Lynchian Weersvoorspellingen vragen ons af: wat ben je aan het doen, David Lynch?

Inhoudsopgave:

Lynchian Weersvoorspellingen vragen ons af: wat ben je aan het doen, David Lynch?
Lynchian Weersvoorspellingen vragen ons af: wat ben je aan het doen, David Lynch?
Anonim

David Lynch is een succesvolle schrijver en regisseur, vooral bekend vanwege het oproepen van angst en het creëren van verbluffende symboliek in werken als Eraserhead, Blue Velvet en Twin Peaks; David Lynch is begonnen met het filmen van zichzelf terwijl hij weersvoorspellingen levert. Het ene is het andere niet, en gezien de discrepantie, gezien zijn filmografie, is er een impuls om Lynch' nieuwe hobby te interpreteren.

In 2008 filmde Lynch zichzelf terwijl hij het weer rapporteerde; Hij is terug

Maar het is niet echt nieuw; zoals Bonnie Burton meldt, Het is de menselijke natuur om betekenis te geven aan patronen, en fans van Lynch' werk kunnen in de verleiding komen om wild te speculeren over de symboliek van de 'wandmontagetelefoon' en de houten bureaulades die 'nog steeds hetzelfde zijn. Misschien is het in tijden van crisis op een formuleachtige manier weergerelateerd nieuws een openbare dienst, een voorziening van normaliteit in een beslist on-normale tijd. Misschien.

David Lynch heeft carrière gemaakt door vreemd te zijn, of liever, vreemde dingen te maken, of liever, vreemde dingen af te beelden; zijn doel lijkt precies dit soort frustratie van classificatie of betekenisgeving op te roepen. Je kunt uren besteden aan het uitleggen van Twin Peaks, zoals deze man, omdat David Lynch, als maker, er niet van houdt om dingen voor ons te spellen.

Het is moeilijk om niet in de rapportage van Lynch te lezen

Als publieksleden verwachten en passen we een vleugje mysterie, van Lynchaans surrealisme toe, op wat eerlijk gezegd een rechttoe rechtaan en formule-achtige benadering is van weeruitzendingen die Lynch heeft uitgevoerd.

Van 11 mei tot 19 mei heeft Lynch zichzelf gepubliceerd in een kantoorruimte waarin hij het ochtendweer in L. A. beschrijft. Het is raar, maar het is moeilijk te zeggen waarom het raar is, behalve dat we die connotaties over het werk van Lynch tot een alledaagse taak brengen die het best kan worden omschreven als het uitleggen van het weer zoals je zou doen aan een vriend via de telefoon.

Lynch's weersvoorspellingen volgen een formule

Na het bekijken van vijf weersvoorspellingen van Lynch, kun je min of meer zijn aantekeningen afleiden die hij waarschijnlijk leest om hem te helpen gefocust te blijven:

  1. Fotografeer bijna alles na 12 mei met een blauw filter, want je moet je onderscheiden van die andere beroemde regisseurs die zichzelf filmen en het nieuws brengen.
  2. Zeg "goedemorgen" en spreek dan onhandig de datum uit; bijvoorbeeld: "Goedemorgen. Het is vijftien, tweeduizendtwintig mei en het is vrijdag" (schreeuwt hij tegen ons? Waarom zegt hij het zo? Benadrukt hij hoe de tijd verstrijkt, maar het voelt niet echt zo, dus we moeten uitspreken om onszelf ervan te verzekeren dat de zaken vooruitgaan? Waarom zeggen tweeduizendtwintig, en niet tweeduizendtwintig? Waarom niet zeggen dat het vrijdag vijftien mei tweeduizendtwintig is?).
  3. Geef je locatie op en gooi er wat charmante beschrijvingen in; bijvoorbeeld: "Hier in L. A., mooie, mooie blauwe luchten, zonneschijn, geen wolkje aan de lucht. Heel stil nu.” (Maar David, gisteren zei je dat de lucht in L. A. mooi was, maar vandaag zei je TWEE KEER mooi; wat moet dat betekenen? En je zei dat het nu heel stil is, maar dat zei je gisteren niet, maar dat zei je wel op woensdag, "Dertiende mei, tweeduizendtwintig" -- wat is stilte in L. A.? We moeten het begrijpen).
  4. Rapporteer de temperatuur, zowel in Fahrenheit als Celsius (omdat je hoorde dat Darren Aronofsky alleen in Fahrenheit rapporteerde).
  5. Speculeer over hoe het weer kan veranderen (dit lijkt optioneel, aangezien hij dit alleen heeft gedaan op dagen dat het weer ten goede zal veranderen; wat is daar aan de hand? Is dit een metacommentaar over hoe de media onze percepties inkaderen in smalle wegen? Op 11, 12 en 18 mei beschreef je de lucht die helderder werd als "afbranden" -- dat is zo poëtisch. Hoe kunnen we de maatschappelijke vertroebeling wegbranden en een zonnigere dag bereiken? Misschien moeten we blijven uitkijken naar antwoorden).
  6. Eindig met "Fijne dag verder" (bij voorkeur) of "Fijne dag verder" (niet zo vaak).

Misschien gebruikt David Lynch deze vreemde tijden om een openbare dienst te verlenen. Misschien heeft David Lynch een uitlaatklep nodig voor zijn creatieve impulsen. Misschien gaan de voorgaande twee suggesties hand in hand. Misschien hebben sommigen van ons te veel tijd om handen. Misschien is het leuk om gewoon te creëren. Misschien is het leuk om wild te speculeren als niemand er last van heeft.

Bedankt, David Lynch, voor deze vreemd normale voorspellingen.

Aanbevolen: