Will Smith speelt de meest uitdagende rol tot nu toe met 'Equalizer'-regisseur Antoine Fuqua

Inhoudsopgave:

Will Smith speelt de meest uitdagende rol tot nu toe met 'Equalizer'-regisseur Antoine Fuqua
Will Smith speelt de meest uitdagende rol tot nu toe met 'Equalizer'-regisseur Antoine Fuqua
Anonim

Will Smith heeft een nieuwe film opgesteld met de regisseur van The Equalizer and Training Day, Antoine Fuqua, en het wijkt volledig af van al het eerdere werk van Smith.

De film, momenteel getiteld Emancipation, volgt het waargebeurde hartverscheurende verhaal van Gordon, beter bekend als Whipped Peter. De vraag die velen zich zullen afvragen is wie Peter is, en waarom heeft Smith ervoor gekozen dat dit het volgende verhaal is dat hij met de wereld deelt?

Zijn naam is Gordon, maar we noemen hem Whipped Peter

In 1863, midden in de burgeroorlog, was Gordon, die de geschiedenis in is gegaan als Whipped Peter, een slaaf op de plantage van John en Bridget Lyon. Nadat hij door plantageopziener Artayou Carrier zwaar werd geslagen, werd Gordon, naar zijn eigen verklaring, gek en haalde hij uit naar zijn familieleden terwijl hij genezend in bed lag. Het was in die tijd dat hij de beslissing nam om de plantage te ontvluchten.

Gordon, samen met drie andere zwarte mannen vertrokken onder dekking van de duisternis en werden al snel gevolgd door slavenjagers en hun bloedhonden. Tijdens hun ontsnapping werd een van Gordons collega's gevangengenomen en gedood door de jagers. Gordon en de twee andere mannen bedekten zichzelf met uien om hun sporen van de bloedhonden te maskeren, en reisden meer dan 80 mijl op blote voeten gedurende tien dagen, voortdurend opgejaagd, totdat ze een legerkamp van de Unie in Baton Rouge bereikten.

Op 2 april 1863 onderging Gordon een medisch onderzoek als onderdeel van zijn dienstneming bij het leger van de Unie. Het was gedurende deze tijd dat zijn littekens volledig werden onthuld aan iedereen in het kamp. De gruwelijke brutaliteit die voor altijd op zijn lichaam was geëtst, schokte de blanke mannen en werd achtergelaten, helaas genegeerd door de zwarte mannen die maar al te bekend waren met het tafereel.

Er waren twee fotografen uit New Orleans in het kamp en toen ze van de littekens hoorden, kwamen ze meteen foto's maken voor hun dagboek, Harper News. De foto verspreidde zich als een lopend vuurtje over het noorden. Velen hadden verhalen gehoord over de gruweldaden die in het zuiden plaatsvonden, maar weinigen hadden visueel bewijs van de ervaring. Gordon werd bekend als Whipped Peter en werd toegeschreven aan het versterken van de vastberadenheid van het noorden om de slavernij af te schaffen.

Smith's en Fuqoa's betrokkenheid

Deze film lijkt duidelijk gekozen vanwege het mogelijke sociale commentaar op de huidige gebeurtenissen in de wereld. Hoewel zowel Smith als Fuqua stil zijn gebleven op hun respectieve sociale media-accounts, weten we wel dat Smith zal produceren, via zijn Westbrook Studios, en de hoofdrol zal spelen in de titelrol van Gordon. Fuqua zal de regie op zich nemen zodra hij klaar is met zijn nieuwste speelfilm met in de hoofdrol Mark Wahlberg en Chiwetel Ejiofor, Infinite.

Dit lijkt de eerste keer te zijn dat een van beide zo'n gevoelige, racegedreven film, die zich afspeelt tijdens de slavernij, heeft aangepakt. Smith was op een gegeven moment verbonden geweest aan de hoofdrol in Django Unchained, maar die onderhandelingen gingen niet door. Deze film zal zeker een eye-opener zijn voor de capaciteiten van twee actiegerichte artiesten.

De productie is gepland voor begin 2021.

Aanbevolen: