Spaceballs' plaagde een vervolg waar fans nog steeds op wachten

Inhoudsopgave:

Spaceballs' plaagde een vervolg waar fans nog steeds op wachten
Spaceballs' plaagde een vervolg waar fans nog steeds op wachten
Anonim

Een succesvolle film van de grond krijgen is zwaar werk, en wanneer een studio een succes in handen heeft, proberen ze meestal geld te verdienen met een vervolgfilm. Hoewel dit lucratief kan zijn, laten studio's soms de bal vallen met sequels, en artiesten kunnen zelfs lauw zijn over het idee om dezelfde rol opnieuw te spelen.

In de jaren 80 kwam Spaceballs, een briljante parodie op Star Wars, in de theaters en had een bescheiden ontvangst. De film werd echter een cultklassieker die al tientallen jaren standhoudt. De cultstatus van de film, samen met een slimme lijn in de film, heeft ertoe geleid dat velen zich afvragen of er ooit een vervolgproject zal komen.

Laten we eens kijken naar de beruchte regel die een vervolg plaagde en kijken of er een in de maak is.

‘Spaceballs’ is een komedieklassieker

In de jaren 80 rolde een parodiefilm genaamd Spaceballs in de bioscoop, en hoewel het destijds geen groot financieel succes was, ontwikkelde het zich tot een cultklassieker na de video-release en werd het vervolgens een van de beroemdste komedies van zijn tijd. De film was een briljante balans tussen parodie en het vertellen van verhalen, en het leverde een onberispelijke klus om wat plezier te maken met Star Wars.

Met uitstekende artiesten als Bill Pullman, John Candy en Rick Moranis, heeft Spaceballs een unieke erfenis in de filmindustrie gesmeed dankzij de humor van Mel Brooks. Voorafgaand aan Spaceballs had Brooks films als Blazing Saddles en Young Frankenstein gemaakt, wat een vrij goede indicatie zou moeten geven over het soort humor waar we het over hebben. Blijkt dat zijn hilarische kijk op Star Wars een geniale zet was die al tientallen jaren populair is.

Sommige van de films die Brooks maakte voorafgaand aan Spaceballs waren destijds veel populairder, maar naarmate de jaren vorderden, is Spaceballs een van zijn populairste films geworden. Dit was op de hielen van een aanvankelijk lauwe ontvangst en een bescheiden thuiskomst aan de kassa. De film is het bewijs dat kwaliteit kan blijven bestaan en dat mond-tot-mondreclame enorm veel kracht heeft in Hollywood.

De film heeft geen gebrek aan hilarische momenten en gedenkwaardige regels, en een van de grappigste delen van de film ging over een vervolg dat in de toekomst wordt gemaakt.

Een vervolg werd geplaagd in het origineel

Tijdens een scène in de film geeft Brooks 'personage Yogurt, die een parodie was op Yoda, een beetje inzicht in de toekomst van de franchise.

Bill Pullman's Lone Star vraagt Yogurt of het duo elkaar ooit weer zal zien, waarop Yogurt zegt: Wie weet? Als God het wil, zullen we elkaar allemaal weer ontmoeten in Spaceballs 2: The Search for More Money.”

Dit citaat was humoristisch en lijkt relatief onschuldig genoeg, maar door de jaren heen zijn de fans steeds nieuwsgieriger geworden naar het maken van een vervolgfilm. De eerste Spaceballs werden tenslotte een cultklassieker en filmstudio's willen niets liever dan geld kunnen verdienen met een reeds gevestigd eigendom. Tot nu toe moeten we echter nog zien dat er een vervolg in productie wordt genomen.

Het is nu 34 jaar geleden dat Spaceballs voor het eerst in de bioscoop verscheen, en om eerlijk te zijn, een vervolg dat ooit wordt gemaakt, lijkt steeds onwaarschijnlijker.

Een vervolg lijkt onwaarschijnlijk

Volgens Rick Moranis, die Dark Helmet speelde, wilde Mel een vervolg maken nadat het een cultvideo-hit werd. Het was geen kaskraker. Het was een cultvideohit en MGM wilde een vervolg maken. En mijn idee ervoor was Spaceballs III: The Search for Spaceballs II.”

“Ik wist niet wat het budget was of zo, maar de deal die hij me presenteerde, wat hij wilde dat ik deed, was niet werkbaar… omdat het zo specifiek is, het is contraproductief om over te praten het. Maar ik was niet in staat om een deal te sluiten, en het zou iets zijn geweest dat ik had willen doen. Maar dat schip is gevaren, 'legde Moranis uit.

Het is jammer dat er op dit moment niets is uitgekomen, vooral gezien het feit dat mensen die aan het origineel hebben deelgenomen nog steeds aan boord zijn met het maken van een vervolg. Moranis nam een lange pauze van acteren, hoewel hij de afgelopen jaren een terugkeer heeft gemaakt, en zelfs Dark Helmet opnieuw opneemt in The Goldbergs.

Afgezien van een slecht ontvangen animatieserie, staan Spaceballs-projecten al sinds de jaren 80 op de plank. De franchise zal waarschijnlijk niet terugkeren naar het grote scherm, wat betekent dat we onze dvd moeten afstoffen en nog een keer van de geliefde klassieker moeten genieten.

Aanbevolen: