Fans denken dat de carrière van Rob Lowe een voorbeeld is van een groot Hollywood-probleem

Inhoudsopgave:

Fans denken dat de carrière van Rob Lowe een voorbeeld is van een groot Hollywood-probleem
Fans denken dat de carrière van Rob Lowe een voorbeeld is van een groot Hollywood-probleem
Anonim

Vandaag wordt Rob Lowe het best erkend voor zijn huidige rol in het Fox-drama 9-1-1: Lone Star. Lange tijd fans van de acteur zouden echter weten dat Lowe echt in de buurt is geweest, met in de hoofdrol naast Keanu Reeves en Tom Cruise in zijn vroegere dagen.

Op een bepaald moment in zijn leven zou Lowe echter een aantal vreselijke persoonlijke beslissingen nemen. Hierdoor kunnen sommige fans de indruk hebben dat Hollywood de acteur nooit een tweede kans had mogen geven.

Rob Lowe werd al vroeg beroemd

Op het hoogtepunt van zijn carrière leek het erop dat Lowe voorbestemd was om een A-lijst filmster te worden. In de jaren '80 maakte de acteur zijn debuut op het grote scherm in The Outsiders van Francis Ford Coppola, waar hij werd vergezeld door Cruise, Emilio Estevez, Ralph Macchio, Matt Dillon, Diane Lane en wijlen Patrick Swayze.

Later zou Lowe ook gecast worden in St. Elmo's Fire naast onder andere Estevez, Demi Moore, Mare Winningham en Andie MacDowell. De film is misschien niet goed ontvangen door critici, maar het kan Lowe niets schelen. "Uiteindelijk wisten de critici van niets, maar het publiek wist alles", vertelde Lowe aan USA Today. "Ik vind het geweldig dat (St. Elmo's Fire) nog steeds een plek heeft voor mensen." Lowe zal, samen met Estevez, ook worden erkend als leden van de Brat Pack, een groep populaire acteurs van in de twintig die de hele nacht genoten van feesten. En misschien zijn hier ook de problemen van Lowe begonnen.

Hij raakte betrokken bij een schandaal dat hem volledig had moeten vernietigen

Zoals velen inmiddels weten, kan beroemdheden ervoor zorgen dat beroemdheden gekke dingen doen. In het geval van Lowe wendde hij zich tot alcohol en drugs. Hij had tenslotte gemakkelijk toegang tot beide. Hij herinnerde zich bijvoorbeeld zijn tijd op de set van The Outsiders en vertelde Variety: Elke dag als we zouden inpakken, stapten we in een busje. De Teamsters zouden ons een pak bier geven.”

Wat betreft drugs, mensen in Lowe's positie zouden ze ook gemakkelijk kunnen scoren. “Dit was precies hoe het bedrijf toen was. Cocaïne was het ding dat succesvolle mensen deden, "herinnerde hij zich. "Er was altijd dat prachtige moment waarop je als actieve drugsgebruiker op de set zou gaan en erachter zou komen welke afdeling de coke op de set verkocht. Het was niet anders dan ambachtelijke diensten.”

Tegelijkertijd was Lowe ongelooflijk populair onder de vrouwen en de acteur genoot ook van hun gezelschap. Dat leidde uiteindelijk tot meer problemen. Tijdens de Democratische Nationale Conventie van 1988 in Atlanta kwam Lowe opdagen om campagne te voeren voor Michael Dukakis. En tijdens het feesten 's avonds haakte hij af met twee vrouwen, waaronder Lena Jan Parsons. Lowe werd intiem met beide en een band van de seksuele ontmoeting werd uiteindelijk openbaar.

Toen dit gebeurde, had Lowe meteen een vermoeden dat voor hem van kwaad tot erger ging."Zo wist ik dat ik serieus in de problemen zat: ik zette de televisie aan en leidde het avondjournaal met Tom Brokaw…", herinnert de acteur zich tijdens een interview met NPR. "Het tweede verhaal was letterlijk het Plein van de Hemelse Vrede."

Later onthulde de acteur ook dat hij niet wist dat een van de vrouwen minderjarig was (16), hoewel de meerderjarigheid op dat moment 16 was. Ondertussen klaagde de moeder van Parsons de acteur aan na de release van de tape. Gerechtelijke documenten onthulden echter beëdigde verklaringen waarin Parsons sprak over plannen om Lowe af te persen voor $ 2 miljoen met behulp van de videoband. Volgens AP kwam een van de beëdigde verklaringen van Parsons’ vriendin, Lela Valerie Smith, die zei dat ze “door Jan Parsons was verteld dat ze seks had gehad met Rob Lowe. … en dat ze om de beurt elkaar filmden terwijl ze seks hadden met Mr. Lowe.” De zaak werd uiteindelijk geregeld en Lowe stemde in met een taakstraf.

Hier is hoe Rob Lowe erin slaagde zichzelf te verlossen

Tijdens de onmiddellijke nasleep van het sekstape-schandaal schuwde bijna iedereen in Hollywood Lowe. Iedereen behalve een paar van zijn vrienden. “Slechts twee mensen belden [na de sekstape]. Jodie Foster en Don Simpson [de producer]”, herinnert de acteur zich tijdens een gesprek met GQ. "Jodie en ik hadden samen The Hotel New Hampshire gedaan, en ze stuurde me een briefje met een terugkerende regel van John Irving: 'Blijf langs de open ramen.' Ze zei: 'Je komt er wel doorheen.' Don zei eigenlijk, 'F 'em als ze niet tegen een grapje kunnen.'”

De tape had ook invloed op zijn carrière en gedurende twee jaar verscheen Lowe nergens in. Maar toen kreeg hij de kans om Saturday Night Live te hosten, waar hij openlijk de spot dreef met zichzelf. Zo realiseerde Hollywood zich dat Lowe grappig kon zijn en binnen de kortste keren merkte de acteur dat hij komedie aan het doen was. Terugkijkend geloofde Lowe dat dit op dat moment de juiste zet voor hem was. "Als je in een overgangsperiode, een wederopbouwperiode, een braakliggende periode zit, ga dan naar de andere kant van je bereik", legde de acteur uit. “Voor mij was dat komedie. Lorne Michaels en Mike Myers hebben me in Wayne's World en Austin Powers geplaatst.”

Lowe is ook al 31 jaar nuchter. "Jetlag komt tegenwoordig het dichtst in de buurt van high worden", merkte de acteur op. “Ik word een beetje licht in mijn hoofd en heel energiek. Gekke energie. Het is cool. Het doet me denken aan 1985.” Maar wat serieuzer is, is dat Lowe van mening is dat iemand zich volledig moet inzetten om nuchter te worden om het te laten gebeuren. "Niets kan je nuchter maken, behalve dat je het wilt doen", legde de acteur uit. “

Vandaag is Lowe nog steeds gelukkig getrouwd met zijn vrouw, Sheryl Berkoff. Hij is zich er ook van bewust dat niet iedereen een tweede kans krijgt en hij neemt zijn kansen niet als vanzelfsprekend aan.

Aanbevolen: