Outlander: Eindelijk! Een documentaire met Sam Heughan die de Schotse Hooglanden verkent

Inhoudsopgave:

Outlander: Eindelijk! Een documentaire met Sam Heughan die de Schotse Hooglanden verkent
Outlander: Eindelijk! Een documentaire met Sam Heughan die de Schotse Hooglanden verkent
Anonim

De setting van de Starz-hitserie Outlander is een personage op zich en heeft sinds de show populair werd massaal toeristen naar de Schotse Hooglanden gebracht.

Hoe de acteurs authentiek met deze ruimte omgingen, is een van de interessante dingen die achter de schermen van Outlander plaatsvonden. Maar sinds seizoen vier werden de prachtige glooiende landschappen van Schotland vervangen door de bossen en koloniale steden van Amerika.

Het enige wat op afstand Schots in de show is, is Jaime en de andere Schotse mensen die naar de Nieuwe Wereld zijn gekomen.

Maar nu brengen de ooit gepest acteur Sam Heughan (ook bekend als "Jaime") en Graham McTavish (Dougal Mackenzie) Schotland terug naar Outlander met hun nieuwe docuserie Men in Kilts: A Roadtrip with Sam and Graham.

Maar de vraag is; zijn ze te laat? Is het moment voorbij voor zo'n show?

De show zelf

De nieuwe achtdelige serie is gemaakt door de twee Outlander-castleden en zal hen volgen tijdens hun tour door de Schotse Hooglanden.

Volgens Deadline zal de lijst met sites die het paar zal verkennen "Glencoe omvatten, de plaats van een groot bloedbad en een grote clanvete met Inverness en het slagveld van Culloden, de plaats van een historisch keerpunt, goed bekend bij fans van Outlander."

Een van de vele dingen die fans misschien niet weten over Sam Heughan, is dat hij dol is op motorrijden. Dus hij en McTavish rijden door de serie op een motorfiets die is uitgerust met een zijspan. Bovendien zullen ze het land doorkruisen in een R. V. en boot.

"De oprechte nieuwsgierigheid en passie die Sam en Graham hebben voor de landschappen die ze bezoeken en de verhalen die ze ontdekken terwijl ze door het hart van Schotland reizen, maken van 'Men in Kilts: A Roadtrip with Sam and Graham' een echt plezierige reis van ontdekking voor het publiek, "zei Christina Davis, president van de originele programmering van Starz, meldt Variety."De serie geeft context en textuur aan het leven en de geschiedenis van de Highlands, met elkaar verweven, net als de tartan waar Schotland zo beroemd om is, en we kijken ernaar uit om deze roadtrip te maken met deze twee geweldige vrienden."

"We zijn zo enthousiast om kijkers mee te nemen op dit epische avontuur met Sam en Graham. Hun vriendschapsband en oprechte nieuwsgierigheid naar de rijke cultuur van Schotland zal voor een onvergetelijke reis voor iedereen zorgen", aldus Holly Jacobs, executive vice president alternatieve en syndication programming bij Sony Pictures Television. McTavish's Dougal keerde onlangs terug naar Outlander nadat hij seizoen drie en vier weg was, maar blijkbaar is de vriendschap van Heughan en McTavish niet afgenomen.

Zullen mensen ernaar kijken?

Volgens Town & Country is de docuserie ontstaan uit een idee dat de vrienden hadden voor een podcast die Clan Lands zou gaan heten, maar Starz pakte het op voor een serie. Hoewel we niet weten hoe lang het tweetal erover heeft gedaan om dit project van de grond te krijgen, blijft het feit dat het een beetje laat is nog steeds een feit.

Nu Outlander de afgelopen twee seizoenen en de nabije toekomst in Amerika plaatsvindt, lijkt het zinloos om een docuserie te maken over geweldige plekken in Schotland.

De essentie van de show is natuurlijk zijn oorsprong in Schotland, maar had het idee van Men in Kilts niet moeten worden bedacht tijdens de eerste drie seizoenen van de show?

Zonder twijfel zouden de eerdere seizoenen van Outlander nog succesvoller zijn geweest als het was geholpen door een serie die de echte geschiedenis achter de show uitlegde.

"We speelden deze Highland-krijgers nu al jaren en deden alsof, en we dachten, 'weet je, het zou leuk zijn om er wat meer over te weten te komen', vertelde Heughan aan Oprah Magazine. "Ik ben altijd al geïnteresseerd geweest in de geschiedenis van Schotland, de clans en de cultuur. We hebben zo'n enorm toerisme vanuit Outlander. We wilden gewoon ook een beetje op dat avontuur gaan en iets daarvan naar de mensen brengen, omdat het deel uitmaakt van van de show die we niet meer kunnen ontdekken naarmate de show vordert."

Uiteindelijk is het geweldig dat Heughan, samen met zijn vriend McTavish, eindelijk een manier krijgt om hun thuisland te verkennen en het met mensen te delen. Maar Outlander, in ieder geval toen het zich in Schotland afspeelde, heeft fans er al toe aangezet om het land te verkennen. Zozeer zelfs dat het toerismebureau van de Schotse regering de auteur van de boeken, Diana Gabaldon, een ere-distelprijs heeft gegeven voor het genereren van een stroom bezoekers naar het prachtige landschap dat ze beschreef.

Zowel de boeken als de show hebben hun steentje bijgedragen om nieuwsgierige Outlander-fans naar de plek te brengen waar het allemaal gebeurde. Ook al is de show verder gegaan, mensen blijven het land bezoeken, dus als er iets is, zal Men in Kilts nieuw leven inblazen en het toerisme weer op gang helpen.

Maar het is nog steeds interessant om te zien dat deze docuserie gelanceerd wordt, ook al zullen fans hun favoriete personages niet meer over die velden zien lopen. Hoe dan ook, de show zal ongetwijfeld zowel informatief als hilarisch zijn met die twee terwijl ze op reis gaan en hun oorlogskreten schreeuwen zoals hun voorouders.

Aanbevolen: