Henry Cavill bombardeerde zijn auditie vanwege deze legendarische acteur

Inhoudsopgave:

Henry Cavill bombardeerde zijn auditie vanwege deze legendarische acteur
Henry Cavill bombardeerde zijn auditie vanwege deze legendarische acteur
Anonim

Van een afstand lijkt Henry Cavill de coole jongen op school. De ster op de A-lijst gaf echter toe dat zijn verleden gevuld was met heel veel het tegenovergestelde, veel onzekerheden.

Hij werd op jonge leeftijd belachelijk gemaakt om zijn gewicht en op een gegeven moment deed Cavill er niets aan.

Uiteindelijk zou hij de harde woorden gebruiken als motivatie en zou hij zijn uiterlijk en mentaliteit drastisch veranderen.

De reis naar de top was vol strijd. Hij verscheen niet zomaar in Superman en speelde naast Bruce Willis. Het kostte veel werk en zoals we in dit artikel zullen zien, ook veel afwijzingen.

Het ging zo slecht met Cavill, dat hij eigenlijk overwoog om het acteerwerk voorgoed achter zich te laten. Gelukkig kwamen de audities op het juiste moment, en het veranderde zijn perspectief en verlangen.

Onderweg waren er een paar mislukte audities. Er steekt er echter één uit zijn slechtste. Cavill gaf de schuld aan het ontmoeten van een legendarische acteur die in de kamer was tijdens zijn auditie.

Gezien de druk van dit alles, maakte hij een puinhoop van de tijd voor de legende. Gelukkig voor Henry vond de situatie plaats tijdens het begin van zijn carrière.

Het was niet zijn laatste mislukte auditie

Zelfs enkele van de beste Hollywood-sterren worstelden al vroeg in hun carrière met het auditieproces, vraag het maar aan Emma Stone.

Cavill maakt ook deel uit van die vergelijking, het werd zo erg dat hij in de verleiding kwam om de industrie achter zich te laten voor een plek in de strijdkrachten.

"Er waren genoeg keren dat ik dacht dat het niet zou gebeuren. Op een bepaald moment dacht ik: 'Als deze volgende film het niet goed doet, dan ben ik weg, ik ga lid worden van de Armed Krachten."

Gelukkig ging het beter met de Superman-ster. Een kans om auditie te doen als de nieuwe James Bond veranderde zijn honger- en verlangenniveaus volledig. Hoewel Daniel Craig de rol kreeg, leerde Cavill veel door het auditieproces.

Een van de punten van kritiek had te maken met zijn lichaamsbouw.

"Ik herinner me de regisseur, Martin Campbell, die zei: 'Ik zag er een beetje mollig uit, Henry.' Ik wist niet hoe ik moest trainen of diëten. En ik ben blij dat Martin iets zei, want ik reageer goed naar de waarheid. Het helpt me om beter te worden."

Ondanks de afwijzing kwamen er rollen binnen voor Cavill, en uiteindelijk veranderde alles toen Superman in beeld kwam.

'De leeuw in de winter'

de leeuw in de winter poster
de leeuw in de winter poster

Het missen van de film deed Cavills carrière niet echt pijn. 'The Lion in Winter' was een film met een kleiner budget, gemaakt voor televisie. Het was een remake van het iconische toneelstuk uit 1966.

De auditie vond plaats in de vroege jaren 2000, ongeveer toen Cavill net begon in de industrie. De film werd uitgebracht in 2003.

Een jonge Cavill geeft toe dat hij onder druk stond toen hij hoorde dat de legendarische 'Star Trek'-man Patrick Stewart in de auditieruimte zou zijn.

"Ik acteerde al drie jaar, ik was ongelooflijk nerveus om auditie te doen voor een acteur van jouw kaliber. Ik had weken besteed aan het leren van mijn tekst, en tegen de tijd dat ik daar binnenkwam, had ik maakte mezelf zo razend dat ik de auditie compleet verknald heb."

"Ik vergat hoe ik me moest gedragen, en toen ging ik weg met mijn staart tussen mijn benen."

Ondanks de enorme teleurstelling, deed Cavill de auditie nog een keer. Het opnieuw kunnen proberen veranderde zijn carrière en de woorden van Stewart speelden een grote rol.

"Ik heb nog een auditie gedaan", zei Cavill. "Het was niet goed genoeg om de baan te krijgen, maar het was veel beter. Je zei: 'Ik ben zo blij dat je terug bent gekomen', en dat heeft me zoveel kracht gegeven tijdens mijn carrière, en ik ben het nooit vergeten.”

Oh, wat komt de cirkel rond. Op het hoogtepunt van zijn populariteit kreeg Cavill de kans om Stewart samen met Variety te interviewen in de zomer van 2020. Cavill had niets dan goede dingen te zeggen over de legendarische acteur, ondanks de mislukking in het verleden.

"Ik ben al fan van het werk van Sir Patrick Stewart zolang ik me kan herinneren. Het was dus een waar voorrecht om met Variety met hem te kunnen praten."

"Hij is niet alleen een ongelooflijk talent, maar ook oprecht, aardig en fantastisch geestig. Bedankt, Sir Patrick, dat je zo'n geweldige man bent en dat je ons allemaal je fantastische prestaties hebt geschonken."

Een geweldig voorbeeld voor iedereen over hoe je van een mislukking een bron van motivatie kunt maken.

Aanbevolen: