Hoe Danielle Fishel de rol kreeg van Topanga op Boy Meets World

Inhoudsopgave:

Hoe Danielle Fishel de rol kreeg van Topanga op Boy Meets World
Hoe Danielle Fishel de rol kreeg van Topanga op Boy Meets World
Anonim

Danielle Fishel was niet de originele actrice die werd gecast in de rol van Topanga in Boy Meets World. Dit lijkt misschien schokkend, omdat het moeilijk is om je een andere actrice in die rol voor te stellen. Fishel zou maar in een of twee afleveringen van de serie verschijnen, maar werd uiteindelijk een vaste serie en uiteindelijk maakte ze het karakter van Topanga erg iconisch.

Fishel deelde onlangs op de Pod Meets World-podcast hoe ze in de jaren negentig in de rol van haar leven werd gecast en hoe ze, nadat ze de rol kreeg, erin slaagde heel hard te werken om showrunner Michael Jacobs zo tevreden te stellen dat ze niet ontslagen zou worden. Als 12-jarige had Fishel een ongelooflijke arbeidsethos, een die ze vandaag de dag nog steeds lijkt te hebben.

8 Danielle Fishel werd gecast als een ander meisje op Boy Meets World

Fishel had oorspronkelijk een andere rol als student op Boy Meets World. Een leerling met minder regels dan die van het personage Topanga. Op een dag tijdens de repetitie was het meisje dat oorspronkelijk de rol van Topanga had gecast niet in staat om een zin te zeggen zoals haar werd gevraagd, dus liet de showrunner haar gaan. Ze hadden minder dan een week om een nieuwe actrice te vinden om die rol te vervullen. Sterker nog, na die vrijdagrepetitie hadden ze voor maandag een nieuwe Topanga nodig.

7 Danielle deed auditie voor Topanga

De showrunner probeerde de nu vacante rol van Topanga te vervullen en besloot auditie te doen bij Fishel en Marla Sokoloff, die ook een andere student speelde in de aflevering. Sokoloff ging als eerste naar binnen en Fishel zei dat ze kon horen hoe het ging in de auditieruimte. Ze hoorde ze allemaal lachen en praten en alles leek goed te gaan. Fishel ging achter Sokoloff aan en dacht niet dat ze de rol zou krijgen, omdat ze niet dezelfde reactie kreeg als Sokoloff.

6 Danielle Fishel's vader werd gebeld

Fishels vader was niet bij Danielle toen ze te laat bleef om auditie te doen voor Topanga. Ze was bij haar moeder, terwijl haar vader wachtte tot ze thuiskwamen. Hij werd gebeld terwijl hij met zijn dochter aan de telefoon was en toen hij terugkwam bij Fishel, vertelde hij haar dat ze de rol van Topanga had gekregen en maandag zou verschijnen om de rol te spelen. Fishel begon natuurlijk meteen te schreeuwen.

5 Danielle Fishel heeft veel aantekeningen

Fishel verklaarde op de Pod Meets World-podcast dat Michael Jacobs na de eerste repetitiedag in de rol van Topanga, de showrunner, een notitiesessie hield, die vaak erg lang duurde. Hij bewaarde al zijn aantekeningen voor Fishel tot het einde, omdat hij zoveel aantekeningen voor haar had, en hij wilde de rest van de cast daar niet bewaren terwijl hij ze doornam. Uh-oh, niet het beste wat een jonge actrice wil horen. Natuurlijk was Fishel nerveus tijdens zijn hele notitiesessie met de rest van de cast.

4 Danielle Fishel was een snelle prater

Fishel zei in de podcast dat ze als kind een snelle prater was en als volwassene nog steeds een snelle prater is. Jacobs zei tegen Fishel dat ze onder andere haar spreeksnelheid moest vertragen. Hij zette haar en haar moeder aan de keukentafel van de familie Matthews en vertelde haar dat als ze de volgende repetitiedag de rol niet totaal anders zou spelen, ze zou worden losgelaten, net als het meisje voor haar. Yikes.

3 Danielle Fishel repeteerde tot 3 uur 's nachts

Fishel ging die nacht naar huis en bleef tot 3 uur 's nachts op om haar tekst te oefenen met haar moeder, die haar herhaaldelijk aanmoedigde om langzamer en langzamer te praten. Ze wilde absoluut niet ontslagen worden, en als perfectionist wilde ze de rol helemaal goed spelen en zoals Jacobs haar had gevraagd. Ze zei in de podcast dat ze dit vooral deed uit angst voor wat Jacobs zou denken als ze het niet goed zou doen.

2 Danielle Fishel werd geprezen door Michael Jacobs

Na de repetitie de volgende dag ontving Fishel zeer welverdiende lof van Jacobs voor het luisteren naar alle noten die hij voor haar had en voor het veel beter werk leveren. Fishel zei in de podcast dat het gevoel van goed werk te leveren iets was dat ze daarna elke week begon na te jagen en altijd baalde als ze geen lof kreeg alsof ze het niet goed genoeg deed. Zelfs als ze geen negatieve feedback heeft ontvangen.

1 Acteren was een echte baan op de set van Boy Meets World

Fishel zei dat hoewel ze nog maar een kind was toen ze werd aangenomen voor Boy Meets World, het in feite heel erg een baan was en dat ze in feite leefde om de showrunner, Jacobs, gelukkig te maken. Haar tegenspeler, Rider Strong, voegde eraan toe dat hun ervaring op de set van Boy Meets World met de showrunner die niet veel of geen creatieve vrijheid van de acteurs toestond, ervoor zorgde dat de meeste cast een tijdje niet wilden acteren.

Aanbevolen: