De rol van $500 miljoen die niet bedoeld was voor Jim Carrey

Inhoudsopgave:

De rol van $500 miljoen die niet bedoeld was voor Jim Carrey
De rol van $500 miljoen die niet bedoeld was voor Jim Carrey
Anonim

Elke rol krijgen waar je zin in hebt in Hollywood is praktisch onmogelijk. Hoewel sterren graag elk project aanpakken dat op hun pad komt, is de waarheid dat er veel factoren zijn die dit voorkomen. Of het nu komt door het afwijzen, een slechte pasvorm of iets daartussenin, acteurs missen voortdurend rollen.

Jim Carrey is een van de grootste artiesten van zijn tijd, en hoewel hij talloze hitfilms heeft gehad, heeft hij ook een heleboel films gemist waarin hij had kunnen uitblinken.

Laten we eens kijken naar een opmerkelijke rol die Carrey heeft gemist, in een film die bijna $ 500 miljoen opleverde.

Jim Carrey Is A Comedy Legend

Als misschien wel de grootste komische artiest van zijn tijd, is Jim Carrey iemand die een blijvende indruk heeft achtergelaten op filmfans. De comedy-ster is misschien niet zo productief met zijn productie als hij ooit was, maar dit neemt niet weg van wat hij kon bereiken tijdens de topjaren van zijn carrière.

Nadat Carrey zijn tanden had doorgesneden op het podium, kon hij rollen krijgen in film- en tv-projecten. In Living Color was de perfecte show voor de acteur om echt te schitteren, en vanaf dat moment werden de dingen alleen maar groter en beter.

Carrey zou snel de jaren '90 veroveren met zijn grootste films, en hij droeg zijn succes naar de jaren 200 en daarna.

Nogmaals, zijn output is niet meer wat het ooit was, maar mensen houden nog steeds van de ster.

Carrey heeft een schat aan belangrijke filmrollen gehad, maar zelfs hij is niet immuun geweest voor het missen van een aantal grote kansen.

Jim Carrey heeft grote films gemist

Over op NotStarring is er een uitgebreide lijst van de projecten waarvoor Jim Carrey heeft gevochten. Zoals je je kunt voorstellen, hebben studio's hem ingehuurd voor enorme projecten, en sommige van hen waar hij zin in had, zouden enorm zijn geweest voor zijn carrière.

Carrey was bijvoorbeeld in voor films als Austin Powers als Dr. Evil, The Aviator als Howard Hughes, Elf en zelfs Edward Scissorhands. Dat is echt een wilde lijst, en het komt nauwelijks aan de oppervlakte van de projecten waar hij voor pleit.

Op een gegeven moment zouden Carrey en Steven Spielberg Meet the Parents maken, maar na vele diensten zou Ben Stiller de hoofdrol spelen in de film, die werd geregisseerd door Jay Roach.

Carrey speelde niet in de film, maar hij leverde een belangrijke bijdrage die zijn weg vond naar de uiteindelijke versie van de film.

Volgens CheatSheet: "Blijkbaar was het Carrey's idee om het hoofdpersonage in Meet the Parents de suggestieve achternaam Focker te geven."

Carrey miste niet alleen deze films, maar hij verloor ook een andere die een fortuin verdiende aan de kassa.

Hij was klaar voor de rol van Willy Wonka

Dus, voor welke grote rol was Jim Carrey op zoek? Ongelooflijk, de acteur was een van de velen die in aanmerking kwamen voor de rol van Willy Wonka in Charlie and the Chocolate Factory van Tim Burton.

De film, die in 2005 werd uitgebracht, was een langverwachte speelfilm, grotendeels dankzij Burton aan boord. Gedurende die tijd had de filmmaker nog steeds een serieuze glans op zijn naam, en fans wisten dat hij fantastische dingen kon doen met het bronmateriaal.

Over het algemeen zouden er wat wilde namen zijn voor de hoofdrol in de film. Samen met Jim Carrey kwamen namen als Nicolas Cage, John Cleese, Robert De Niro, Michael Keaton, Brad Pitt en zelfs Adam Sandler in aanmerking voor de hoofdrol.

Er is een enorme lijst met artiesten om uit te kiezen, maar in plaats van de dobbelstenen te gooien op iemand met wie hij nog niet eerder had gewerkt, bracht Burton Johnny Depp binnen, met wie hij een lange geschiedenis had.

In een interview vertelde Depp hoe hij zijn kijk op het personage ontwikkelde.

"Bepaalde ingrediënten die je aan deze personages toevoegt - Willy Wonka, bijvoorbeeld, ik stelde me voor hoe George Bush zou zijn… ongelooflijk stoned, en zo werd mijn Willy Wonka geboren", onthulde de acteur.

Aan de kassa kon de film relatief dicht bij de $ 500 miljoen komen. Dat is geen slechte kaskraker voor Depp en Burton, en hoewel de film geenszins als een klassieker wordt beschouwd, heeft hij nog steeds zijn fans.

Jim Carrey had uitzonderlijke dingen kunnen doen als Willy Wonka in Tum Burton's kijk op de roman van Ronald Dahl, maar Johnny Depp kreeg het optreden en hielp de film naar een kassucces.

Aanbevolen: