Voor wie is het tv-programma Avenue 5 eigenlijk bedoeld?

Voor wie is het tv-programma Avenue 5 eigenlijk bedoeld?
Voor wie is het tv-programma Avenue 5 eigenlijk bedoeld?
Anonim

Avenue 5; het vervolg van Veep-maker Armondo Iannucci, is een sci-fi-komedie over een ruimtecruise die uit zijn koers is geslagen, en boy is it, zowel letterlijk als figuurlijk. De titulaire 'Avenue 5' is eigendom van een tech miljardair en wordt gevlogen door een spoiler alert nep-kapitein. Hilariteit ontstaat zogenaamd.

Afbeelding
Afbeelding

Armando Iannucci's Amerikaanse versie van The Thick of It, Veep was een doorbraakhit en een kritische lieveling, dus alle ogen waren op hem gericht voor zijn volgende poging. Iannucci wilde weg van de politiek en koos in plaats daarvan natuurlijk voor de ruimte. Meer specifiek de dynamiek van massahysterie en wat wij als mensen (een verwende, welvarende ruimtecruise rijdende mensen) doen wanneer we in het nauw worden gedreven. Het resultaat is een show over hoe verschrikkelijk we ons allemaal gedragen als we gedwongen worden onze eenzame en onvermijdelijke dood tegemoet te gaan. Plezier. Nee echt. Zou dat niet genoeg moeten zijn? Alle ingrediënten voor een hit zijn er, maar het smaakt toch een beetje naar. We zouden een receptendoos voor thuisbezorging moeten kunnen volgen, maar op de een of andere manier is de "coq au vin" gewoon een badeend die in wat azijn plast.

Hugh Laurie, bekend van House, en ooit een van de best betaalde acteurs op televisie in 2011, speelt Ryan Clark, (alweer, spoiler!) Een acteur die is ingehuurd om de rol van kapitein van een schip in de moe accent 'bait and switch' gag. Het komt ironisch genoeg als een opluchting omdat het betekent dat we zijn nep-Amerikaanse accent niet meer hoeven te horen. Zelfs als het een riff is over de lachwekkendheid van gewaardeerde Britse acteurs die over de top veramerikaniseerde accenten doen, is het nog steeds afschuwelijk… Kijkend naar jou: Orlando Bloom.

Afbeelding
Afbeelding

Disney's Josh Gad (handelsmerk) 'complimenteert' Laurie met dubbele facturering als een olijke tech-miljardair die eigenaar is van het cruiseschip. Nogmaals, een vermoeid stereotype van een personage dat eerder vervelend dan acuut is. In deze wereld is Gads' Judd de goddeloze aanstichter van veel van de chaos, een stijlfiguur waar de show echt zonder zou kunnen. Aan de andere kant lacht Zach Woods, hoofd klantenrelaties, de grootste lach uit zijn argeloze houding.

Related: Dit is waarom Julia Louis-Dreyfus Veep uitstelde

De basisopstelling zorgt ervoor dat het schip uit koers raakt nadat een ingenieur is gedood en de schade is dat de nieuwe koers de gedoemde passagiers en bemanning nog drie jaar lang niet terug zal brengen. De kapitein (Laurie) wordt gedwongen om op te treden en de rol van kapitein te spelen zonder enige ervaring. Het uitgangspunt is er en staat voor geweldige komedie, maar op de een of andere manier schiet de show tekort.

Critici (AV Club) waren minder dan enthousiast: "Op papier is de opzet interessant, en er is zeker genoeg materiaal voor maker Armando Iannucci om mee vooruit te spelen. Helaas is de première gebroken en geeft hij zoveel uit tijd om zijn plot op te zetten en zijn enorme ensemble te introduceren dat het geen tijd overlaat om onderweg plezier te hebben."

Afbeelding
Afbeelding

Dus voor wie is de show? Zeker geen bestelwagens van Veep, en niet noodzakelijkerwijs een publiek dat typisch wordt aangetrokken door sitcoms met hoog concept. Het blijft dus de vraag of de show voet aan de grond zal krijgen. Misschien zal de tijd het leren met deze nieuwe wereld waarin we leven, en de honger naar meer en meer streaming content.

Aanbevolen: