De waarheid over de meest riskante castingbeslissing van Jon Favreau

Inhoudsopgave:

De waarheid over de meest riskante castingbeslissing van Jon Favreau
De waarheid over de meest riskante castingbeslissing van Jon Favreau
Anonim

Zijn carrière ging met ups en downs. Het kwam echter op het punt dat het casten van talent als een groter risico werd beschouwd dan als een beloning. Jon Favreau speelde uiteindelijk een grote rol bij de re-integratie van de ster, maar dat ging niet gemakkelijk.

De studio wilde geen deel uitmaken van de genoemde acteur, en het vergde uiteindelijk een serieuze overtuiging. Uiteindelijk stemde het ermee in om een schermtest uit te voeren die alles veranderde voor zowel de acteur Jon.

Degenen in de zaal wisten meteen dat hij de man voor de rol was, ondanks zijn controversiële verleden. De beslissing werkte, want de film verdiende miljarden dollars dankzij zijn betrokkenheid.

Zoals we zullen beseffen, hadden de dingen voor de acteur verder naar beneden kunnen zinken. Hij was niet op de beste plek, hij worstelde niet alleen met mishandeling, maar hij kreeg ook te maken met arrestaties, revalidatieperiodes en terugvallen. Ondanks dat alles was hij nog steeds een geweldige acteur en iemand die de klus kon klaren. Hij floreerde niet alleen met het personage, maar hij kreeg zichzelf weer bij elkaar.

Laten we eens kijken naar het risico dat Favreau nam om de acteur aan boord te krijgen, samen met zijn screentest die ieders mening veranderde.

Marvel zei nee

Als het je in het begin niet lukt, probeer het dan later opnieuw. Zoals hij toegaf met Rolling Stone, was dat de exacte benadering die Favreau nam toen hij met Marvel te maken had. Aanvankelijk wilden ze niets weten over de ster.

"Ik heb gevochten, ik heb geprobeerd, ik heb gedaan wat ik kon, het is jammer en jammer, maar helaas houdt het hier op."

De man waar Jon op aandrong, was niemand minder dan Robert Downey Jr. Favreau maakte de studio duidelijk dat hij de beste persoon voor de rol wilde en niet de voor de hand liggende keuze.

Volgens Jon had Downey Jr. de elementen van een perfecte Iron Man.

“We wilden niet zomaar voor een veilige keuze gaan. De beste en slechtste momenten van Roberts leven zijn in de openbaarheid gekomen.”

“Hij moest een innerlijk evenwicht vinden om obstakels te overwinnen die veel verder gingen dan zijn carrière. Dat is Tony Stark. Robert brengt een diepte die verder gaat dan een stripfiguur die problemen heeft op de middelbare school, of het meisje niet kan krijgen. Bovendien is hij gewoon een van de beste acteurs die er zijn.”

Gelukkig stemde Downey Jr. in met een schermtest, waar sommige acteurs uit trots nee tegen zeggen. De beslissing was de echte game-changer.

Een uitdagend proces

Sarah Finn speelde een grote rol bij het casten van Downey voor het project. Naast zijn achtergrond gaf ze samen met Total Film toe dat zijn geschiedenis in actiefilms ook problematisch was.

“Het was een ietwat uitdagend proces om Iron Man te casten, omdat Robert Downey Jr. niet bekend stond als een actieheld, en eerlijk gezegd ook op bepaalde manieren in het nieuws was geweest. Hij is echter een ongelooflijke acteur."

Het spelveranderende moment vond plaats tijdens de schermtest. Als er enige twijfel was, was het op dat moment allemaal weg. Downey Jr. bewees niet alleen dat hij de man voor de baan was, maar niemand anders kon de rol spelen zoals hij deed.

"Hij was bereid om de rol te screenen om elke twijfel weg te nemen dat er niemand anders was die de rol zou kunnen spelen. Hij was enthousiast en bereid om ervoor te vechten en, echt, hij kwam binnen om de rol te spelen een screentest en liep weg met de rol."

Ik denk niet dat we het in de kamer zeiden, maar ik denk dat iedereen het voelde. Zijn auditie is op internet; hij las een scène voor als Iron Man. En je zult het zien als hij zegt dat de woorden, het is duidelijk dat je getuige bent van een moment in de geschiedenis.”

Favreau nam een enorm risico en we kunnen duidelijk zeggen dat het allemaal is gelukt. Jon geeft toe, toen hij het script aan het schrijven was, was het alsof het voor de ster was gemaakt.

Iedereen wist dat hij getalenteerd was… Zeker, door de rol van Iron Man te bestuderen en dat script te ontwikkelen, realiseerde ik me dat het personage op alle goede en slechte manieren met Robert leek overeen te komen. En het verhaal van Iron Man was echt het verhaal van Roberts carrière.”

De film uit 2008 maakte een enorme vlucht aan de kassa en verdiende $ 585 miljoen.

De tweede film verdiende bijna $ 625 miljoen en de derde, een coole $ 1 miljard.

We kunnen ons geen andere acteur ter plaatse voorstellen die terugkijkt - hij was een cruciaal onderdeel van het succes van de film. Het risico was de beloning waard.

Aanbevolen: