteren en de andere personages, waardoor ze zo gruwelijk en kwaadaardig mogelijk werden. Ik weet niet wat er werd gezegd, maar improvisatie is een veel voorkomende filmpraktijk."

Wat er ook echt is gebeurd, we weten dat het hart van Reeves op de juiste plaats zat.

Aanbevolen: