Hoe voelde Jon Favreau echt over het karakter van zijn 'vrienden'?

Inhoudsopgave:

Hoe voelde Jon Favreau echt over het karakter van zijn 'vrienden'?
Hoe voelde Jon Favreau echt over het karakter van zijn 'vrienden'?
Anonim

Vanwege het feit dat er tegenwoordig zoveel geweldige tv-programma's worden geproduceerd, zijn er veel waarnemers die geloven dat we ons in een gouden tijdperk van televisie bevinden. Gezien hoe goed recente shows als The Mandalorian, Better Call Saul, Westworld, The Twilight Zone en The Boys zijn geweest, is het moeilijk om tegen dat idee in te gaan.

Natuurlijk, alleen omdat tv nu geweldig is, wil dat nog niet zeggen dat er in het verleden geen fantastische shows waren. Zo blijft de show Friends tot op de dag van vandaag een van de populairste sitcoms aller tijden. Wat nog belangrijker is, ondanks het feit dat bepaalde aspecten van Friends niet goed zijn verouderd, lijkt het vrijwel zeker dat de serie in de toekomst geliefd zal blijven.

Jon Favreau Toen en Nu
Jon Favreau Toen en Nu

Hoewel de meeste mensen bij het opvoeden van de show in de eerste plaats aan de zes hoofdsterren van Friends denken, hebben veel gaststerren de serie zo succesvol gemaakt. Jon Favreau speelde bijvoorbeeld een van Monica's liefdesbelangen tijdens 6 gedenkwaardige Friends-afleveringen. Ook al herinneren Friends-fans zich het karakter van Favreau, ze zouden nog steeds verbaasd zijn dat hij ook sterke emoties heeft over Pete Becker.

Actiecarrière

Nadat Jon Favreau zijn filmdebuut maakte in de film Folks! Daarna kreeg hij kleine rollen in films als Hoffa, Rudy en PCU. Vanaf dat moment veranderde alles voor Favreau nadat hij speelde in Swingers, een onafhankelijke film uit 1996 die een sensatie werd en hem beroemd maakte over de hele wereld

In Hollywood zijn er heel veel acteurs geweest die niet wisten te profiteren van hun rol als ster. Gelukkig voor Jon Favreau heeft hij goede instincten als het gaat om de films waar hij mee instemt. Hij had bijvoorbeeld gedenkwaardige rollen in films als Deep Impact, Very Bad Things, The Replacements en Elf en vele andere.

Jon Favreau Happy Hogan
Jon Favreau Happy Hogan

Als het gaat om de beroemdste rol van Jon Favreau tot nu toe, lijdt het geen twijfel dat veel mensen hem kennen als de acteur die Happy Hogan tot leven heeft gebracht. Debuut als dat personage in Iron Man uit 2008, was Happy Hogan in die tijd een heel kleine rol, maar in Spider-Man: Far From Home werd hij veel belangrijker voor de MCU.

Hollywood Powerbroker

In Hollywood is het buitengewoon moeilijk om een succesvolle acteercarrière te starten. Ondanks dat feit is Jon Favreau ook een ongelooflijk getalenteerde filmmaker. Na het schrijven van de film die hem in een ster veranderde, Swingers, kroop Favreau voor het eerst in de regisseursstoel toen hij aan de film Made werkte. Van daaruit ging Jon aan het roer van de kerstklassieker Elf en Jumanji's eerste vervolg, Zathura: A Space Adventure.

In 2019 nam de Hollywood Reporter Jon Favreau op in hun lijst van de machtigste mensen in entertainment. Favreau, die zijn plaats op die lijst zeker verdiende, speelde een grote rol bij de totstandkoming van de meest succesvolle filmfranchise aller tijden, de MCU. Hij stond tenslotte aan het hoofd van de allereerste MCU-film en het vervolg, Iron Man en Iron Man 2, en als een van die films faalde, was het filmlandschap misschien heel anders geweest.

Jon Favreau Iron Man achter de schermen
Jon Favreau Iron Man achter de schermen

Naast zijn rol als een van de belangrijkste architecten van de MCU, leidde Jon Favreau ook de live-actionversies van The Jungle Book en The Lion King en creëerde hij The Mandalorian voor tv. Natuurlijk, hoewel Favreau verantwoordelijk is geweest voor veel geliefd entertainment, is niemand perfect en heeft hij een aantal schetsmatige dingen gedaan.

Ik vraag me nog steeds af

Gezien het feit dat acteurs heel regelmatig van de ene rol naar de andere moeten gaan, mag je ervan uitgaan dat ze hun personages heel snel achter zich laten. In werkelijkheid zijn er echter verschillende sterren geweest die hebben onthuld dat enkele van hun beroemdste personages in de loop der jaren bij hen zijn gebleven.

Gezien hoe druk Jon Favreau het vrijwel altijd heeft, zou het logisch zijn als hij niet de tijd had om na te denken over de vele personages die hij in de loop der jaren heeft geportretteerd. Dit geldt vooral als het gaat om zijn rol in het tv-programma Friends sinds de 6 afleveringen van die sitcom waarin Favreau in 1997 verscheen.

Toen hij in 2016 deelnam aan een Reddit Ask Me Anything-sessie om zijn film The Jungle Book te promoten, werd Jon Favreau gevraagd naar het karakter van zijn Friends. Verbazingwekkend genoeg maakte hij niet alleen duidelijk dat hij nog steeds aan Pete Becker denkt, het was duidelijk dat hij een uitgesproken mening heeft over hoe het personage werd behandeld door de schrijvers van Friends.

“Pete Becker was een man met een enorme focus en overtuiging. Hij zette zijn hart erop om de Ultimate Fighting Champion te worden en ik twijfel er niet aan dat hij alles heeft gegeven. Het spijt me alleen dat dat hoofdstuk nooit is afgesloten door de Friends-schrijvers, want ik zal altijd moeten leven met de onzekerheid over wat zijn lot inhield.”

Jon Favreau Vrienden Pete Becker
Jon Favreau Vrienden Pete Becker

Natuurlijk hebben de meest uitgesproken fans van Friends er een gewoonte van gemaakt om te discussiëren over hoe goed of slecht het schrijven van de show was. Het is echter nogal verrassend dat een beroemde acteur die meer dan twee decennia geleden korte tijd in de show verscheen, soortgelijke gedachten heeft over zijn eigen karakter.

Aanbevolen: