Dit is wat fans kunnen verwachten van de nieuwe Vampire-serie 'First Kill' van Netflix

Inhoudsopgave:

Dit is wat fans kunnen verwachten van de nieuwe Vampire-serie 'First Kill' van Netflix
Dit is wat fans kunnen verwachten van de nieuwe Vampire-serie 'First Kill' van Netflix
Anonim

Netflix houdt van een goede vampierserie. Nadat kijkers massaal naar de streamingdienst stroomden om programma's als The Vampire Diaries en The Originals te bekijken, begon Netflix zijn eigen originele inhoud te ontwikkelen, gericht op de ondoden. V-Wars, Vampires, Dracula, Vampires vs. The Bronx en Immortals zijn slechts enkele van de populaire shows op Netflix. Hoewel ze niet allemaal hits zijn geweest, heeft het netwerk de bloedzuigers nog niet in de ring gegooid. In oktober kondigden ze een gloednieuwe vampierserie voor jonge volwassenen (YA) aan, First Kill genaamd, die nu tot wasdom komt.

De show is gebaseerd op een kort verhaal met dezelfde naam, geschreven door YA-auteur Victoria "V. E." Schwab. Het werd voor het eerst gepubliceerd in september 2020 in de bloemlezing Vampires Never Get Old: Tales with Fresh Bite. Enkele weken geleden werd de cast van First Kill onthuld en ging de show in pre-productie. Hier zijn tien dingen die we tot nu toe weten over de langverwachte serie.

10 Emma Roberts is de uitvoerend producent

Afbeelding
Afbeelding

Emma Roberts, vooral bekend van haar rol in We're the Millers en haar optredens in American Horror Story en Scream Queens, zal de nieuwe show gaan produceren. Het is een van haar eerste ondernemingen sinds de geboorte van haar zoon, Rhodos, in december 2020 met partner Garrett Hedlund. Ze voegt zich bij drie andere uitvoerende producenten: Karah Preiss, Emma's partner bij Belletrist Productions, auteur Victoria Schwab en Felicia D. Henderson, die de serie medeschrijft.

9 Het is een lesbisch liefdesverhaal

First Kill gaat over een tienervampier, Juliette, die haar allereerste moord moet plegen om lid te worden van een machtige vampierfamilie. Ze richt zich op Calliope, een nieuw meisje in de stad dat ook een vampierjager is. Tijdens de strijd die volgt, worden Juliette en Calliope verliefd op elkaar. Schwab, die in de twintig uit de kast kwam, vertelde Oprah Daily in oktober dat het schrijven over LGBTQ-personages haar heeft geholpen haar eigen seksualiteit te omarmen.

8 Sarah Catherine Hook en Imani Lewis zullen de hoofdrol spelen

Sarah Catherine Hook, van The Conjuring: The Devil Made Me Do It, speelt Juliette Fairmont, en Imani Lewis, van Eighth Grade, speelt Calliope Burns. Andere castleden zijn Aubin Wise als Talia, Jason Robert Moore als Jack, Dominic Goodman als Apollo, Phillip Mullings als Theo, Elizabeth Mitchell als Margot, Will Swenson als Sebastian, Gracie Dzienny als Elinor en Dylan McNamara als Oliver.

7 Zanger en artiest MK Xyz zal ook de hoofdrol spelen

MK xyz zal de rol van Tess spelen in de Netflix-vampierenserie. Bekend van haar hitsingle Pass It met G-Eazy, bracht ze in mei 2021 haar debuutalbum Sweet Spot uit. Ze plaatste enkele dagen geleden een van de eerste openhartige First Kill-castshots op haar Instagram-account, en het lijkt er zeker op dat ze plezier hebben tijdens het filmen.

6 Aubin Wise heeft een behoorlijke stem

Aubin Wise, die Talia gaat spelen in de Netflix-serie, komt misschien bekend voor bij liefhebbers van Broadway-musicals. Wise was een origineel lid van de cast van Hamilton Chicago en speelde de rollen van Peggy Schuyler en Maria Reynolds (terwijl ze regelmatig de rollen van Eliza en Angelica Schuyler vertolkte). Ze was zo toegewijd aan de productie dat ze optrad tot ze zeven maanden zwanger was. Daarna hernam ze de dubbele rollen op Broadway totdat COVID-19 de productie stopzette.

5 Elizabeth Mitchell komt terug

Hoewel Elizabeth Mitchell in verschillende films is verschenen, waaronder Frequency en Nurse Betty, wordt ze het meest erkend voor het spelen van Juliet in ABC's hitserie Lost. Wie kan die pijnlijke sterfscène vergeten wanneer ze de bom laat ontploffen en de overlevenden terugstuurt naar 2007? Sinds de show eindigde in mei 2010, was ze te zien in verschillende televisieseries zoals V, Revolution, Dead of Summer en Once Upon a Time, maar fans hopen dat deze serie haar weer in de schijnwerpers zal zetten.

4 Er zijn problemen geweest in Savannah

Afbeelding
Afbeelding

First Kill zou op locatie worden geschoten in Savannah, GA. In mei werd de vergunning van het productiebedrijf om te schieten op Colonial Park Cemetery echter ingetrokken nadat werd gemeld dat het beschermingsplan om de rustplaats te behouden tijdens het filmen was geschonden. Savannah is een populaire locatie om te filmen. Enkele opmerkelijke films die daar zijn opgenomen, zijn Forrest Gump, The Last Song, Glory en Midnight in the Garden of Good and Evil.

3 Acht afleveringen worden gefilmd, maar er is geen releasedatum vastgesteld

Netflix heeft gemeld dat de serie uit acht afleveringen zal bestaan. Elke aflevering duurt ongeveer 60 minuten, wat vergelijkbaar is met andere vampierseries zoals The Vampire Diaries, The Originals en Legacies. Er is nog geen releasedatum vastgesteld, maar Netflix heeft de First Kill-seriepagina op zijn platform geplaatst, wat een goed teken is. Misschien kunnen we een Halloween-release verwachten?

2 De serie is in goede handen bij Felicia Henderson

Felicia Henderson heeft een BA in psychobiologie van UCLA en een MBA in bedrijfsfinanciering van de Universiteit van Georgia. Ze ontving een beurs om netwerktelevisiemanagement te studeren en begon kort daarna haar carrière als creatief medewerker bij NBC. Ze heeft in de loop der jaren voor verschillende tv-shows geschreven, waaronder de jaren 90-hits Family Matters en The Fresh Prince of Bel-Air. Ze heeft ook gediend als schrijver en co-producer voor Moesha, Soul Food, Gossip Girl, Fringe en Marvel's The Punisher.

1 Er zijn andere Schwab-aanpassingen in de maak

Victoria Schwab heeft meer dan een dozijn fantasieboeken geschreven. Naast First Kill zijn verschillende van haar andere werken geselecteerd voor film of televisie. A Darker Shade of Magic wordt momenteel aangepast door Derek Kolstad, schrijver van de John Wick-serie. In 2016 kocht Sony ook The Savage Song, dat bij publicatie naar de top van de New York Times YA-bestsellerlijst schoot.

Aanbevolen: