Natalie Portman redde haar carrière door een rol in dit vreselijke vervolg af te wijzen

Inhoudsopgave:

Natalie Portman redde haar carrière door een rol in dit vreselijke vervolg af te wijzen
Natalie Portman redde haar carrière door een rol in dit vreselijke vervolg af te wijzen
Anonim

Zoals iedereen die het Hollywood-ecosysteem op de voet volgt, inmiddels zou moeten weten, kan het een ongelooflijk wispelturige plek zijn. Er is bijvoorbeeld een lange geschiedenis van de filmstudio's die besluiten dat een acteur het volgende grote ding is, alleen dat ze net zo snel verdwijnen als ze bekendheid hebben gekregen. Helaas voor Taylor Kitsch, tikte Hollywood hem aan als the next big thing, maar zijn carrière viel toen in duigen toen de studio's besloten dat hij het geld dat ze hem betaalden niet waard was.

Gezien alles wat Natalie Portman heeft bereikt, denken sommige mensen misschien dat haar carrière altijd zo zou verlopen. Nadat de wereld echter kennis had genomen van Portman's geweldige werk in Léon: The Professional de studio's op haar liet letten, werd ze een "it"-meisje wiens carrière nog steeds een duikvlucht had kunnen nemen.

Veel acteurs, zoals Emma Stone, vermeden een grote flop die hun carrière had kunnen verwoesten. Op een cruciaal punt in de carrière van Natalie Portman kreeg ze de hoofdrol aangeboden in een film die uiteindelijk een flop werd. Als Portman ermee had ingestemd om die rol op zich te nemen, had haar carrière gemakkelijk kunnen mislukken.

Een geweldige carrière

Als je een lijst zou samenstellen van de meest gerespecteerde acteurs van de moderne tijd, dan lijdt het geen twijfel dat Natalie Portman daar op thuishoort. Een absoluut geweldige acteur die heeft bewezen hoe getalenteerd ze is, Portman speelde in een lange lijst van veelgeprezen films en ze was bereid veel op te offeren om een geweldige prestatie te leveren.

Naast het feit dat Natalie Portman in veel veelgeprezen films heeft gespeeld, heeft ze ook een aantal blockbusters genoemd. Portman was bijvoorbeeld in het verleden een groot deel van het Marvel Cinematic Universe en ze staat op het punt om binnenkort weer deel te nemen aan de ongelooflijk succesvolle franchise. Portman speelde ook in verschillende niet-MCU-films die tijdens haar lange carrière veel geld verdienden aan de kassa. Kortom, Portman kan het duidelijk allemaal.

A Near Miss

Zodra een acteur bekend wordt, beginnen de studio's hem bij elke beurt projecten aan te bieden. Als gevolg hiervan heeft elke filmster een lijst met films die ze alleen hebben afgewezen om grote hits te worden. In het geval van Natalie Portman wees ze bijvoorbeeld hoofdrollen af in films als Gangs of New York, Gravity en Almost Famous. Helaas voor Portman lijkt het heel goed mogelijk dat ze spijt heeft van het doorgeven van die projecten. Aan de andere kant zou Portman haar gelukkige sterren moeten bedanken dat ze de hoofdrol in Dirty Dancing: Havana Nights heeft afgewezen.

Vuil dansen: Havana Nights, uitgebracht in 2004, werd gepand door de meeste critici en de meerderheid van de mensen die van de originele film houden. Met dat in gedachten, zou het voor niemand als een verrassing moeten komen dat Dirty Dancing: Havana Nights geld verloor aan de kassa, aangezien het $ 25 miljoen kostte om te maken en slechts $ 27 opbracht.7 miljoen aan de kassa. Als je het geld dat is besteed aan het promoten van Dirty Dancing: Havana Nights meetelt, wordt het duidelijk dat de bioscoopprestaties van de film erg teleurstellend waren.

Hoe dingen hadden kunnen veranderen

In de jaren sinds Natalie Portman Dirty Dancing: Havana Nights doorbracht, heeft ze onthuld dat ze een grote fan is van de originele film. Als gevolg hiervan moet de beslissing om niet te spelen in Dirty Dancing: Havana Nights een moeilijk voor Portman, maar het is overduidelijk dat ze de juiste beslissing heeft genomen.

In de jaren voorafgaand aan de release van Dirty Dancing: Havana Nights in 2004, stond de carrière van Natalie Portman bijna volledig in het teken van de hoofdrol in de Star Wars-prequel. Terwijl die films titanenwerk deden aan de kassa, moest Portman er veel hoogdravende dialogen in brengen. Als gevolg hiervan moest Portman Hollywood er echt aan herinneren dat ze op dat moment in haar carrière een geweldige acteur is. Per slot van rekening hebben verschillende acteurs hun carrière op de helling zien komen nadat ze in Star Wars-films hadden gespeeld.

Gelukkig voor Natalie Portman en haar legioenen fans, zou ze in 2004 gaan schitteren in Garden State en Closer. Hoewel sommige filmfans onlangs hun mening over Garden State en Portman's prestaties daarin hebben heroverwogen, zijn beide films werden destijds geroemd. Als gevolg hiervan bleef Portmans carrière in de jaren na 2004 een grote vlucht nemen. Als Portman gedwongen was Garden State of Closer door te geven sinds ze bezig was met het maken van Dirty Dancing: Havana Nights, had het heel anders kunnen aflopen. Gezien alle geweldige films waarin Portman speelde, zou het een enorme schande zijn geweest als ze de kans zou missen om ze te headlinen.

Aanbevolen: