Hier is waarom Val Kilmer stopte met Batman spelen na één film

Inhoudsopgave:

Hier is waarom Val Kilmer stopte met Batman spelen na één film
Hier is waarom Val Kilmer stopte met Batman spelen na één film
Anonim

De kans krijgen om Batman op het grote scherm te spelen, is een kans die velen niet kunnen weigeren, aangezien het personage een lange en legendarische geschiedenis heeft aan de kassa. Als je het goed doet, kan het spelen van Batman iemands carrière helpen bepalen, maar een slechte prestatie kan dingen in een haast verzuren.

Tijdens de jaren 90 speelde Val Kilmer Batman behoorlijk goed in Batman Forever uit 1995, maar op een verrassende manier stapte de acteur over van de rol, waardoor George Clooney zijn plaats kon innemen in Batman & Robin uit 1997.

Dus, waarom besloot Val Kilmer na slechts één film de rol van Batman te verlaten? Laten we eens nader kijken naar wat er is gebeurd en naar het besluit van Kilmer om verder te gaan.

Val Kilmer speelde in 'Batman Forever'

Batman voor altijd
Batman voor altijd

In de jaren '80 en '90 was Batman een personage dat een krachtpatser was op het grote scherm en het genre van stripboekfilms voor altijd veranderde. Het begon veel donkerder toen Tim Burton en Michael Keaton de franchise bemanden, maar er was een merkbare verschuiving toen Joel Schumacher en Val Kilmer samenwerkten voor Batman Forever uit 1995.

Kilmer was een gevestigde acteur die al de aandacht trok met optredens in films als Tombstone en The Doors, en fans waren geïnteresseerd in wat hij als de Dark Knight op tafel kon brengen. Schumacher had ondertussen films als St. Elmo's Fire, The Lost Boys en The Client onder zijn riem. Onnodig te zeggen dat er veel potentieel was voor de film.

Bij de release kreeg Batman Forever niet de warmste ontvangst van critici, maar het werd een hit aan de kassa, met een brutowinst van meer dan $ 330 miljoen. De film was een enorme afwijking van de Burton-projecten, maar het v alt niet te ontkennen dat het nog steeds een financieel succes was, wat plaats maakte voor een ander project dat van start ging. Maar nogmaals, de Caped Crusader kreeg een verandering in artiest.

George Clooney nam het over voor 'Batman &Robin'

Batman en Robin
Batman en Robin

Voor Batman & Robin uit 1997 stapte George Clooney in de rol van Batman, waarmee hij de derde acteur was sinds Batman Returns uit 1992 om de iconische held te spelen. Voor velen wordt Clooney beschouwd als de zwakste Batman van de drie, en Batman & Robin werden een ramp toen het werd uitgebracht.

Volgens Clooney: De waarheid is dat ik er slecht in was. Akiva Goldsman - die sindsdien de Oscar voor het schrijven heeft gewonnen - schreef het scenario. En het is een verschrikkelijk scenario, zal hij je vertellen. Ik ben er vreselijk in, dat zal ik je zeggen. Joel Schumacher, die net is overleden, regisseerde het en hij zou zeggen: 'Ja, het werkte niet.’ Daar snakten we allemaal naar.”

Aan de kassa wist de film slechts $ 238 miljoen te verdienen, wat aanzienlijk minder was dan zijn voorganger. Het werd ook verscheurd door critici en het heeft momenteel een 12% op Rotten Tomatoes. Zelfs de fans waren boos over het verloop van de film. Het was een teleurstellend einde aan de serie op het grote scherm van het personage, en jaren later zou Christopher Nolan hard werken om het personage in de Dark Knight-trilogie nieuw leven in te blazen.

Vanwege Clooney's optreden vroegen veel fans zich af waarom Kilmer de rol in de eerste plaats verliet, aangezien hij een veel betere Batman was. Het blijkt dat het antwoord hierop niet zo eenvoudig is.

De reden voor het vertrek van Kilmer is in de loop van de tijd veranderd

Batman voor altijd
Batman voor altijd

Door de jaren heen zijn er een paar verschillende verklaringen gegeven waarom Val Kilmer besloot om de cape en kap voorgoed op te hangen na slechts één beweging. Dit was natuurlijk afhankelijk van wie naar de situatie werd gevraagd.

Volgens Schumacher: Hij wilde Island of Doctor Moreau doen omdat Marlon Brando erin zou zitten. Dus zette hij ons op het elfde uur af.”

Kilmer weerlegde dit echter en zei dat zijn keuze om de rol te verlaten kwam toen hij zich realiseerde dat het niet uitmaakte wie Batman speelde. Dit vloeide voort uit een incident waarbij de kleinkinderen van Warren Buffet niet zo geïnteresseerd waren in Kilmer als in al het andere dat gaande was met de productie van Batman Forever.

“Daarom is het zo gemakkelijk om vijf of zes Batmans te hebben. Het gaat niet om Batman. Er is geen Batman, zei Kilmer.

Hoe je het ook snijdt, de beslissing van Kilmer om weg te lopen van de rol was er een die voor niemand goed uitpakte. Clooney's Batman & Robin was een ramp voor de studio en de carrière van Kilmer zou vervolgens een duikvlucht nemen naarmate het nieuwe millennium ronddraaide. Zo groot als hij was als Batman, slaagde Val Kilmer er in de jaren 90 maar in om één film vol te houden.

Aanbevolen: