Showtime's 'The Good Lord Bird' zal Ethan Hawke schitteren Hier is een blik op het verbazingwekkende waargebeurde verhaal

Inhoudsopgave:

Showtime's 'The Good Lord Bird' zal Ethan Hawke schitteren Hier is een blik op het verbazingwekkende waargebeurde verhaal
Showtime's 'The Good Lord Bird' zal Ethan Hawke schitteren Hier is een blik op het verbazingwekkende waargebeurde verhaal
Anonim

Vorige week bracht Showtime de eerste trailer uit voor de aankomende gelimiteerde serie The Good Lord Bird. Gebaseerd op de gelijknamige roman, speelt Ethan Hawke de afschaffing van de doodstraf John Brown. De serie is gebaseerd op echte gebeurtenissen, maar het waargebeurde verhaal is nog vreemder dan de fictie.

John Brown was een blanke man die in de Verenigde Staten van voor de burgeroorlog leefde. Hij was een felle abolitionist en haatte openlijk slavernij. Tegenwoordig wordt Brown gezien als een held die zijn tijd ver vooruit was, maar dat was tijdens zijn leven helaas niet het geval. In die tijd leidden zijn impopulaire opvattingen tot zijn dood, maar ze creëerden ook een basis voor de enorme verandering die zou komen.

Op het moment van zijn dood werd Brown gezien als een verrader en een vijand van slavenhouders. Hij stond echter goed aangeschreven in kringen van de afschaffing van de doodstraf en ontmoette vele historische figuren tijdens zijn reis om een slavenopstand aan te wakkeren. Frederick Douglass, die wordt gespeeld door Daveed Diggs in The Good Lord Bird, beschreef Brown als zo diep geïnvesteerd in de vrijheid van slaven dat het was "alsof zijn eigen ziel was doorboord met het ijzer van de slavernij". Douglass en Harriet Tubman zijn te zien in de komende gelimiteerde serie, die Brown volgt door de ogen van een tot slaaf gemaakte jongen genaamd Henry Shackleford.

Hoewel Brown niet zo bekend is als hij zou moeten zijn, zullen het boek uit 2013 van James McBride en de komende beperkte serie dienen om het publiek een kijkje te geven in het verhaal van deze onbezongen held.

John Brown worden

Douglass was niet de enige historische figuur die wordt geciteerd als een bewonderaar van Brown. Malcolm X had Brown ook in hoog aanzien en noemde hem een voorbeeld van een echte blanke bondgenoot. Hij gaat zelfs zo ver om te zeggen: "Als je goede blanke mensen in de geschiedenis wilt leren kennen voor zover het zwarte mensen betreft, ga dan de geschiedenis van John Brown lezen". Hij illustreerde wat het betekende om echte antislavernij te zijn in een tijd waarin dat als verraad werd beschouwd.

Vanaf de tijd dat hij een kind was, werd Brown opgevoed met een sterk antislavernij-sentiment. Zijn vader verhuisde zijn gezin van Connecticut naar een antislavernijstad in Ohio. Brown's ouders waren extreem religieus en hij zou volgen. In de trailer van The Good Lord Bird is Brown te horen die zegt "if you stand for the Lord, the Lord will stand for you". Hij gebruikte zijn geloof om hem door gevaarlijke en moeilijke tijden te loodsen tijdens zijn zoektocht om de slaven van het land te bevrijden.

Zijn religie voedde zijn abolitionistische sentiment gedurende zijn hele leven, in de sterke overtuiging dat God aan de kant van vrijheid stond. Gedurende zijn 59-jarige leven financierde Brown antislavernijcampagnes, gaf voortvluchtige slaven land en hielp met de Underground Railroad. Hij koesterde plannen om een oorlog uit te lokken die de slaven voor het grootste deel van zijn leven zou bevrijden, en in 1855 ging hij naar Kansas om guerrillastrijders te helpen in een strijd tegen individuen die tot slavernij kwamen. Dit maakte hem berucht in proslavische gemeenschappen die hem onmiddellijk als een vijand brandmerkten.

Zijn levenswerk leidde tot de uiteindelijke overval in Harpers Ferry, Virginia, die tot zijn dood zou leiden en het toneel zou vormen voor de burgeroorlog.

Een inval om nooit te vergeten

Brown droomde er jaren van om een oorlog tegen de slavernij te leiden. Dit zou in 1859 tot wasdom komen, twee jaar voordat de burgeroorlog officieel zou beginnen. Brown leidde zes zwarte mannen en zestien blanke mannen om Harpers Ferry, Virginia aan te vallen. Wat hij van plan was na de inval te doen is onbekend, maar zijn uiteindelijke doel was om met alle mogelijke middelen vrijheid voor slaven in heel Amerika te krijgen.

Helaas was hij uiteindelijk niet succesvol. Tijdens de inval werd Brown gewond en gevangen genomen. Kort daarna werd hij opgehangen wegens verraad.

Hoewel de inval leidde tot Browns ophanging, was het niet tevergeefs. Deze inval was een keerpunt voor Amerika en was op dat moment een van de dapperste voorbeelden van blanke mannen die een proslavery-staat binnengingen om slaven te bevrijden. Historici geloven ook dat de inval een directe impact had op de verkiezing van Abraham Lincoln het volgende jaar. Het zal verfrissend zijn om te zien dat dit grotendeels onbekende verhaal wordt gedeeld met een groot publiek.

Historische figuren zijn bekend terrein voor Hawke, die onlangs Nikola Tesla vertolkte in de film Tesla. Hawke zal ongetwijfeld de eclectische Brown goed uitbeelden. De trailer bevat intense scènes vermengd met humoristische momenten die de unieke persoonlijkheid van Brown weerspiegelen. De interessante kijk op deze reeks ware gebeurtenissen zal dit najaar zeker een van de meest spraakmakende shows worden.

The Good Lord Bird gaat in augustus in première op Showtime.

Aanbevolen: