Deze legendarische acteur werd ontslagen uit 'Batman' vanwege een blessure

Inhoudsopgave:

Deze legendarische acteur werd ontslagen uit 'Batman' vanwege een blessure
Deze legendarische acteur werd ontslagen uit 'Batman' vanwege een blessure
Anonim

Als de wereld een echte meritocratie zou zijn, zou het enige dat ertoe doet voor acteurs die filmsterren proberen te worden, zijn hoe getalenteerd ze zijn in optreden. Natuurlijk weet iedereen dat de wereld geen meritocratie is en dat veel schijnbaar niet-gerelateerde dingen een belangrijke rol spelen bij het beslissen welke acteurs beroemd worden. Er is bijvoorbeeld een schokkend aantal grote beroemdheden die per ongeluk zijn ontdekt.

Hoewel het duidelijk is dat sommige sterren hun fortuin te danken hebben aan geluk, zijn er ook verschillende sterren wiens carrière in een oogwenk een zeer ongelukkige wending nam. Er zijn tenslotte verschillende grote beroemdheden geweest die het een keer verprutsten en als gevolg daarvan hun carrière op de helling zagen lopen.

In tegenstelling tot de beroemdheden die hun carrière in een oogwenk verloren, bleef een acteur die ooit de hoofdrol zou spelen in Batman uit 1989, nog jaren optreden nadat die film uitkwam. Dat gezegd hebbende, lijdt het geen twijfel dat de acteur in kwestie buitengewoon ongelukkig was omdat ze de hoofdrol in de geliefde DC-film hebben gemist vanwege een blessure die ze opliepen.

Gewond en ontslagen

Tegen de tijd dat Batman uit 1989 in productie ging, had Sean Young al bewezen dat ze een uiterst getalenteerde acteur was met een track record van hoofdrol in hitfilms. Op dat moment speelde Young immers al in films als Stripes, Blade Runner en Wall Street. Met dat in gedachten is het logisch dat Young oorspronkelijk werd ingehuurd om Vicki Vale te spelen in Batman uit 1989.

Omdat zoveel dvd- en Blu-ray-releases uitgebreide speciale functies bevatten, weten de meeste filmfans nu dat tijdens het montageproces vaak hele scènes uit films worden verwijderd. De plannen voor Batman uit 1989 bevatten bijvoorbeeld oorspronkelijk een scène waarin het personage Vicki Vale te paard werd gezien. Hoewel die scène uiteindelijk uit de film werd verwijderd, betekende dit dat de acteur die Vale speelde, te paard op de film moest worden vastgelegd.

Helaas zijn er veel te veel mensen die ernstig gewond zijn geraakt op de set van een film of film. Als gevolg hiervan is het volkomen logisch dat wanneer een acteur iets gaat doen dat gevaarlijk kan zijn voor een film, ze vaak eerst een training ondergaan. Om die reden, toen Sean Young zich klaarmaakte om Batman uit 1989 te filmen, begon ze te trainen om paard te rijden.

Hoewel paarden prachtig zijn en mensen er al eeuwen op rijden, zijn het ook wilde dieren die soms erg onvoorspelbaar en gevaarlijk kunnen zijn. Helaas voor Sean Young raakte ze maar al te bekend met de gevaren van paardrijden tijdens het pre-productieproces van Batman. Young werd tenslotte van een paard gegooid tijdens het trainen voor Batman en ze brak haar arm.

Gezien het feit dat Sean Young specifiek gewond raakte vanwege haar werk ter voorbereiding op Batman uit 1989, lijkt het er zeker op dat de productie van de film had moeten worden uitgesteld zodat ze kon herstellen. In werkelijkheid kan Hollywood echter een extreem harteloze plek zijn en toen Young gewond raakte, zou Batman een week later beginnen met filmen. Als gevolg hiervan ontsloegen de producers van Batman Young en vervingen haar door Kim Basinger.

Een grote tegenslag

Toen het werd uitgebracht, werd Batman uit 1989 op zijn zachtst gezegd een enorme hit. Om die reden werd er, toen de film op dvd en Blu-ray werd uitgebracht, veel werk gestoken in het produceren van enkele documentaires waarin werd beschreven hoe de film werd gemaakt. Tijdens een van die segmenten getiteld Casting Vicki Vale, werd Sean Young geïnterviewd over het missen van de hoofdrol in de hitfilm. Nadat ze had uitgelegd dat ze van het paard viel omdat ze "het gewoon niet vol kon houden", legde Young uit hoe groot het verschil was dat staren in Batman in haar leven had kunnen maken.

“In zekere zin kijk ik terug op die specifieke tijd in mijn leven en denk ik: ‘Wauw, ik wou dat ik dat paard had kunnen vasthouden’, weet je. Ik wou dat ik dat had kunnen doen, want dan, het keerpunt in mijn specifieke carrière, had ik in de film kunnen blijven. Ik zou in een grote box office hit zijn geweest. Ik zou door kunnen gaan naar andere grote kaskrakers. Ik zou, weet je, zo'n domino-effect hebben gehad in mijn carrière. Dus dat was het keerpunt in mijn carrière waar dat niet gebeurde.”

Helaas voor Sean Young is haar carrière nooit echt hersteld van het missen van haar Batman-rol. Immers, hoewel Young in de jaren 90 een paar opmerkelijke rollen had, waaronder Ace Ventura: Pet Detective en Fatal Instinct, heeft ze sindsdien nooit meer een blockbuster-film gehad.

Aanbevolen: