Sean Astin was niet populair bij de cast van 'Lord Of The Rings' achter de schermen

Inhoudsopgave:

Sean Astin was niet populair bij de cast van 'Lord Of The Rings' achter de schermen
Sean Astin was niet populair bij de cast van 'Lord Of The Rings' achter de schermen
Anonim

Het maken van The Lord of the Rings wordt voor het grootste deel aangekondigd als een triomf. Hoe zou het niet kunnen? De drie Academy Award-winnende films werden achter elkaar opgenomen in Nieuw-Zeeland met een beperkt budget en leverden geweldige resultaten op. Maar de waarheid is dat de filmmakers en de cast een aantal behoorlijk substantiële hindernissen moesten nemen bij het maken van de geliefde trilogie. Dit omvatte een zeer vervelende en manipulatieve Harvey Weinstein, die betrokken was bij regisseur Peter Jackson in de vroege delen van de creatie van het project. Maar het maken van de films werd ook geplaagd door een aantal gecompliceerde dynamiek op de set… De meeste waren Sean Astin…

Ondanks cast-bonding hadden Sean Astin en Andy Serkis hun problemen

Het is belangrijk om te vermelden dat de cast van The Lord of the Rings ongelooflijk dicht bij deze dag blijft… en dat geldt ook voor Sean Astin. Het proces van het maken van drie films achter elkaar in het buitenland gedurende meer dan een jaar bracht elke acteur bij elkaar. Filmen onder dergelijke omstandigheden op een enorm veeleisend project kan mensen uit elkaar halen of samenbrengen. En volgens het maken van documentaires en overvloedige interviews met de cast, bracht het filmen van The Lord of the Rings de cast ongetwijfeld dichter bij elkaar.

Hun authentieke fellowship vertaald naar het grote scherm en ongetwijfeld toegevoegd aan de fenomenale chemie waar fans van de serie bijna twee decennia later nog steeds verliefd op zijn.

Maar dat betekent niet dat er geen strijd was tussen de acteurs…

De meest opvallende van deze strijd was die tussen Sean Astin en Andy Serkis.

In tegenstelling tot de meeste cast van The Lord of the Rings, was Sean Astin (Samwise Gamgee) zowel Amerikaans als een kindsterretje. Hij deelde deze band met Elijah Wood (Frodo Balings), maar met weinig anderen, waaronder Andy Serkis (Gollum/Smeagol).

Voor het grootste deel konden Sean en Andy het goed met elkaar vinden. Maar er was een dag op de set waarop hun relatie even afbrokkelde.

Tijdens het filmen van de scène buiten The Black Gate voor The Two Towers, scheurde Andy Serkis per ongeluk de pruik van Sean Astin van zijn hoofd. Dit gebeurde nadat regisseur Peter Jackson Andy had aangemoedigd om meer intensiteit toe te voegen wanneer zijn personage Frodo en Sam ervan weerhoudt om The Black Gate aan te vallen.

Terwijl Andy Elijah en Sean vastpakte, greep hij Sean bij zijn pruik en trok hij achteruit. Hierdoor scheurde de pruik, die met lijm was vastgemaakt, van het hoofd van Sean. …Volgens Sean deed het ECHT pijn!

Hoewel het duidelijk een vergissing was, werd Sean extreem boos en stormde hij van de set af. Als reactie hierop werd Andy boos op Sean omdat hij niet begreep waarom het zo belangrijk was.

In een interview achter de schermen beschreef Elijah Wood het moment als erg ongemakkelijk. Maar na een tijdje maakten de twee het goed en Sean beweerde dat het niet zijn beste uur was.

Sean verknalde een van de moeilijkste dagen van de shoot

Sean Astin was zeker de 'slechterik' op de set van The Grey Havens-scène, die aan het einde van The Return of the King te zien was. In een interview achter de schermen beweerden Elijah Wood, Dominic Monaghan en Billy Boyd allemaal dat ze ruzie met hem hadden.

"We hebben de hele dag aan deze scène besteed. Eigenlijk de hele dag in tranen", legde Billy Boyd, die Pippin speelde, uit in het interview achter de schermen. "En je krijgt er gewoon hoofdpijn van en het is heel moeilijk om die emotionele toonhoogte te bereiken."

Toen het einde van de dag kwam, was de hele cast opgelucht. Helaas voor hen moesten ze de hele scène opnieuw opnemen vanwege een fout die Sean Astin maakte.

"De volgende ochtend komen we binnen en het blijkt dat Sean Astin, tijdens [de] dinerpauze op de dag van The Grey Havens, weg was geweest om te bellen of zoiets en zijn kostuum had meegenomen uit," vervolgde Billy."Dus toen hij terugkwam, vergat hij zijn vest aan te doen."

Dit betekende dat de helft van het beeldmateriaal niet meer overeenkwam… Dus moesten ze het hele ding opnieuw opnemen!

"Ik herinner me dat de drie andere Hobbits me aankeken als: 'We zullen je vermoorden. Jij klootzak'", gaf Sean Astin toe.

"We waren gewoon verpletterd", legde Dominic Monaghan, die Merry speelde, uit. "Ik bedoel, ik had zo'n medelijden met Sean Astin, maar ik maakte deel uit van de heksenjacht die doorging."

De rest van de cast zorgde ervoor dat Sean het moeilijk had tijdens hun reshoot. Helaas voor hen moesten ze het allemaal voor de derde keer doen omdat de opnieuw gemaakte beelden onscherp werden.

"Dus we moesten het opnieuw doen, " legde Sean uit. "En toen was iedereen dubbel boos op me."

Zelfs met al deze blips onderweg, blijft de cast van The Lord of the Rings tot op de dag van vandaag dicht bij Sean Astin… zelfs als hij niet de meest populaire was tijdens de eigenlijke shoot.

Aanbevolen: