Hier is waarom Lisa Kudrow werd ontslagen uit 'Frasier' en hoe ze hetzelfde jaar 'vrienden' kreeg

Inhoudsopgave:

Hier is waarom Lisa Kudrow werd ontslagen uit 'Frasier' en hoe ze hetzelfde jaar 'vrienden' kreeg
Hier is waarom Lisa Kudrow werd ontslagen uit 'Frasier' en hoe ze hetzelfde jaar 'vrienden' kreeg
Anonim

Lisa Kudrow is vooral bekend van haar rol als Phoebe Buffay in de iconische show Friends, maar ze kreeg de kans om in een andere hitshow te spelen, maar werd ontslagen. Terwijl Friends diende als haar doorbraakrol, en uiteindelijk degene die haar naar instant roem bracht, zou haar vroege casting op Frasier hetzelfde hebben gedaan als haar vroege vertrek niet was geweest. Nu met een Primetime Emmy Award en twee Screen Actors Guild Awards, hoeft Kudrow niet met spijt terug te kijken.

Friends was een enorm succes in de sitcom en het personage van Kudrow wordt erkend als een van de grootste vrouwelijke personages die ooit op de Amerikaanse televisie is verschenen, samen met haar andere castleden. Begonnen in improvisatie- en sketchcomedy, was het slechts een kwestie van tijd voordat ze in de internationale schijnwerpers zou komen en voor altijd bekend zou staan als Phoebe. Hoewel deze rol zeker iets geweldigs was voor haar carrière, had ze misschien een andere weg ingeslagen als ze niet door Frasier was ontslagen.

Waarom ze werd losgelaten

Het casten van het personage van Roz Doyle was een moeilijke beslissing voor de castingdirectors van de show. Zonder echt specifiek karakteridee in gedachten, brachten ze een groot aantal actrices binnen en begonnen het eliminatieproces. Nadat Kelsey Grammar met een paar van hen had gelezen, kwamen de keuzes neer op Kudrow en Peri Gilpin. Kudrow viel op en werd gekozen om de rol te spelen.

Helaas voor Kudrow werd de ergste nachtmerrie van een acteur haar realiteit en begonnen de producenten twijfels te krijgen over de castingbeslissing. Roz is de producer van Frasier's radioshow en hoewel de chemie met de scènes thuis sterk en vol spanning was, vielen de scènes bij het radiostation plat en was er echt geen conflict. Kudrow was grappig en charmant, maar gezien haar komische stijl zou er geen ruimte zijn geweest om met echte spanning te spelen. De beslissing was definitief en Gilpin zou Kudrow vervangen als Roz.

Angsten op 'Vrienden'

Hoewel ze het nieuws redelijk goed opnam, moet Kudrow ongelooflijk teleurgesteld zijn geweest met deze beslissing. Maar wat er zou komen zou haar leven voor altijd veranderen? Ze zou als Phoebe worden gecast in hetzelfde jaar dat ze bij Frasier werd ontslagen. Maar haar angsten waren nog maar net begonnen, want elke keer dat ze las of optrad, voelde het alsof ze op het hakblok lag. Uiteindelijk zouden Kudrow en de cast van Friends de beste vrienden blijven en tien seizoenen voor elkaar zorgen totdat de iconische sitcom zijn beloop had.

Kudrow kwam er prima uit

Ondanks het feit dat ze ontslagen is uit een enkele hitserie, wil het lot dat ze op een nog grotere terechtkomt. Haar post-Friends-leven heeft haar gezien in films als Easy A, Happy Endings en zowel Neighbours als Neighbours 2: Sorority Rising. Haar laatste rol is in de Netflix-komedie Space Force en hoewel ze blijft bloeien en een illustere acteercarrière heeft, zijn haar vroege worstelingen goed om te onthouden, aangezien ze geaard blijft en in een zeer moeilijke industrie werkt.

Aanbevolen: