Nieuwe horrorfilm 'Relic' werpt een angstaanjagende kijk op dementie door drie generaties vrouwen

Inhoudsopgave:

Nieuwe horrorfilm 'Relic' werpt een angstaanjagende kijk op dementie door drie generaties vrouwen
Nieuwe horrorfilm 'Relic' werpt een angstaanjagende kijk op dementie door drie generaties vrouwen
Anonim

Erfelijke nam familiale disfunctie en maakte een verhaal dat even informerend als angstaanjagend was, Babadook nam depressie en maakte het provocerend en gruwelijk, en begon een mogelijk nieuw hoofdstuk in angst en sociaal commentaar, Relic. Relic, een regiedebuut van Natalie Erika James, wordt op de markt gebracht als een horrorfilm die de altijd aanwezige angst voor veroudering en dementie aanpakt.

Een nieuwe horror

Relic's trailer volgt dochter Kay (Emily Mortimer) en kleindochter Sam (Bella Heathcote) die aankomen bij het huis van hun moeder/grootmoeder Edna (Robyn Nevin) om haar vermist te vinden.

De laatste die Kay van haar moeder had gehoord, was dat ze klaagde dat iemand of iets 's nachts haar huis binnenkwam. Terwijl Kay de nacht bij het huis doorbrengt, wordt ze gewekt door beweging in de keuken, alleen om haar vermiste moeder te vinden, verward en bedekt met vuil, haar thee aanbiedend.

Edna kan zich niet herinneren waar ze is geweest en begint verontrustend gedrag te vertonen, zoals staren in de ruimte, klagen over een binnendringende aanwezigheid en een necrotisch uitziende blauwe plek op haar borst.

De grote angsten worden natuurlijk niet onthuld in de trailer van 2 minuten, maar we maken kennis met verschillende huiveringwekkende momenten, zoals wanneer Edna in bed zit te klagen over iemand onder haar bedframe. Wanneer Kay onder het bed kijkt, kan ze aanvankelijk niets zien, totdat haar ogen zich aanpassen en er iets onnatuurlijks uit de duisternis tevoorschijn komt. We zijn ook getuige van een rottend figuur die zich vastklampt aan het onheilige leven, en een zenuwslopend tafereel als Edna in een stromend bad zit en aan haar rottende vlees plukt.

IMDb legt het complot officieel vast als: "Een dochter, moeder en grootmoeder worden achtervolgd door een manifestatie van dementie die het huis van hun familie verteert."

De betrokken artiesten

Co-geschreven en geregisseerd door Natalia Erika James, dit is haar eerste speelfilm, en ze beschrijft de film als "een psychologische horror. Het drama is net zo belangrijk als de horror. Psychologische horror voelt het meest geschikt. Het is geen traditionele, allesomvattende horrorfilm." James vertelt dat de film voortkwam uit een aantal persoonlijke waarheden, van haar grootmoeder die aan de ziekte van Alzheimer leed, en ook uit een lange liefde voor gothic horror. Ze noemt haar liefde voor angst om een hele waarheid vast te leggen en een publiek emotioneel te verbinden, de reden dat ze dit genre koos om haar verhaal te vertellen.

Voor haar eerste film stelde ze een volledig vrouwelijke cast samen met Emily Mortimer, een scenarioschrijver en actrice, die verscheen in films als Mary Poppins Returns, Scream 3 en Leonardo DiCaprio's Shutter Island. Bella Heathcote, een actrice die speelde in Johnny Depp's Dark Shadows re-imagining, en Fifty Shades Darker als een gestoorde ex-geliefde; en Robyn Nevin, actrice, regisseur en voormalig hoofd van Sydney Theatre Company. James noemt het vertrouwen en het vertrouwen van haar actrices een van de belangrijkste dingen bij het maken van de film.

Verder achter de schermen, Relic, beschikt over extreem getalenteerde producers, waaronder Academy Award-genomineerde Jake Gyllenhaal en Emmy Award-winnende, meest winstgevende film aller tijden (Avengers: Endgame), The Russo Brothers.

Dit getalenteerde ensemble lijkt de steeds moeilijker wordende tonen van een goede horrorfilm te hebben vastgelegd, die talenten als James Wan en Ari Aster onder de knie hebben, zoals vroege recensies de film prijzen. Met een huidige 100% nieuwe beoordeling op Rotten Tomatoes en recensenten zoals Jessica Kiang van Variety die commentaar geeft: "Enigmatisch, treurig, diep griezelig …" of Meagan Navarro van Bloody Disgusting die eraan toevoegt: "Een huiveringwekkende en verwoestende weergave van dementie. Wat begint als een meer rechtlijnige maar psychologische benadering van het spookhuis, ontploft op een geheel onverwachte manier in een complete horror, en Relic markeert een gedurfd debuut."

Een film die wordt vergeleken met Hereditary en wordt gepositioneerd als de engste film van het jaar, het lijkt erop dat degenen die genieten van een inzichtelijke kijk op de menselijke omstandigheden vermengd met angst, spanning en terreur een nieuwe film hebben om naar uit te kijken, zoals Relic verschijnt op 3 juli.

Aanbevolen: