Super Saiyan 4 Vs. Super Saiyan God: waarom er geen debat is en God duidelijk wint

Inhoudsopgave:

Super Saiyan 4 Vs. Super Saiyan God: waarom er geen debat is en God duidelijk wint
Super Saiyan 4 Vs. Super Saiyan God: waarom er geen debat is en God duidelijk wint
Anonim

Dragon Ball is een ongelooflijk anime-succesverhaal dat al tientallen jaren populair en relevant is. Wat zo boeiend is aan Dragon Ball, is dat de franchise in zoveel verschillende richtingen is voortgekomen, dus er is altijd een nieuw gespreksonderwerp om in te gaan, of het nu een videogame is of een nieuwe promotionele side-serie. Er zijn allerlei verschillende karakters en aspecten van Dragon Ball om van te houden, maar een gebied waar de serie voortdurend naar neigt, is de obsessie met Super Saiyan-transformaties.

Goku is typisch het proefkonijn van de show, maar met zoveel verschillende transformaties die te zien zijn, kan het gemakkelijk zijn om gedesoriënteerd te raken en uit het oog te verliezen wat de krachtigste is. Dragon Ball GT probeerde Super Saiyan 4 populair te maken als de ultieme vorm van Saiyan, maar Dragon Ball Super heeft bewezen dat dit verre van het geval is.

15 De energie van een Super Saiyan God is moeilijker te voelen

Afbeelding
Afbeelding

Alle personages in Dragon Ball zijn experts geworden in het voelen van elkaars energie. Super Saiyan God gooit een interessante rimpel in dat vermogen, omdat de transformatie de gebruiker Goddelijke ki-energie geeft. Dit betekent dat hun energie niet kan worden gedetecteerd door iemand die niet ook een godheid is, of op een vergelijkbaar vermogensniveau. Het biedt een groot voordeel in de strijd en een Super Saiyan God kan gemakkelijk een Super Saiyan 4 besluipen.

14 Super Saiyan 4 moet eerst een gouden mensaap worden

Afbeelding
Afbeelding

Super Saiyan 4 is een serieuze boost in kracht, maar het gaat echt allemaal om het temmen en benutten van de kracht van de Golden Great Ape, een terugroepactie naar de meer oerwortels van de Saiyans. Als gevolg hiervan is het eigenlijk noodzakelijk dat een Saiyan eerst in een Golden Great Ape verandert (wat betekent dat ze ook een staart nodig hebben) voordat ze door kunnen gaan naar het Super Saiyan 4-gebied. Het is een grote hindernis om die Super Saiyan God te stroomlijnen.

13 Super Saiyan God kan worden versterkt als een spier

Afbeelding
Afbeelding

In de manga bestuderen en experimenteren Goku en Vegeta echt met de Super Saiyan God-vorm en ze zijn in staat om het over zijn grenzen te duwen en het op een punt te krijgen waar er geen tijdslimiet meer is en ze toegang hebben tot nog meer kracht. Er wordt gezegd dat dit de volledig aangedreven versie van het formulier is, waarvan wordt onthuld dat het zelfs sterker is dan Super Saiyan Blue met 10% van zijn kracht. Dit is een zeldzame uitzondering waarbij een vorige vorm krachtiger is dan de volgende omdat ze niet onderhevig zijn aan de soorten Super Saiyan Blue, maar technisch nog steeds op hetzelfde vermogensniveau zitten. Super Saiyan 4 laat zo'n verfijning niet toe.

12 Super Saiyan God is intuïtief en Super Saiyan 4 is reactief

Afbeelding
Afbeelding

Super Saiyan 4 draait helemaal om het aanboren van de brute kracht van Saiyans die hen in hun vroegste dagen definieerden. Als gevolg hiervan is Super Saiyan 4 agressiever in zijn gevechtsbenadering. Bij Super Saiyan God daarentegen draait alles om het anticiperen op en het voorspellen van de bewegingen van de vijand. Het is een veel intimiderendere benadering en de meeste vijanden zijn overweldigd en weten niet eens hoe ze een treffer moeten maken.

11 De stoten van Super Saiyan God kunnen het universum vernietigen

Afbeelding
Afbeelding

Een van de gekkere bekentenissen die aan het licht komt in Battle of Gods is dat Old Kai onthult dat de kracht van Beerus en Super Saiyan God Goku zo immens is dat de botsing van vier van hun stoten rimpelingen zou veroorzaken die het geheel waterpas zouden maken universum. Zo sterk als Super Saiyan 4 Goku bewijst te zijn, komt hij nooit in de buurt van het vernietigen van de planeet, laat staan het universum.

10 Super Saiyan Gods tijdslimiet is geen cruciale factor

Afbeelding
Afbeelding

Een grote tegenvaller van Super Saiyan 3 is dat de vorm zo'n belasting voor de gebruiker is dat hij maar voor een korte tijd kan worden gehandhaafd. Dit geldt ook voor Super Saiyan God, maar niet voor Super Saiyan 4. Dat gezegd hebbende, nadat Goku de Godvorm heeft verloren, behoudt hij nog steeds de kracht, maar in zijn basisvorm. Het is onthuld dat als iemand zich comfortabel genoeg voelt met de transformatie, hij of zij de kracht van God kan inprenten en nog steeds kan aanboren, zelfs als het schijnbaar verloren is.

9 Super Saiyan God is op de radar van goden van vernietiging

Afbeelding
Afbeelding

Dit detail lijkt misschien pedant, maar de hele plot van Battle of Gods is dat Beerus een bevredigend gevecht verwacht met een Super Saiyan God. Dit betekent dat het in ieder geval iets is dat op de radar van een God of Destruction staat, terwijl Super Saiyan 4 geen aandacht trekt of iets belangrijks triggert.

8 Super Saiyan 4 vereist Blutz-golven

Afbeelding
Afbeelding

Super Saiyan 4 markeert een spannende periode in de Dragon Ball-franchise, maar het is een nieuw niveau van Super Saiyan dat veel meer stappen heeft dan alle andere transformaties. Er zijn verschillende stappen nodig om eerst de Super Saiyan 4-status te bereiken, maar een belangrijke is dat de gebruiker Blutz Waves moet ervaren. Dit zijn de golven die het zien van de volle aarde aan de hemel genereren, maar ze kunnen ook kunstmatig worden gereproduceerd om het proces te versnellen. Hoe dan ook, het is een extra hoepel om door de Super Saiyan God heen te springen die God niet nodig heeft.

7 Super Saiyan God is bestand tegen duistere magie

Afbeelding
Afbeelding

Een terugkerend kenmerk in de Dragon Ball-videogames is de aanwezigheid van Dark Magic en het vermogen om personages te consumeren en te bezoedelen. Het is absoluut beangstigend om te zien hoe machtige vechters, zoals Super Saiyan 4 Goku, besmet raken met donkere energie. Een voordeel van Super Saiyan Gods is echter dat goden niet kunnen worden geïnfecteerd door Demigra's duistere magie en het spreekt vanzelf dat ze ook immuun zijn voor Majin-manipulatie.

6 Super Saiyan Gods ritueel is nuttig, niet frustrerend

Afbeelding
Afbeelding

Wanneer Goku voor het eerst de status van Super Saiyan God verkrijgt, moet hij een ritueel ondergaan waarbij zes Saiyans met een rechtschapen hart betrokken zijn. In theorie zou deze taak een echte pijn kunnen zijn, maar het ritueel geeft de gebruiker ook toegang tot al zijn energie en ze raken meer verbonden. Bovendien lijkt het erop dat het ritueel niet altijd nodig is, aangezien Vegeta het bereikt zonder het proces te doorlopen.

5 Super Saiyan God heeft meer plaatsen om naartoe te gaan

Afbeelding
Afbeelding

Een van de opwindende aspecten van Super Saiyan God is dat het aan het begin van Dragon Ball Super komt, wat betekent dat het slechts het begin is van vele transformaties. Super Saiyan God mag doorgroeien naar Super Saiyan Blue en verder, evenals andere geavanceerde vaardigheden. Echter, Super Saiyan 4 plateaus. Er is geen "Ultra Super Saiyan 4" of "Super Saiyan 5" die kan worden bereikt, zelfs niet in de videogames.

4 Ze kunnen allebei energie opnemen

Afbeelding
Afbeelding

Vreemd genoeg hebben Super Saiyan 4 en Super Saiyan God gemeen dat ze allebei energie-aanvallen kunnen absorberen en ze opnieuw kunnen gebruiken in hun eigen kunnen. Toegegeven, Super Saiyan God heeft hier wat last van, terwijl Super Saiyan 4 dat niet doet, maar de resultaten zijn op een veel groter niveau met Super Saiyan 4.

3 Toriyama ontwierp Super Saiyan God maar niet Super Saiyan 4

Afbeelding
Afbeelding

Dus dit is echt geen big deal, maar het v alt waarschijnlijk op tussen de Dragon Ball-puristen. De look van Super Saiyan 4 is samengesteld door Katsuyoshi Nakatsuru van Toei Animation. Aanvankelijk was de look voor Super Saiyan God anders en omvatte een cape, opgezwollen spieren en een ander kapsel, met dank aan de personage-ontwerper van Battle of Gods, Tadayoshi Yamamuro. Toriyama was niet weg van het uiterlijk en veranderde het in het uiteindelijke ontwerp, dus met deze vorm neemt Toriyama in ieder geval het eigendom over.

2 Super Saiyan God kan overleven in de ruimte

Afbeelding
Afbeelding

Gevechten in Dragon Ball vinden meestal plaats op de grond, maar er zijn een paar gevallen geweest waarin de vernietiging van een planeet een belangrijke factor speelde met betrekking tot het onvermogen van Saiyans om in de ruimte te ademen. Door toegang te krijgen tot de kracht van Goden, kan Goku in de ruimte overleven en als resultaat zijn gevecht met Beerus voortzetten. Het is een ander gebied waarop Super Saiyan God het voordeel heeft van Super Saiyan 4.

1 Super Saiyan God ziet er gewoon beter uit

Afbeelding
Afbeelding

Dit wordt misschien een beetje triviaal, maar esthetiek gaat een lange weg, vooral in anime. Het is belangrijk dat een transformatie krachtig is, maar als het zo lelijk is als de zonde, zal niemand er opgewonden van raken. De look van Super Saiyan 4 krijgt punten voor ambitie, maar de look van de harige aap wordt een beetje te extreem. De benadering van Super Saiyan God is veel ingetogener en voegt ook op een leuke manier wat kleur toe aan het haar van de Saiyans.

Aanbevolen: