Vragen die je altijd bang was om te vragen over de goede plek en hoe de show werkte

Inhoudsopgave:

Vragen die je altijd bang was om te vragen over de goede plek en hoe de show werkte
Vragen die je altijd bang was om te vragen over de goede plek en hoe de show werkte
Anonim

Fans van The Good Place waren diepbedroefd toen de serie werd geannuleerd. Het was een van de zeer speciale shows die allebei hun publiek als volwassenen behandelden, maar niet bang waren om wat dwaze en charmante wendingen te maken. Maar waar fans zich echt mee verbonden voelden tijdens de show van Mike Schur, was het feit dat het briljant filosofische lessen leerde aan zowel de personages als het publiek op een manier die niet toegeeft of teveel uitlegt. Maar omdat er niet al te veel uitleg was, begonnen fans wat vragen te krijgen over de show en hoe de wereld van The Good Place eigenlijk werkt.

Sommige van deze vragen zijn verankerd in de filosofie van de show, terwijl andere praktisch en enigszins alledaags zijn. Ze zijn echter allemaal interessant. Vooral vanwege het feit dat Mike een concept creëerde dat meer vragen opriep dan de gemiddelde show. Gelukkig ging hij zitten voor een interview met Vulture om licht te werpen op elke vraag die fans altijd hadden, maar te bang waren om te stellen…

Moeten personages op de goede plek eten of naar de badkamer gaan?

Voorafgaand aan het voorlaatste seizoen van The Good Place, ging Mike Schur zitten met Vulture om enkele van de meest gestelde vragen over de show te beantwoorden. Onder hen is er een schijnbaar alledaagse … Moeten personages op The Good Place echt eten of naar de badkamer gaan? Als ze in een versie van het hiernamaals zijn, waarom zouden ze dat dan nodig hebben?

"Vanaf het allereerste begin is het gevoel over alle basisdingen van het menselijk leven - slapen, eten, drinken, sporten, naar de badkamer gaan, wat dan ook - dat in het onmiddellijke hiernamaals, al die dingen verwijderen zou zo desoriënterend zijn dat er een overgangsperiode is", legde Mike uit.

"We hebben dit nooit gezegd, maar het idee was dat gedurende 50 jaar, 100 jaar, hoe lang je ook wilt, mensen grofweg een 24-uurs schema zouden blijven volgen. We hebben altijd gezegd ze hoeven niet. Als je niet zou eten, zou je lichaam niet vergaan, "vervolgde Mike.

Wat betreft waar de personages het eten kunnen krijgen, legde Mike uit dat chef-kok Patricia haar ma altijden kon bereiden met ingrediënten die Janet haar had gegeven. Uiteindelijk is Janet het antwoord op alles wat te maken heeft met waar het eten eigenlijk vandaan komt.

Is er geld op de goede plek?

Hoewel het onderwerp valuta is behandeld op The Good Place, werd het niet tot in de kleinste details behandeld. Tijdens zijn interview met Vulture wierp Mike wat meer licht op het onderwerp.

"Nee [geld bestaat niet in The Good Place], we hadden een grap die we sneden in de eerste aflevering waarin Adam Scott speelde. Wanneer hij en Eleanor en Real Eleanor en Chidi op een dubbele date gaan in een restaurant kwam de cheque, maar in plaats van een bedrag dat je moest betalen, bevatte het slechts één geheim over iets dat in het universum is gebeurd. Ik denk dat de grap was als, 'Shirley Temple heeft J. F. K. vermoord'"

Is Janet een God op de goede plek?

Hoewel dit een populaire fantheorie was, bleek het afgelopen seizoen niet waar te zijn. Janet is absoluut geen God, maar zij is verantwoordelijk om dingen te laten gebeuren in The Good Place.

"Ze is een alwetende opslagplaats voor alle kennis in het universum die onmiddellijk kan verschijnen", legde Mike uit. "[Als] je een stuk pizza wilde, dan zou Janet komen opdagen en een stuk pizza voor je halen."

Het onsterfelijke, niet-binaire personage is de bron van alle informatie, maar wordt nog intelligenter elke keer dat ze opnieuw wordt opgestart.

Hoe realiseerde Janet zich niet dat ze niet op de goede plek was?

Natuurlijk is de grote wending aan het einde van het eerste seizoen dat de wol over ieders ogen wordt getrokken. De Goede Plek is niet De Goede Plek. Maar fans waren in de war door Janet die het niet allemaal doorhad, gezien haar status in de wereld. Tijdens een interview met Entertainment Weekly wierp maker Mike Schur enig licht op deze vraag.

"Janet is niet gemaakt om over dingen te oordelen, of rond te kijken en te zeggen 'Huh, dit is interessant en anders dan het zou moeten zijn'; ze is gewoon een informatieve bezorgservice. Dus als resultaat, kon ze worden geïnstalleerd in een nep-Good Place-buurt zonder het uit te zoeken, omdat ze niet gebouwd is om zich af te vragen of haar omgeving echt of nep is."

Gaat de show over het niet vertrouwen op autoriteit?

Hoewel er in elke aflevering en elk seizoen van The Good Place veel berichten zijn, lijkt een constante te gaan over het wantrouwen van gezagsdragers. Ondanks dat de show niet meteen naar buiten komt en zegt dat alle autoriteit slecht is, praten ze wel over hoe het vertrouwen van iemand aan de macht om hen te vertrouwen een gladde helling is.

"[In seizoen drie] begonnen we over psychologie te lezen in plaats van alleen over filosofie. We hebben veel over psychologie gediscussieerd,' legde Mike uit. 'De Milgram-experimenten zijn de klassieke. In feite hebben de experimenten van Milgram bewezen dat als je een witte laboratoriumjas aantrekt en een klembord vasthoudt en je zegt dat je van Yale komt, je iedereen alles kunt laten doen."

Aanbevolen: