Het einde van 'Lord Of The Rings: Return Of The King' was bijna heel anders

Inhoudsopgave:

Het einde van 'Lord Of The Rings: Return Of The King' was bijna heel anders
Het einde van 'Lord Of The Rings: Return Of The King' was bijna heel anders
Anonim

Het had allemaal iets heel anders kunnen betekenen.

Dat is de essentie van wat er had kunnen gebeuren met het einde van The Lord of the Rings: The Return of the King, de bekroning van Peter Jackson. Serieus, de film sleepte 11 Academy Awards in de wacht in elke categorie waarvoor hij was genomineerd, waaronder die voor Beste Film van het Jaar. Wat nog belangrijker is, is dat The Return of the King een hele generatie inspireerde om een carrière in het filmmaken na te streven en fans van J. R. R. Het originele werk van Tolkien. Oh, en het hielp de franchise om meer dan een miljard dollar te verdienen…

Peter is erg uitgesproken over wat hij ziet als de belangrijkste ingrediënten voor het aanpassen van Tolkiens meesterlijke werk. Eerst en vooral is het een vastberadenheid om trouw te blijven aan de boeken, zelfs als dat betekent dat details moeten worden gewijzigd ten gunste van een overkoepelend thema of bericht. Voor het grootste deel slaagde Peter erin om elke belangrijke toon aan te slaan die Tolkien in zijn originele trilogie had bedoeld… Hoewel niet de Hobbit-films… daarom waren ze zo slecht.

Maar één element van het einde van de derde en laatste film in de Lord of the Rings-trilogie was zo ver van wat Tolkien had bedoeld. Als Peter had besloten bij dit originele einde te blijven, zou hij zeker een meesterwerk hebben genomen en het hebben gemaakt … nou ja, op zijn best fatsoenlijk. Kortom, hij had alles kunnen verpesten met de simpele keuze om…

Aragorn vecht tegen Sauron in de slag om de zwarte poort

Als je het je herinnert, vecht Aragorn van Viggo Mortensen tegen een enorme trol tijdens de climax van Return of the King. Maar dit moest oorspronkelijk Sauron zijn… Ja, het vlammende oog… Maar in een fysieke vorm.

Deze keuze stond niet in de roman 'Return of the King' van Tolkien, maar het is wat regisseur Peter Jackson oorspronkelijk had geschreven, in een storyboard had opgenomen en zelfs had gefilmd. Het onbewerkte beeldmateriaal is online beschikbaar, hoewel het meeste digitaal is gewijzigd om het te laten lijken alsof er in plaats daarvan een soldatentrol was.

Wat we uiteindelijk kregen, was een veel betere keuze om een groot aantal redenen die we zullen bespreken. Fans zijn echter nog steeds benieuwd hoe het gevecht eruit zou hebben gezien. Dit heeft veel fans online geïnspireerd om toegankelijke beelden en storyboards te verzamelen om iets te maken dat er ongeveer uitziet als wat Peter oorspronkelijk voor ogen had.

Volgens Peter Jackson moest de scène beginnen met een lichtflits die verscheen voor het leger van orcs dat uit de opengaande poorten stroomde. Dit licht zou de vorm aannemen van Annatar, Saurons ware engelachtige vorm. Volgens het werk van Tolkien was dit de vorm die Sauron aannam toen hij erin slaagde de elven voor de gek te houden door de ringen van krachten te maken, iets wat we in de komende televisieserie kunnen zien.

Terwijl Aragorn en de fellowship verrast werden door de figuur, zou het veranderen in de kwaadaardige, gepantserde versie van Sauron die werd gezien in de proloog van The Fellowship of The Ring. Er zou dan een gevecht ontstaan dat pas zou eindigen als Frodo The Ring vernietigde.

In de making-of-documentaire van de uitgebreide editie van Return of the King, legde Peter Jackson uit dat hij oorspronkelijk niet wilde dat Sauron alleen maar een vlammend oog zou zijn bovenop een imposante toren. Dus wilden ze dat hij in de eindstrijd zou verschijnen. Bovendien waren Peter en zijn co-schrijvers, Fran Walsh en Phillipa Boyens, van mening dat Aragorn een persoonlijk duel met echte dreiging in zijn leven nodig had. Natuurlijk werd dit uiteindelijk afgebroken ten gunste van een gevecht met een trol.

Waarom het gevecht werd afgebroken en wat dat een goede zaak is

Er zijn video-essays, waaronder een geweldige van Pentex Productions, waarin wordt besproken hoe de beslissing om deze strijd voort te zetten de beloning van een verder geweldige trilogie had kunnen verpesten. Ze beweren allemaal dat de creatieve keuze, die niet aanwezig was in het originele werk van Tolkien, ondermijnde wat de auteur oorspronkelijk probeerde te doen.

Het was tenslotte geen verhaal over Aragorn die vecht tegen een grote slechterik. In feite is het grote kwaad niet eens echt Sauron… Het is The Ring.

En de echte held van het verhaal is niet Aragorn. Het is Frodo, die ook de personificatie van het thema is; "Zelfs de kleinste persoon kan de koers van de toekomst veranderen."

"Het was niet wat Tolkien zich had voorgesteld en we realiseerden ons dat het eigenlijk totaal vernederend was wat Aragorn aan het doen was", zei Peter in het interview. "Het verhaal was zo duidelijk over wat er gebeurde. Dat dit allemaal over Frodo en Sam ging. En Aragorn beseft dat als ze nog in leven zijn, hij moet doen wat hij kan om Frodo en Sam te helpen. En dus is Aragorns heldhaftigheid geen een-op-een duel met een grote schurk. Zijn heldhaftigheid is zijn poging om zijn eigen leven en het leven van zijn troepen op het spel te zetten in de vage hoop en droom dat het op de een of andere manier Frodo en Sam die kleine kans zou geven om help ze hun missie te voltooien."

Om deze last-minute verandering mogelijk te maken, verzamelde Peter alle beelden en liet zijn team een trol over Saurons lichaam leggen. Bovendien werden andere componenten, zoals de lichtstraal die door Annatars aankomst werd uitgezonden, in het oog gemanipuleerd, gericht op Aragorn. Dit was eigenlijk een suggestie van Viggo zelf.

Fans hebben ongelooflijk veel geluk dat het einde van The Return of the King op het laatste moment werd gewijzigd, omdat het zou hebben verraden wat Tolkien zich had voorgesteld en verraden waar de film uiteindelijk over ging.

Aanbevolen: