De waarheid over de gewichtstoename van Russell Crowe voor 'losgeslagen

Inhoudsopgave:

De waarheid over de gewichtstoename van Russell Crowe voor 'losgeslagen
De waarheid over de gewichtstoename van Russell Crowe voor 'losgeslagen
Anonim

Je kunt zeggen dat er in het algemeen twee soorten acteurs zijn in Hollywood: degenen die zich committeren en degenen die zich te veel committeren. Acteurs die zich committeren hebben veel passie voor hun project. Dat gezegd hebbende, zijn ze misschien niet bereid om zichzelf door intense lichaamstransformaties of andere onrealistische eisen te laten gaan, alleen maar om de rol te spelen.

Aan de andere kant hebben acteurs die zich te veel inzetten, de neiging om een rol alles te geven wat ze hebben, zoals Tom Cruise en zijn mede-veteraan-acteur, Russell Crowe. Misschien hebben velen zich niet gerealiseerd dat Crowe 40 pond verloor voor zijn rol in Gladiator, dezelfde die hem een Oscar voor beste acteur opleverde. Sommige geruchten suggereren dat hij nog meer gewicht zou kunnen verliezen voor een potentiële Gladiator 2. Enkele jaren later lijkt het erop dat Crowe de noodzaak zag om opnieuw een drastische fysieke transformatie te ondergaan. Deze keer is het voor zijn 2020-thriller Unhinged.

Bijgewerkt op 8 februari 2022: Helaas voor Russell Crowe werd Unhinged, ondanks wat hij zijn lichaam had aangedaan voor deze film, vrijgelaten met middelmatige recensies en middelmatige inkomsten. Hoewel de COVID-19-pandemie en de bijbehorende bioscoopsluitingen gedeeltelijk verantwoordelijk zijn voor de slechte kassatrekking, boeide de film het publiek ook niet zoals Russell Crowe en regisseur Derrick Borte misschien hadden gewild. Terwijl sommige fans erg geïnteresseerd zijn in verhalen over acteurs die hun lichaam transformeren voor rollen, vinden veel andere mensen dat we moeten stoppen met het verheerlijken van dit soort verhalen.

Ten eerste kan drastische gewichtstoename behoorlijk gevaarlijk zijn voor acteurs, en niemand zou de behoefte moeten voelen om zichzelf in gevaar te brengen voor een filmrol. Sommige mensen zullen er ook op wijzen dat er maar heel weinig goede rollen zijn geschreven voor dikke acteurs in Hollywood, en het is daarom verontrustend om te zien hoeveel dikke personages er worden gespeeld door dunne acteurs (of acteurs die meestal dun zijn). Ten slotte zullen sommige mensen je zelfs vertellen dat dit soort verhalen als seksistisch kunnen overkomen, want terwijl vrouwen in Hollywood vaak onder druk worden gezet om af te vallen voor rollen, krijgen mannen als Russell Crowe lof omdat ze het tegenovergestelde doen.

Aanvankelijk had Russell Crowe besloten 'nee' te zeggen tegen 'losgeslagen'

Als acteur van zijn kaliber heeft Crowe relatief meer speelruimte bij het kiezen van zijn volgende projecten dan veel andere acteurs. En toen hij voor het eerst werd benaderd over Unhinged, stemde de Oscarwinnaar in met een ontmoeting met regisseur Derrick Borte, hoewel hij van plan was de film af te wijzen. "Toen ik het voor het eerst las - en dit wordt steeds vaker voor mij - zag ik niet wat ik ermee kon doen", herinnert Crowe zich tijdens een gesprek met The Sydney Morning Herald. Maar toen besprak hij het script met een vriend, en hij kwam tot een besef.

Hij aarzelde om de film te maken omdat het gaat over een extreem geval van woede op de weg, wat angstaanjagend mogelijk is. Toen wist Crowe dat dit een onderwerp was dat hij kon onderzoeken. "Het begon net iets te worden waartoe ik me gedwongen voelde, om het intellectuele proces opzij te zetten en het belang van dit onderwerp te begrijpen", vertelde de Oscar-winnaar aan USA Today. “Waar komt deze woede in de samenleving vandaan? Wat doen we om uit te pakken wat we daarmee hebben gebouwd?”

Vanaf dat moment raakte Crowe geïnteresseerd om zijn personage zoveel mogelijk op een gefundeerde manier te portretteren. "Ik denk dat het bij Russell altijd ging over hoe het te aarden en hoe het te baseren op een soort realiteit en het authentiek te houden en dat was een doorlopend gesprek gedurende de hele shoot", legde Borte uit tijdens een interview met Binnenkort beschikbaar. “Door alle acties van The Man (Crowe) op te splitsen om te proberen ervoor te zorgen dat ze gemotiveerd waren, zorg je ervoor dat ze van deze echte plek kwamen die we min of meer creëerden met het achtergrondverhaal voor deze man.”

En hoewel het voor Crowe gemakkelijk was om het verhaal van de film te begrijpen, was het een heel andere uitdaging om te veranderen in de rol van een niet nader genoemde man die mensen begint te vermoorden na een verkeersongeval.

Wat moest Russell Crowe doen voor zijn 'losgeslagen' rol?

Vanaf het begin bleek de rol een behoorlijke uitdaging voor Crowe, vooral toen hij wist dat er niets herkenbaars was aan het personage. “De moeilijkheid in een personage als dit is zijn unieke doel. Je kunt zijn acties op geen enkele manier rechtvaardigen', legde de acteur uit. "Je kunt menselijkheid niet gebruiken om te verzachten wie hij is, want dat zou goedkoop zijn." Aan het eind van de dag zei hij dat zijn karakter "in een gevecht was gestapt dat menselijkheid en empathie volledig mist, en hij gaat gewoon vernietigen totdat hij is vernietigd."

Voor hem was de uitdaging niet alleen om een man te portretteren die ontrafeld was en een psychopaat was geworden. Hij moest zichzelf ook fysiek transformeren in iemand die eruitzag alsof hij nooit de moeite had genomen om jarenlang gezond te blijven. Om dit te doen, kwam Crowe gemakkelijk aan, iets dat hij had gedaan toen hij werd gegoten in Ridley's Scott's Body of Lies. Destijds maakte de gewichtstoename hem bang. "Als ik mijn buik tussen mijn benen zie hangen, weet ik niet wat ik dacht", vertelde hij USA Today in een eerder interview. "Ik weet niet zeker of ik dat nog een keer zou doen." Het blijkt dat Crowe bereid was dit proces nog minstens één keer te doorlopen.

Ondanks de intensiteit van de rol, was werken aan 'Unhinged' leuk voor Russell Crowe

De film ging misschien over woede op de weg en het personage van Crowe dat vastbesloten is om een moeder, haar kind en iedereen die haar dierbaar is te vermoorden. Desalniettemin was de sfeer onder de cast en crew verrassend ontspannen achter de schermen. Crowe zei zelfs dat hij het erg naar zijn zin had.

“Nu zie je deze film en het is vol spanning op het scherm. Maar de daadwerkelijke sfeer op de set was compleet anders', legde Crowe uit tijdens een interview met Fox News. “We waren in de zomer aan het fotograferen in New Orleans. De zon schijnt. Je hebt acht mijl snelweg afgesloten. En zoals je ziet is Derrik een toffe klant.” Toen ze geen scènes aan het filmen waren, onthulde Crowe ook: Ik besteed eigenlijk het grootste deel van mijn tijd aan het maken van grappen en mensen aan het lachen maken. Dat is voor mij een energiebouwer.”

Vandaag is Crowe verbonden aan een reeks filmprojecten. Fans zien hem ook graag zijn debuut maken in het Marvel Cinematic Universe (MCU) in Thor: Love and Thunder wanneer het in juli 2022 in de bioscoop verschijnt.

Aanbevolen: