Hier is waarom Val Kilmer en Joel Schumacher bijna uit elkaar kwamen tijdens het filmen van 'Batman Forever

Inhoudsopgave:

Hier is waarom Val Kilmer en Joel Schumacher bijna uit elkaar kwamen tijdens het filmen van 'Batman Forever
Hier is waarom Val Kilmer en Joel Schumacher bijna uit elkaar kwamen tijdens het filmen van 'Batman Forever
Anonim

Het maken van superheldenfilms is een zware klus en achter de schermen is er veel druk om iets tot leven te brengen dat honderden miljoenen dollars zal opleveren. De MCU en DC zijn de groten aan de kassa, en zelfs die franchisefilms kunnen niet altijd perfect draaien.

Tijdens de jaren 90 hadden superheldenfilms nog een lange weg te gaan, en er werd een grote toonverschuiving doorgevoerd toen Joel Schumacher en Val Kilmer het overnamen van Tim Burton en Michael Keaton aan de Batman-kant van blockbusters. Er was veel conflict tussen de twee, en op een gegeven moment vochten ze het bijna uit.

Laten we terugkijken naar wat er gebeurde tussen Joel Schumacher en Val Kilmer.

Schumacher werd gewaarschuwd voor Val toen Kilmer Batman werd

Zo nu en dan komen er verhalen naar boven over een artiest die ze in een negatief daglicht stelt. Soms kan het gewoon een enkelvoudig probleem zijn dat uit de hand liep, maar andere keren is dit een gedragspatroon dat aangeeft welk type persoon iemand is wanneer de camera's niet draaien. Voordat hij met Val Kilmer aan Batman Forever werkte, werd regisseur Joel Schumacher gewaarschuwd voor het gedrag van de filmster.

Volgens Entertainment Weekly werpt James Jacks, de oorspronkelijke regisseur van Tombestone, enig licht op het type man dat Kilmer op de set was. Jacks zou zeggen: "Er is een donkere kant aan Val waar ik me niet prettig bij voel om over te praten."

Per Jacks zou Kilmer zelf zelfs zeggen: Zoals je weet, heb ik de reputatie moeilijk te zijn. Maar alleen met domme mensen.”

Helaas voor Schumacher kreeg hij niet helemaal waar hij voor stond toen hij Batman Forever begon te maken met Kilmer in de cape en de kap. In een interview zou Schumacher onthullen: Ik had horrorverhalen over Val gehoord en werd gewaarschuwd hem niet in dienst te nemen. Maar ik heb dat over veel getalenteerde mensen gehoord, ze hebben ze toch aangenomen en hadden geen enkel probleem.”

Het is duidelijk dat Kilmer achter de schermen twee kanten had, en je moet je voorstellen dat Schumacher hoopte te werken met de mooiere versie van de filmster. In plaats daarvan kreeg Schumacher te maken met iemand die hem uiteindelijk tot het uiterste dreef en bijna een fysiek conflict veroorzaakte.

Kilmers gedrag veroorzaakte spanning op de set

Kilmer en Schumacher hadden het potentieel om samen een dynamisch duo te zijn toen ze aan de reis begonnen om Batman Forever te maken, maar na een tijdje op de set zou het mis gaan tussen de twee.

Schumacher, volgens Insider, zou zeggen dat hij en Kilmer een fysieke duwwedstrijd hadden. Hij was irrationeel en ballistisch met het eerste AD, de cameraman, de kostuummensen. Hij gedroeg zich slecht, hij was onbeleefd en ongepast. Ik was genoodzaakt hem te vertellen dat dit geen seconde langer zou worden getolereerd. Daarna hadden we twee weken waarin hij niet met me sprak, maar het was heerlijk.”

Dit was een heel ander niveau van slecht dan Kilmer, die duidelijk terugging naar de versie van zichzelf waar James Jacks het over had. Dit zou niet prettig zijn geweest voor de andere mensen die op de set waren en gedwongen waren om er getuige van te zijn, maar uiteindelijk zouden de dingen sudderen en werd de film gemaakt.

Weerhaken werden openbaar verhandeld

Batman Forever werd een succes aan de kassa en het betekende een nieuw tijdperk voor het personage. In plaats van terug te komen en het personage opnieuw op te nemen in het vervolg van de film, werd Val Kilmer vervangen door George Clooney.

Jaren na een tumultueuze tijd samen op de set, vertelde Joel Schumacher hoe hij zich nog steeds voelde over Kilmer en over Tommy Lee Jones' behandeling van Jim Carrey. Jones was de man die Two-Face speelde in Batman Forever. Schumacher zou zeggen: "Hij was fantastisch op The Client. Maar hij was niet aardig tegen Jim Carrey toen we Batman Forever maakten. En ik heb niet gezegd dat Val [Kilmer] moeilijk was om mee te werken aan Batman Forever. Ik zei dat hij psychotisch was.

Dat klopt, jaren later dacht Schumacher nog steeds dat Kilmer psychotisch was. Het duo zou nooit meer samenwerken, en in zijn memoires zou Kilmer enkele vriendelijke woorden over Schumacher delen en zei: "Onze regisseur, Joel Schumacher, bracht vriendelijkheid over. Hij was charmant voor vreemden en familieleden (en vooral hoffelijk met mijn moeder) en voor het grootste deel een gevoelig begin. Maar iedereen heeft zijn moeilijke dagen en er is altijd superdruk met superheldenfilms, aangezien ze ongeveer 100.000 calorieën per dag verbranden."

Hoewel ze dicht bij de klappen kwamen, eindigden Kilmer en Schumacher samen met het maken van een succesvolle film.

Aanbevolen: