Tom Sturridge ging door een 'angstaanjagende' auditie voor The Sandman

Inhoudsopgave:

Tom Sturridge ging door een 'angstaanjagende' auditie voor The Sandman
Tom Sturridge ging door een 'angstaanjagende' auditie voor The Sandman
Anonim

Tom Sturridge is de nieuwste ster die de stripwereld binnen Netflix verkent voor de recente serie The Sandman van de streamer. Gebaseerd op een DC Comics-personage van Neil Gaiman (die ook optreedt als uitvoerend producent van de show), vertelt de serie het verhaal van Dream (Sturridge) en zijn zoektocht om zijn verloren machtsvoorwerpen terug te winnen en de orde te herstellen na tientallen jaren gevangenschap door een tovenaar die oorspronkelijk probeerde zijn oudere zus, de Dood (Kirby Howell-Baptiste) te vangen.

The Sandman heeft veel lof ontvangen sinds het in première ging, met critici en fans die enthousiast waren over Sturridge's vertolking van het titulaire personage.

Misschien buiten medeweten van velen, moest de in Londen geboren acteur een behoorlijk rigoureus auditieproces doorlopen voordat hij de rol kreeg. Op een gegeven moment noemde Sturridge zijn ervaring zelfs 'angstaanjagend'.

Tom Sturridge onthulde dat zijn Sandman-auditie 'angstaanjagend werd'

Voor Sturridge begon de reis om Dream te worden een paar jaar geleden in 2020. Op dat moment waren Gaiman, samen met showrunner Allan Heinberg en mede-uitvoerend producent David S. Goyer, nog steeds bezig met het samenstellen van de show.

En als het op casting aankwam, pakte Gaiman het hele proces heel nauwgezet aan. "Ik denk dat ik persoonlijk 1.500 Morpheus-audities heb gezien", onthulde hij. "Ik aarzel me voor te stellen hoeveel [casting director] Lucinda Syson en haar team hebben gezien."

Onder de auditiebezoekers was Sturridge, die opmerkte dat het hele proces aanvankelijk "relatief traditioneel" was. "Ik heb twee of drie audities gedaan", herinnert de acteur zich. "Ik moest toen in het vliegtuig stappen en een screentest doen." Maar toen sloeg de COVID-19-pandemie toe en moesten de audities online doorgaan.

Voor Sturridge werd de situatie toen behoorlijk intens.

Sturridge was nerveus, maar zijn interview leverde hem de rol op

“De laatste fase was wat ik alleen kon omschrijven als een Sandman Oxford-interview”, herinnert hij zich. Ik was het tijdens een Zoom-gesprek met twaalf verschillende mensen die allemaal vragen stelden die je nooit wordt gesteld in een auditieproces als acteur - nogal een diepe, filosofische ondervraging van mijn standpunt over het personage en het verhaal en de ambitie voor de serie.”

Gelukkig voor Sturridge hoorde hij snel genoeg van hen na het interview.

“Na dit behoorlijk angstaanjagende en angstaanjagende anderhalf uur van mijn leven, kreeg ik een telefoontje van Allan Heinberg die me vertelde dat ik de rol had. Het was een verbazingwekkend moment', onthulde de acteur.

Wat Gaiman betreft, hij onthulde later ook dat Sturridge meteen opviel in de audities.

“Na al die andere audities te hebben gezien, konden we naar Netflix gaan en zeggen: 'Het is Tom'", zei hij. "We weten dat het Tom is."

Terugkijkend op zijn auditie, dacht Sturridge ook: "Wat angstaanjagend werd aan de auditie was niet zozeer proberen hem te worden, maar zo opgewonden zijn om mogelijk deel uit te maken van deze wereld." Sinds zijn deelname heeft de acteur echter ook veel meer geleerd over zijn personage, aangezien hij aanvankelijk "geen ervaring met strips" had.

"Nu ben ik een obsessieve Sandman-fan", verklaarde Sturridge. "Ik heb het gevoel dat ik het van begin tot eind nu meerdere keren helemaal heb gelezen, en ik heb het gevoel dat ik het heel goed ken."

Toen hij de rol kreeg, vond Tom Sturridge ook het uitbeelden van een droom 'enorm ontmoedigend'

Hoewel Sturridge blij was met de rol, wist hij dat er veel werk zou zijn om Dream precies goed te portretteren. De acteur dacht hier zelfs over na toen hij naar bed ging. "Ik dacht heel goed na over hoe ik die nacht zou dromen", legt Sturridge uit.

“Omdat ik Morpheus wilde vinden, en ik wilde zien of ik hem in mijn dromen kon ontmoeten.”

En hoewel hij zich zo goed mogelijk op de rol voorbereidde, maakte Sturridge zich nog steeds zorgen over het spelen van Dream op het scherm. Hij maakte zich met name zorgen of zijn prestaties ooit goed genoeg zouden zijn.

“Het was enorm ontmoedigend, het was zelfs beangstigend”, gaf Sturridge toe.

"Beangstigend omdat ik een van de mensen ben die [sic] deze [stripreeks] zo hoog acht, ik geef er intens om, het is zo belangrijk voor mij als een stuk literatuur."

De acteur voegde er ook aan toe: "En ik voelde een last van verantwoordelijkheid, toen ik de droom realiseerde die ik ken, die ze al hadden [en verbeeldden op] film. Ik weet dat we het allemaal al in ons hoofd hebben, en ik wilde gewoon recht doen aan die dromen.”

Gelukkig voor de acteur was Gaiman er ook om hem te helpen de rol vast te leggen. "Het ding dat het niet meer beangstigend maakte, was Neil, omdat hij er de hele tijd was…", zei de acteur.

“En dus, uiteindelijk, als je van Sandman houdt, waar je van houdt is de ziel van Neil Gaiman en wanneer die ziel naast je is, je leidt, dan voelde ik een vorm van veiligheid, of tenminste Ik voelde me iets minder verlammend bang.”

Sinds The Sandman in première ging, heeft Netflix nog geen commentaar gegeven op de verlenging van de serie voor het tweede seizoen. Maar met Sturridge's angstaanjagend mooie optreden hopen fans zeker dat de streamer binnenkort goed nieuws voor hen zal hebben.

Aanbevolen: