Deze legendarische acteur heeft de kans om Albus Perkamentus te spelen afgewezen vanwege een persoonlijke belediging

Inhoudsopgave:

Deze legendarische acteur heeft de kans om Albus Perkamentus te spelen afgewezen vanwege een persoonlijke belediging
Deze legendarische acteur heeft de kans om Albus Perkamentus te spelen afgewezen vanwege een persoonlijke belediging
Anonim

Zodra de meeste mensen volwassen zijn, zoeken ze een carrière die hen zal belonen met een betrouwbare bron van inkomsten. Als het echter om grote filmsterren gaat, is er nooit enige zekerheid als het gaat om hun volgende rol. Er zijn tenslotte veel voorbeelden van acteurs wiens carrière plotseling op een laag pitje stond nadat een enkele film waarin ze speelden geflopt was. Bovendien hebben sommige sterren hun carrière verwoest door simpelweg een keer te verknoeien.

Gezien hoe fragiel de carrières van veel filmsterren zijn gebleken, lijkt het duidelijk dat acteurs die nog steeds aan de top staan, er alles aan moeten doen om in de schijnwerpers te blijven staan. Desondanks kan niemand voorspellen welke films de hele tijd hits zullen worden, dus het is logisch dat veel filmsterren grote rollen hebben gemist. Het bleek echter dat een acteur de kans om Albus Perkamentus te spelen afsloeg vanwege een belediging, hoewel het al duidelijk was dat de Harry Potter-films op dat moment enorme hits waren.

Wie speelde Albus Perkamentus?

Jaren voordat Albus Perkamentus ooit op het grote scherm verscheen, waren miljoenen mensen al dol op het personage dankzij de Harry Potter-boeken. Als gevolg hiervan was er veel druk om de juiste persoon te vinden om het geliefde personage tot leven te brengen. Gelukkig, toen werd aangekondigd dat Richard Harris was gecast als Perkamentus, was vrijwel iedereen blij. Harris was tenslotte Brits en dat was buitengewoon belangrijk voor de meeste Harry Potter-fans, en hij was ook een buitengewoon getalenteerde acteur.

Tot groot verdriet van miljoenen mensen moest er na de eerste twee films een nieuwe acteur worden gecast als Perkamentus. Gelukkig nam Michael Gambon de rol over en hij bleek geweldig te zijn. Bovendien slaagde Gambon erin zich de rol van Perkamentus eigen te maken, wat heel belangrijk was om te doen als hij niet eindeloos negatief wilde worden vergeleken met Harris.

Nadat Michael Gambon in zes films als Albus Perkamentus verscheen, moest het personage worden overgedragen aan een nieuwe acteur voor de Fantastic Beasts-prequels. Jude Law zette de trend voort om extreem getalenteerde acteurs in de rol te casten en werd ingehuurd om Perkamentus te spelen en hij heeft het personage tot nu toe in twee films gespeeld.

Waarom Ian McKellen weigerde om Albus Perkamentus te spelen

Sinds het midden van de jaren zestig is Ian McKellen een van de meest succesvolle acteurs van zijn generatie. Nadat hij zijn start als theateracteur had gekregen, bevestigde McKellen zijn erfenis als een van de meest gevierde toneelacteurs aller tijden. Verre van tevreden met die ongelooflijke prestatie alleen, is McKellen gaan schitteren in een ongelooflijk lange lijst van films en tv-shows.

Op het moment van schrijven heeft Ian McKellen bijna 125 credits volgens IMDb en sommige van die rollen waren vergeetbaar. McKellen speelde echter ook in verschillende films die er vrijwel zeker voor zullen zorgen dat hij tientallen jaren na zijn overlijden met liefde wordt herinnerd. McKellen kopte bijvoorbeeld franchises zoals de Lord of the Rings-, X-Men- en Hobbit-films, evenals op zichzelf staande films zoals Gods and Monsters, Richard III, Apt Pupil en nog veel meer.

Gezien alles wat Ian McKellen tijdens zijn carrière heeft bereikt, is het volkomen logisch dat vrijwel iedereen in de filmindustrie met hem wil samenwerken. Er is echter maar zoveel tijd in de dag dat het voor McKellen om verschillende redenen nodig was om veel rollen door te geven. Het blijkt bijvoorbeeld dat McKellen op een gegeven moment werd gevraagd om Albus Perkamentus op het grote scherm te spelen.

In 2001 en 2002 kregen Harry Potter-fans over de hele wereld de kans om te zien hoe Richard Harris Albus Perkamentus tot leven bracht in de eerste twee films. Helaas, na aan die twee films te hebben gewerkt, ging de gezondheid van Harris achteruit en stierf hij voordat de tweede film in de serie werd uitgebracht. Op dat moment benaderden de mensen achter de Harry Potter-filmreeks Ian McKellen en vroegen hem om de rol van Perkamentus over te nemen, maar hij weigerde de rol.

Gezien hoe succesvol en geliefd de Harry Potter-films al waren toen Ian McKellen weigerde deel te nemen aan de serie, waren veel waarnemers verbijsterd door zijn beslissing. Toen McKellen in 2017 door de BBC werd geïnterviewd, werd zijn redenering voor het afwijzen van de kans om Perkamentus te spelen uitgelegd en het was volkomen logisch.

Voordat Richard Harris stierf, bekritiseerde hij Ian McKellen en Kenneth Brannagh als acteurs en noemde ze "technisch briljant, maar passieloos". Als gevolg hiervan, toen McKellen werd benaderd om Albus Perkamentus te spelen, kon hij het niet doen omdat Harris het personage eerder tot leven had gebracht. “Ik kon de rol niet overnemen van een acteur waarvan ik wist dat hij me niet goedkeurde.”

Aanbevolen: