Dit is wat je kunt verwachten van Ramy's tweede seizoen op Hulu

Inhoudsopgave:

Dit is wat je kunt verwachten van Ramy's tweede seizoen op Hulu
Dit is wat je kunt verwachten van Ramy's tweede seizoen op Hulu
Anonim

Ramy, een originele Hulu-serie is vernieuwd voor een tweede seizoen, en dat is waarschijnlijk de meest normale opmerking over deze komedie. De negenentwintigjarige Ramy Youssef is de maker van deze eerste in zijn soort moslim-Amerikaanse comedyserie, waarin zijn uiterst persoonlijke stand-uproutine en het trekken van anderen in de gemeenschap centraal staan.

Volgens Vulture.com kan iedereen die weet hoe het is om gediscrimineerd en gestereotypeerd te worden, worden opgeroepen om advies te geven. De hijabs die in de show worden gebruikt, zijn bijvoorbeeld afkomstig van een kledingwinkel genaamd Treasure Islam, die zich op slechts acht mijl van de filmlocatie bevindt.

Afbeelding
Afbeelding

Een nieuwe stijl van komedie

Komedie is iets waar we allemaal van genieten, een universele waarheid waar we ons allemaal mee kunnen identificeren. Maar voor Ramy Youssef is het zoveel meer. Dus bij het creëren van een comedy-gerichte show over moslim-Amerikanen en de moslimgemeenschap, wist hij dat hij het goed moest doen.

Hij vertegenwoordigde niet alleen moslims in het algemeen, hij zou ook alles vertegenwoordigen waar ze voor staan en de mosliminteractie in de moderne wereld demonstreren. Hij wil dat mensen begrijpen dat de Hollywood-uitbeelding van moslims elk detail verkeerd doet. Dus creëerde hij Ramy, een hypermoderne komedie over het leven als moslim-Amerikaan in Jersey.

Afbeelding
Afbeelding

Verrassende wendingen

Toen hem werd gevraagd of er tijdens het eerste seizoen van Ramy momenten waren waarop hij dacht dat hij meer zelfbewust was dan hij in werkelijkheid was, zei Youssef: "Ik ben persoonlijk verrast door hoe seksueel geladen [de show is]," hij zegt.“Ik kijk terug en ik heb zoiets van, ‘Oh ja, huh.’ Het is niet alsof dat het plan was. Dat is wat eruit kwam.” -Verge.com.

Het is niet zo dat Ramy preuts is of zijn eigen menselijke aard probeert te bagatelliseren. Het is meer dat hij verrast is door misschien de echtheid van deze show en hoe het zich verhoudt tot niet alleen hem, maar moslim-Amerikanen over de hele linie. En hoewel hij zijn eigen fouten erkent, weet hij dat zijn meest kritische publiek dat van de moslimgemeenschap is, en terecht. Als je een moslim gaat worden die een op moslims gebaseerde komedie maakt, kun je er maar beter zeker van zijn dat je alles onder de knie hebt, want de kritiek zou meedogenloos zijn.

Afbeelding
Afbeelding

Tweede seizoen, nieuwe gezichten

Toen Ramy Hulu voor het eerst trof, wist niemand of het voor een tweede seizoen zou worden verlengd. Het volstaat te zeggen dat iedereen nu in een win-winsituatie zit. Ramy wordt vernieuwd vanaf 29 mei en fans krijgen meer van een show waar ze duidelijk dol op zijn.

Dat gezegd hebbende, zullen er komend seizoen nieuwe gezichten opduiken. Zoals die van Mahershala Ali, vooral bekend van zijn rollen in House of Cards en Moonlight. Zijn doorbraakrol vond echter jaren geleden plaats toen hij de hoofdrol speelde als Richard Tyler in The 4400. En hoewel we nog niet bekend zijn met de rol die Mahershala zal spelen, is het geen twijfel dat Ramy-fans allemaal meedoen voor de terugkerende gastoptreden van deze zeer getalenteerde acteur.

Afbeelding
Afbeelding

Creativiteit in elke hoek

Als je je afvraagt hoe het tweede seizoen van Ramy eruit zal zien, ben je zeker niet de enige. Fans van de nieuwe comedy-serie staan te popelen om in het nieuwe seizoen te duiken en te zien waar Ramy Hassan, de hoofdpersoon, naartoe zal gaan in zijn gekke echte leven.

Zijn naamgenoot is ook klaar om dieper in te gaan op zijn eigen problemen en een licht te werpen op de menselijkheid die ons allemaal verbindt. Een van de kenmerken van een show als Ramy is dat het zoveel aspecten van het leven samenbrengt dat we kunnen gaan zitten en ervan kunnen genieten, zelfs als we ze ontleed om te zien of ze in overeenstemming zijn met de realiteit. Zo speelt Steve Way, die volgens nj.com al sinds de vierde klas bevriend is met Youssef, zijn vriend in de show. Dit is iets dat zowel aangrijpend zoet is als gebaseerd op de realiteit. Het is een goed idee dat de meeste van hun reacties en interacties op de show niet zo moeilijk zijn om goed te krijgen, omdat ze in het echte leven een diepe en blijvende vriendschap hebben.

Afbeelding
Afbeelding

Een herkenbaar aspect van deze op moslims gebaseerde komedie is dat, zoals elk gezin ooit, de familie van Ramy Hassan net zo disfunctioneel is als die van jou. In een interview met Vanity Fair beschreef Youssef de familie van zijn hoofdpersonages. “Ze zijn rommelig, ze zijn onwetend, ze zijn liefdevol, ze zijn een beetje racistisch, ze zijn … je weet wel – ze zijn alles wat iedereen in Amerika is,” zei hij. “Vergaderen op onze breuklijnen is voor mij veel interessanter dan vergaderen op gedeelde waarden. Ik probeer je niet iets te verkopen. Als er iets is, probeer ik je te laten zien waar we zijn. Er is niets te verbergen.”

Dus voordat je dit afschrijft als een comedyspecial die misschien gewoon niet voor jou is, ga zitten en bingewatch het eerste seizoen, want zelfs als je daarna besluit dat je gelijk had, is de kans groot dat je zal weggaan met een dieper begrip, zo niet waardering voor moslims en de moslimgemeenschap.

En als je net als de rest van ons bent, kun je seizoen twee ook bingewatchen. Maar dan zitten we allemaal te wachten tot Hulu het voor een derde seizoen verlengt.

Aanbevolen: