Dit is wat we kunnen verwachten van het nieuwe seizoen van Hannibal

Inhoudsopgave:

Dit is wat we kunnen verwachten van het nieuwe seizoen van Hannibal
Dit is wat we kunnen verwachten van het nieuwe seizoen van Hannibal
Anonim

Zou de cultfavoriet Hannibal binnenkort een schok kunnen maken? Volgens de hoofdman Mads Mikkelsen zelf is er een zeer sterke mogelijkheid.

De populaire NBC-show met een grote cult-aanhang werd in 2015 na slechts drie seizoenen geannuleerd, maar de interesse in de show is nooit verdwenen en heeft de mogelijkheid van een vierde seizoen mogelijk gemaakt.

Waarom Hannibal werd geannuleerd

Hannibal werd al in 2015 geannuleerd en veel fans van de show vroegen zich af waarom het gebeurde. Het had een geweldige cast, vooral de hoofdrolspeler Mads Mikkelsen, wiens uitvoering van Hannibal opwindend was en alom geprezen door critici.

Het leek het perfecte recept voor een tv-show, maar toch viel het ten prooi aan de bijl. Volgens een van de uitvoerende producenten van de show bij NBC, had de schuld niet op het netwerk moeten worden gelegd, maar in plaats daarvan op de kijkers die de show op illegale manieren hebben bekeken.

Volgens Martha De Laurentiis: "Als bijna een derde van je publiek voor Hannibal afkomstig is van illegale sites… Je hoeft geen wiskunde te kennen om te rekenen."

Hierdoor kreeg Hannibal helaas een grote hit in de Nielsen-ratings.

Dit is een ongelukkig lot voor veel hitshows zoals The Walking Dead, maar ze hebben het vermogen om dit te overleven dankzij miljoenen legitieme kijkers die hun overleving handhaven.

Hannibal, aan de andere kant, was niet zoals The Walking Dead, het gemiddelde kijkers in de lage miljoenen, die velen NBC de schuld gaven voor het plaatsen van het op de zaterdagavond-slot.

Dit roept de vraag op of seizoen 4 van Hannibal hetzelfde lot zal ondergaan als de voorgaande seizoenen? Alleen de tijd zal het leren.

De petitie om Hannibal te redden

Het is misschien geen verrassing dat er kort na de annulering van Hannibal een petitie kwam om de show te redden. Een leger fans dat zichzelf omschreef als "Fannibals" ging in 2015 naar Twitter om een seizoen 4 van Hannibal op NBC te eisen met handtekeningen tot 50.000.

Veel fans deden een beroep op Amazon Prime en Netflix om de show van NBC op te halen, maar dat is helaas nooit werkelijkheid geworden.

Met de schokkende aankondiging van Mads Mikkelsen een paar dagen geleden op Twitter, kan deze droom waar veel fans al sinds 2015 op hebben gewacht, uitkomen.

Mads Mikkelsen doet een schokaankondiging

Mads Mikkelsen ging naar zijn Twitter om ons het nieuws te vertellen dat we zo lang hadden willen horen:

“Hannibal komt in juni naar Netflix: is Hannibal seizoen 4 onderweg?”

Deze opwindende verklaring van Mikkelsen heeft geleid tot een golf van speculaties van fans die zich afvragen of de show echt zal terugkeren na zijn afwezigheid van een half decennium.

Tot nu toe zijn er heel weinig details onthuld over de vraag of de show binnenkort zal terugkeren, maar het lijkt waarschijnlijk dat het van de verklaring van Mikkelsen zal afgaan.

Dit wordt ook ondersteund door het feit dat de showrunner Bryan Fuller de fans vorig jaar al heeft verteld dat hij wil dat het gebeurt.

Bryan Fuller verklaarde:

“We hebben alleen een netwerk of streamingdienst nodig die het ook wil doen. Ik heb niet het gevoel dat er een klok op staat of een vervaldatum voor het idee. We hebben alleen iemand nodig om te bijten.'

Aangezien zowel de showrunner als Mads Mikkelsen allebei sterk hebben gesuggereerd dat er een aankomend seizoen 4 in de maak is, lijkt het bijna zeker dat het gaat gebeuren. De productie- en plotdetails blijven echter strak verborgen.

Wat kan seizoen 4 in petto hebben?

Seizoen 3 van Hannibal liet kijkers op het puntje van hun stoel zitten met een zeer dubbelzinnige cliffhanger van een einde. Seizoen 3 eindigt met zowel Lecter als Graham die van een klif vallen, maar of ze leefden of stierven, werd gemakshalve weggelaten uit de laatste scène.

Zal Lecter snel herstellen van de herfst? Zal Graham leven? Wie worden de grootste vijanden van Lecter in seizoen 4?

Dit zijn de vragen waarop we ook antwoorden willen, maar helaas, totdat we meer plot- en castdetails ontvangen, is het op dit moment slechts speculatie.

Releasedatum

De releasedatum van seizoen 4 van Hannibal is nog onbekend, maar het lijkt waarschijnlijk dat het in 2021 zal worden uitgebracht. Of het exclusief op Netflix zal worden uitgebracht, is nog onbekend, maar afgaand op de hint van Mikkelsen is het een sterke mogelijkheid.

In de tussentijd zijn seizoen 1-3 van Hannibal beschikbaar om te streamen op Netflix US 5th June, om je goed voor te bereiden op de komst van een nieuw hoofdstuk van Het leven van Lecter.

Aanbevolen: