De trieste waarheid over de gewichtstoename van Jazz Jennings

Inhoudsopgave:

De trieste waarheid over de gewichtstoename van Jazz Jennings
De trieste waarheid over de gewichtstoename van Jazz Jennings
Anonim

Jazz Jennings veroverde de wereld stormenderhand toen TLC aankondigde dat ze zou schitteren in haar eigen realityshow over het leven als een jong transgendermeisje. Hoewel het destijds een controversiële keuze was voor het netwerk, werd I Am Jazz een van de meest succesvolle TLC-shows. Wat echter maar heel weinig mensen weten over de familie Jennings, is hoeveel geheimen ze onder de oppervlakte verborgen hielden. Wat heeft Jazz Jennings behalve dat hij een inspirerende activist wordt voor de LGBT-gemeenschap nog meer gedaan?

De I Am Jazz-ster is een van de meest opvallende LGBTQ-figuren sinds ze jong was. Zelfs voordat haar show in première ging, stond ze om een zeer schokkende reden in de schijnwerpers. Sinds de leeftijd van zes jaar zijn Jazz en haar familie in veel tv-shows verschenen om transgenderjongeren bewust te maken en om het stigma te verminderen. Haar ouders besloten haar verhaal te delen toen ze nog heel jong was. Als gevolg daarvan was ze op veel nationale nieuws- en talkshows waar ze sprak over transgender zijn. De zaken waren echter niet zo positief als ze leken. Hier is de trieste waarheid over de gewichtstoename van Jazz Jennings.

Jazz Jennings worstelt met eetbuien

Aangezien de LGBT-rechtenactiviste voortdurend vreselijke bedreigingen ontvangt van hatelijke internettrollen, is het geen verrassing dat haar familie ervoor kiest om niet volledig zichtbaar te zijn. Naast het verbergen van hun echte achternaam voor het publiek, verbergen ze ook waar ze wonen. Verborgen blijven beschermt Jazz ook tegen degenen die haar kwaad willen doen omdat ze gewoon zichzelf is. Fans hebben Jazz ook zien navigeren door dating en relaties, en ze waren trots op haar omdat ze werd toegelaten tot Harvard. Maar dit is waar de dingen een tragische wending namen.

Nadat ze haar droom had bereikt om naar Harvard te gaan, kreeg Jazz ernstige psychische problemen die leidden tot een langere onderbreking van de populaire TLC-show. Ze begon met eetbuien om met haar geestelijke gezondheidsproblemen om te gaan en kwam uiteindelijk ongeveer 100 pond aan. Het huidige seizoen van I Am Jazz neemt kijkers mee terwijl Jazz worstelt met haar gewicht en fysieke verschijning.

Jazz Jennings krijgt veel schaamte van haar familie

De familie Jennings heeft notoir hun dochter en zus geaccepteerd, maar dit seizoen voelt voor veel fans anders aan. In plaats van Jazz te omarmen en het uit te praten, lijken familieleden haar gewichtstoename minder te accepteren. Jazz heeft voedsel gebruikt als een hulpmiddel om haar geestelijke gezondheidsproblemen het hoofd te bieden. Haar familie heeft haar echter verscheurd door haar dik te maken. Ze zei dat ze zich vernederd voelt, en trailers voor dit seizoen laten een andere Jazz zien dan de fans gewend zijn.

Sommige gebruikers zijn het erover eens dat de normale persoonlijkheid van Jazz is ingehaald door iemand die niet lekker in haar vel lijkt te zitten. Deze verandering kan te wijten zijn aan de constante kritiek van haar familie. Dit seizoen laat ze zien dat ze haar opdracht geven om anders te eten en te sporten. Dit complexe probleem wordt vaak verergerd door bodyshaming en voortdurende kritiek.

Het zien van haar eens ondersteunende familie die naar haar staart terwijl ze eet en ruzie maakt over eten, heeft licht geworpen op de gezinsdynamiek. Jazz' moeder zet haar onder druk om vooruit te komen in plaats van te praten over hoe ze zich voelt en haar te begeleiden.

Tijdens dit seizoen probeert Jazz zich aan te passen aan haar nieuwe lichaam. In trailers is te zien hoe Jazz met vrienden aan het sporten is en hen vraagt om het rustig aan te doen omdat ze uit vorm is. Maar het seizoen is niet helemaal gericht op Jazz die haar lichaam en geest transformeert. Hoewel Jazz niet in detail is ingegaan op haar specifieke geestelijke gezondheidsproblemen, speculeerden veel fans dat ze misschien bezwijkt onder de druk om haar tienerjaren op tv te leven.

Jazz Jennings is een prominente activist geworden in de transgendergemeenschap

Dankzij de inspanningen van Jazz is het tegenwoordig gebruikelijker om transgender persoonlijkheden te zien. Zo schreef Mj Rodriguez onlangs geschiedenis als eerste transgenderactrice die een Golden Globe won. Een andere beroemde en invloedrijke ster in de gemeenschap is Hunter Schafer, die een transgender-personage speelt in Euphoria. Toch was de manier waarop Jazz in de schijnwerpers kwam niet zo positief als het leek.

Jazz werd beroemd omdat haar ouders haar als heel jong kind al transgender lieten zijn. Maar ze kwamen onder vuur te liggen toen ze haar de vrijheid gaven om haar leven als meisje openlijk te leven. Het was een controversiële keuze die veel werd besproken door mensen in de hele VS. Niemand had echter kunnen vermoeden hoeveel die keuze hun gezin voor altijd zou veranderen.

Naast de publieke belangstelling, had Jazz ook te maken met pesten in haar dagelijkse leven. Maar het publiek was niet veel beter. Jazz schreef mee aan een kinderboek, ook getiteld I Am Jazz, om ouders te helpen alles over transgender zijn aan hun kinderen uit te leggen. Helaas, toen een leraar het boek aan haar leerlingen wilde voorlezen ter ondersteuning van een transgender in de klas, bekritiseerden verontwaardigde ouders de school en zeiden dat het boek niet in overeenstemming was met hun waarden. Toch deinsde de school niet terug, wat Jazz op conferenties heeft gevierd.

Aanbevolen: