Hoe bereikte Jennifer Hudson de EGOT-status?

Inhoudsopgave:

Hoe bereikte Jennifer Hudson de EGOT-status?
Hoe bereikte Jennifer Hudson de EGOT-status?
Anonim

Jennifer Hudson is onlangs lid geworden van het pantheon van sterren die de EGOT-status hebben bereikt dankzij hun prestaties in de entertainmentindustrie. Een artiest wordt een EGOT-winnaar als hij tenminste één Emmy Award, één Golden Globe Award, één Oscar en één Tony Award heeft gewonnen.

De club van EGOT-winnaars in de geschiedenis is zo exclusief, dat Hudson pas de 17e persoon ooit werd die deze prestatie behaalde. Componist Richard Rodgers was de eerste artiest die ooit de EGOT-status bereikte, met actrices Rita Moreno en Audrey Hepburn onder andere vroege winnaars.

In recentere tijden zijn ze op de lijst geplaatst door mensen als Whoopi Goldberg, James Earl Jones en John Legend. Voor Hudson is het bereiken van dit ijle niveau een geweldige prestatie, ver verwijderd van haar doorbraakdagen als deelnemer aan American Idol.

Tegenwoordig is de 40-jarige zelf coach bij een reality-muziekwedstrijdshow - The Voice - die ongeveer 1,5 miljoen albums heeft verkocht en in tientallen films en tv-shows is opgenomen. Dit is haar reis om een EGOT-legende te worden.

8 Jennifer Hudson begon haar acteercarrière in 2006

Twee jaar na haar 7e plaats in seizoen 3 van American Idol, begon Jennifer Hudson haar acteercarrière met een rol in de muzikale dramafilm Dreamgirls van Bill Condon. Ze speelde de hoofdrol, in een cast-line-up met onder andere Beyoncé, Jamie Foxx en Eddie Murphy.

J. Huds personage in Dreamgirls heette Effie White, een jonge zangeres die herstelt van een serieuze tegenslag in haar carrière en het verlies van haar minnaar, om een muzikale superster te worden.

7 Jennifer Hudson won een Oscar voor Dreamgirls in 2007

Dreamgirls zou het begin zijn van J. Hud's reis naar EGOT-folklore, aangezien ze in februari 2007 de Academy Award voor "Beste vrouwelijke bijrol" won. Dit kwam ongeveer een maand nadat ze een Golden Globe Award had gewonnen, ook voor dezelfde rol.

Effie White blijft J. Huds meest succesvolle rol tot nu toe, aangezien het haar ook een BAFTA, een Critics' Choice Movie Award, een Screen Actors Guild Award en nog veel meer opleverde.

6 Jennifer Hudson ontving haar eerste Grammy in 2009

Het duurde niet lang na het ongelooflijke succes van Jennifer Hudson in Dreamgirls dat ze haar allereerste Grammy Award won. Nu ze al in haar eerste filmrol te zien was, bracht ze in 2008 haar inaugurele album uit, getiteld Jennifer Hudson.

Het album werd genomineerd voor vier Grammy Awards en won de titel in de categorie 'Beste R&B-album'. Binnen de eerste twee jaar van haar officiële acteer- en muziekcarrière was Hudson al halverwege haar uiteindelijke EGOT-status.

5 Hoeveel Grammy's heeft Jennifer Hudson gewonnen?

Jennifer Hudson had al haar eerste Grammy-nominatie ontvangen in 2008, in wat een collectieve prijs zou zijn geweest voor "Best Compilation Soundtrack for Visual Media". Haar vier nominaties voor Jennifer Hudson maakten haar vijf keer genomineerd en leverden haar eerste overwinning op.

Sindsdien heeft de in Chicago geboren ster nog vier Grammy-nominaties ontvangen, waaronder twee voor haar vertolking van de legendarische Aretha Franklin in haar biopic Respect. J. Hud's andere Grammy-overwinning was voor "Best Musical Theatre Album" in 2017, na haar betrokkenheid bij de 2015 Broadway-revival van de musical The Color Purple.

4 Heeft Jennifer Hudson een Primetime Emmy Award gewonnen?

Een Emmy Award is een must-have voor iedereen om de EGOT-status te bereiken. Jennifer Hudson is nooit genomineerd voor de belangrijkste Primetime Emmy Awards, maar ze kreeg wel een knipoog voor een Daytime Emmy Award in 2021.

Dit was voor "Outstanding Interactive Media for a Daytime Program", nadat ze speelde in de korte animatiefilm Baba Yaga samen met Kate Winslet, Glenn Close, Daisy Ridley en anderen. Het project won de Emmy, wat betekent dat Hudson nu alleen nog een Tony miste om een EGOT-ster te worden.

3 Jennifer Hudson voltooide haar EGOT-cirkel met een Tony Award voor A Strange Loop

Die Tony Award kwam in juni van dit jaar, zij het in de vorm van nog een collectieve onderscheiding. Jennifer Hudson maakte deel uit van de cast van het musicalstuk A Strange Loop op Broadway, dat uiteindelijk werd erkend voor 'Outstanding Production of a Musical'.

Nadat ze officieel bij de EGOT's was aangekomen, schreef ze op haar Facebook-pagina: Wauw !!! Ik ben overweldigd door alle uitstorting van liefde en steun die ik nog steeds ontvang en ik ben nog steeds bezig met het verwerken van dit hele nieuwe terrein. Wat een eer!”

2 Welke andere prijzen heeft Jennifer Hudson gewonnen?

Op 40-jarige leeftijd werkt Jennifer Hudson nu al bijna de helft van haar leven in de showbizz. In die periode is ze genomineerd voor meer dan 100 grote prijzen en won ze minstens de helft daarvan.

Onder de andere onderscheidingen van J. Hud's carrière is een Satellite Award (Dreamgirls), twee BET Awards en een People's Choice Award, om er maar een paar te noemen.

1 Wat volgt er voor Jennifer Hudson?

Jennifer Hudson heeft al zoveel bereikt in haar carrière, zelfs buiten haar EGOT-status. Met het langere deel van haar professionele jaren nog voor haar, vertoont ze echter geen tekenen van vertraging.

Het onmiddellijke volgende project van de artiest is The Jennifer Hudson Show, een aanstaande talkshow overdag die zal debuteren op haar 41e verjaardag – op 12 september 2022.

Aanbevolen: