Waarom een castingbeslissing van 'Yellowstone' ertoe leidde dat de show werd geboycot

Inhoudsopgave:

Waarom een castingbeslissing van 'Yellowstone' ertoe leidde dat de show werd geboycot
Waarom een castingbeslissing van 'Yellowstone' ertoe leidde dat de show werd geboycot
Anonim

Sinds het jaar 2018 zijn miljoenen mensen grote fans van de show Yellowstone geworden, deels vanwege de getalenteerde cast van de show. Natuurlijk, sommige Yellowstone-sterren hebben een controversieel verleden, maar de meeste cast van de show is rijk geworden sinds ze veel geld krijgen voor hun rollen. Ondanks dat, alleen omdat de meeste sterren van Yellowstone populair zijn geworden, wil nog niet zeggen dat iedereen blij was om ze allemaal bij de cast van de show te zien, om mee te beginnen.

In de afgelopen jaren is er veel gepraat over de zogenaamde annuleercultuur alsof het een gloednieuw ding is dat pas de laatste tijd is opgedoken. In werkelijkheid is er echter een lange geschiedenis van mensen die bedrijven en beroemdheden een bericht sturen via boycots. Dat gezegd hebbende, lijdt het geen twijfel dat mensen veel vaker dan in het verleden tot boycots oproepen en zelfs de sterren dreigen tegenwoordig met boycots. Voordat de show Yellowstone in première ging, werd de show bijvoorbeeld bedreigd met een boycot vanwege een controversiële castingbeslissing.

Is de actrice die Monica speelt op Yellowstone Native American?

Al vele jaren zijn er miljoenen mensen die dol zijn op de Japanse manga Ghost in the Shell, evenals de videogame en geanimeerde aanpassingen ervan. Als gevolg hiervan had er niets dan opwinding en anticipatie moeten zijn toen werd aangekondigd dat Ghost in the Shell zou worden aangepast in een live-actiefilm. Helaas, aangezien Scarlett Johansson werd gecast als de hoofdrol van de film, waren de meeste mensen woedend toen ze de kop van een blanke acteur zagen in een film die met Japanse acteurs had moeten spelen.

Helaas is de beslissing om Scarlett Johansson te casten als de ster van Ghost in the Shell niet het enige spraakmakende geval van witwassen in de recente geschiedenis. Hoewel de meeste mensen bijvoorbeeld dol zijn op Tilda Swinton als acteur, was er verontwaardiging toen ze werd aangenomen om de Ancient One te spelen in de film Doctor Strange. Evenzo, nadat Kelsey Asbille was gecast als Monica Dutton van Yellowstone, leidde dit tot een controverse die de krantenkoppen trok.

Zoals fans van Yellowstone al zullen weten, is het personage van Kelsey Asbille, Monica Dutton, Native American. Als gevolg hiervan wilden de meeste waarnemers om voor de hand liggende redenen een inheemse acteur de rol zien spelen. Aangezien Asbille zei dat ze "deels Europees, deels Chinees en deels Cherokee" is toen ze werd geïnterviewd voor een W Magazine-profiel, leek ze aanvankelijk in het plaatje te passen, althans gedeeltelijk.

Ondanks wat Kelsey Asbille zei tijdens het bovengenoemde interview, belden Suicide Squad, Flags of Our Fathers en Windtalkers-acteur Adam Beach Yellowstone om haar te casten. Tijdens een gesprek met Buzzfeed News vertelde Beach waarom hij het niet eens was met de casting van Asbille. “Wat me schokte, was dat ik veel inheemse vrouwelijke acteurs heb die een baan nodig hebben. Ik riep het meteen uit.” Naast het uitspreken van de keuze om Asbille te casten, riep Beach alle inheemse acteurs op om te weigeren aan Yellowstone te werken totdat de rol was herschikt.

Er was verontwaardiging van sommige indianen over Yellowstone

In de onmiddellijke nasleep van Adam Beach die publiekelijk de inheemse acteurs opriep om Yellowstone te boycotten, gebeurde er niets. Het verhaal kreeg echter grip binnen een paar weken nadat Kelsey Asbille in een artikel in de New York Times werd geïdentificeerd als een afstammeling van de Eastern Band of Cherokee Indians.

Het bleek dat Adam Beach niet de enige inheemse acteur was die vragen had over beweringen dat Kelsey Asbille deels een Native American was. In plaats daarvan schreef acteur Sonny Skyhawk na de publicatie van dat artikel in de New York Times aan de Eastern Band of Cherokee Indians Tribal Enrollment Office over Asbille. In reactie op het onderzoek van Skyhawks heeft het Tribal Enrollment Office een brief uitgebracht waarin staat; "de stam had geen gegevens van Asbille, noch konden ze enig bewijs vinden dat ze een afstammeling was".

Ondanks die brief van het Tribal Enrollment Office, is het zeker mogelijk dat Kelsey Asbille een inheemse afkomst heeft. Maar of dat nu waar is of niet, men is het er algemeen over eens dat "inheemse gemeenschappen historisch hebben besloten wie lid is". Om die reden is het volkomen eerlijk dat mensen beledigd zijn door Asbille's Yellowstone-casting. Met dat in gedachten, zou het voor niemand als een verrassing moeten komen dat na Beach's oproep tot een boycot van Yellowstone, verschillende inheemse acteurs ter ondersteuning kwamen. Wat nog belangrijker is, het lijkt veilig om aan te nemen dat sommige inheemse acteurs besloten niets met de show te maken te hebben.

Als we terugkijken op de oproepen aan inheemse Amerikaanse acteurs om Yellowstone te boycotten, is het belangrijk om eerlijk te zijn tegenover Kelsey Asbille. Allereerst moet worden opgemerkt dat sinds de eerste keer dat Asbille beweerde deels inheems te zijn, ze altijd heel duidelijk is geweest dat "ze niet is opgegroeid in een inheemse gemeenschap". Bovendien heeft Asbille nooit beweerd een ingeschreven lid van de Cherokee-gemeenschap te zijn, dus de brief van het Tribal Enrollment Office weerlegt niets wat ze ooit heeft gezegd. Eindelijk, nadat de controverse over de casting van Yellowstone de krantenkoppen had gehaald, voerden verschillende inheemse acteurs aan dat haar casting in het bijzonder niet het probleem is. In plaats daarvan is het probleem dat inheemse acteurs niet genoeg rollen krijgen, en de rollen die voor hen beschikbaar zijn, gaan veel te vaak naar blanke mensen.

Aanbevolen: