Waarom Camila Cabello-album 'Familia' haar meest persoonlijke tot nu toe is

Inhoudsopgave:

Waarom Camila Cabello-album 'Familia' haar meest persoonlijke tot nu toe is
Waarom Camila Cabello-album 'Familia' haar meest persoonlijke tot nu toe is
Anonim

Het zijn een paar buitengewone jaren geweest voor popprinses Camila Cabello. Tien jaar geleden deed de 'Crying in the Club'-zangeres auditie voor The X Factor en katapulteerde zichzelf naar het sterrendom nadat ze lid werd van de meidenband Fifth Harmony. Nu een gevestigde soloartiest, heeft ze onlangs haar nieuwe album Familia uitgebracht - en het is haar moeilijkste en meest persoonlijke album tot nu toe. Het album brengt haar groei in de afgelopen jaren in kaart, met de nadruk vooral op haar moeilijke breuk met collega-muziekster Shawn Mendes en haar gevechten met angst en mentale gezondheidsproblemen naarmate ze ouder wordt.

De 25-jarige heeft openlijk gesproken over hoe ze worstelde tijdens het maken van dit nieuwe album en wat het voor haar heeft betekend. Dus wat is het verhaal achter het maken van Familia, en waarom is dit het meest persoonlijke album tot nu toe voor Cabello? Lees verder om erachter te komen.

8 Camila Cabello voelde zich als zichzelf op dit album

Het is niet langer nodig om in een strak beeld van de moderne popster te passen, maar Cabello slaat een nieuwe richting in en voelt zich eindelijk op haar gemak - en deze nieuwe verzameling nummers weerspiegelt dat.

"Ik voel me gewoon mezelf", vertelde Camila aan GRAMMY.com. "[Dit albumproces] was veel meer geaard, en ik heb het gevoel dat je dat in de muziek kunt horen - het is echt een ongefilterde ik."

7 Ze was altijd gestrest over het maken van "geweldige" albums

Camila Cabello poseert op het gras
Camila Cabello poseert op het gras

"Ik denk dat [op] mijn vorige albums, mijn focus was: 'Hoe kan ik een geweldig album maken?' Natuurlijk was ik eerlijk en probeerde ik tot de kern van mezelf te komen, en wat voor mij waar voelde, maar er was ook veel druk."

6 Camila Cabello voelt niet langer de behoefte om zichzelf te bewijzen

Miljoenen verkochte platen en albums betekent dat Camila nu een nieuw vertrouwen heeft in haar bekwaamheid als artiest, en niet de behoefte voelt om zichzelf te bewijzen zoals ze deed in haar vorige werk.

"In mijn vorige albums had ik het gevoel dat ik iets moest bewijzen", legde Camila uit. "Ik had het gevoel dat ik wilde bewijzen dat ik een goede songwriter was, ik wilde bewijzen dat ik goede ideeën had. Dus in de kamer met andere songwriters en producers die ik respecteerde, had ik het gevoel dat ik ze gewoon wilde laten zien dat ik goed."

5 Camila Cabello's nieuwe album is ongefilterd

Er is niets tegengehouden op dit nieuwe album, zegt Camila. Deze keer besloot ze: "Het kan me niet echt schelen. Ik ga gewoon mezelf zijn. Ik ga melodisch, tekstueel keuzes maken die interessant voor me zijn."

"Het was veel meer geaard", zegt ze deze keer, en "dat hoor je in de muziek - het is echt een ongefilterde ik. Er zijn geen muren van die andere, zoals ego-dingen. Daarom was het de leukste ervaring en wat ik tot nu toe mijn beste werk vind."

4 Camila Cabello heeft nieuw gevonden wijsheid

Met de leeftijd komt ervaring, en Familia is een weergave van Camila die wat wijsheid vindt naarmate ze ouder wordt.

"Ik heb het gevoel dat er veel zuurverdiende wijsheid was", vertelde Camila aan de GRAMMY-website. "Ik heb niet veel wijsheid, want ik ben 25, en ik heb nog veel te leren. Iets stoms en doms is, ik heb het gevoel dat dingen die me vroeger echt nerveus maakten, nu niet meer doen. En dat voelt echt geweldig."

3 Camila Cabello heeft haar Latijnse roots omarmd

Latijnse muziek heeft altijd een enorme invloed gehad op Camila's muziek, maar haar nieuwe album (en de titel) is een soort thuiskomst voor haar. De nummers hebben de meeste Latijnse invloed tot nu toe.

"Ik denk dat het allemaal draait om het vinden van mijn weg", zei Camila over de invloeden op Familia. "Eerlijk gezegd heb ik het gevoel dat ik in het midden van die 10 jaar een beetje de weg kwijt ben geraakt."

Ze vervolgde: "dit [album] heeft mijn weg terug gevonden. Een groot deel daarvan zijn mijn roots en mijn erfgoed. Ik wil de meeste tijd in Latijns-Amerika en in Mexico doorbrengen omdat het ik voel me mezelf. Ik voel me gewoon mezelf."

2 Camila Cabello worstelde met angst tijdens het maken van 'Familia'

Angst verhinderde echt dat Cabello goed functioneerde toen ze aan het album begon.

Ze vertelde GRAMMY.com dat ze veel "druk en angst" voelde tijdens het maken van het album, en dat was niet alleen in haar studio. "Ik was gewoon angstig in het algemeen," legde ze uit. "En had het mentaal zwaar."

Ze vertelde later aan Zane Lowe van Apple Music: "Een tijdje was ik een paar maanden niet terug in de studio. Ik was gewoon in therapie", gaf ze toe. functioneren. Ik voelde me niet in staat om te werken."

1 therapie liet Cabello herstellen, echter

Door therapie te werken, kon ze 'genezen' en de nieuwe tracks voltooien. Ze veranderde ook haar benadering van muziek maken, waardoor het niet meer als een baan voelde.

"Ik heb een therapeut gevonden waarvan alles wat ze zeiden me echt aansprak", legde Cabello uit.

"En een deel van die genezing was in de studio gaan en zeggen: "Ik ga het niet doen als het niet leuk is. Het wordt geen optreden. Ik kan het niet aan. Letterlijk zal ik het niet doen."

Aanbevolen: