Hier is waarom de 'Titanic'-film meer kostte dan het schip zelf

Inhoudsopgave:

Hier is waarom de 'Titanic'-film meer kostte dan het schip zelf
Hier is waarom de 'Titanic'-film meer kostte dan het schip zelf
Anonim

Als het op entertainment aankomt, zijn de methoden voor het maken van films en televisieshows onze stoutste dromen overtroffen. Hoewel een filmbudget van honderden miljoenen dollars een normaal getal is geworden in de industrie, was dit 20 jaar geleden niet het geval. In 1997 maakte James Cameron wat de duurste film ooit werd, "Titanic"!

De film, met niemand minder dan Oscar-winnende acteurs, Kate Winslet en Leonardo DiCaprio, had een enorm budget van $ 200 miljoen! Dit was de allereerste film die zoveel kostte. Het duurde niet lang voordat James Cameron in 2010 zijn eigen record brak met "Avatar". Hoewel de film nogal wat geld kostte, bleek de film duurder te zijn dan het eigenlijke schip zelf!

$200 miljoen film

Titanic 1997
Titanic 1997

"Titanic" werd uitgebracht in 1997 en werd meteen een van de grootste films in de geschiedenis! De film bracht wereldwijd $ 2,2 miljard op en brak een aantal records, waaronder een van de duurste films om te maken. James Cameron, de schrijver van het filmscenario, en regisseur besteedde maar liefst $ 200 miljoen aan de film zelf, en dat is vóór eventuele marketingkosten. Dit markeerde "Titanic" als de duurste film in de geschiedenis, een record dat ze al meer dan tien jaar vasthielden!

Hoewel films als "Pirates Of The Caribbean", "Avengers: Endgame" en "Spider-Man" allemaal het record van "Titanic" hebben overtroffen, was $ 200 voor een film uit de jaren 90 nogal een schok! De film kostte niet alleen een arm en een been om te maken, maar het kostte eigenlijk meer om de film te maken dan om het echte Titanic-schip uit 1912 te maken. Volgens een aantal bronnen kostte het werkelijke schip $7,5 miljoen USD tijdens de bouwtijd, die plaatsvond tussen 1910 en 1912.

De Titanic is ontworpen door niemand minder dan Thomas Andrews, die in de film werd gespeeld door Victor Joseph Garber. Als je bedenkt dat het meer dan 100 jaar geleden $ 7,5 miljoen kostte om te bouwen, zou dat vandaag de dag ongeveer $ 400 miljoen bedragen! De film zou vandaag de dag waarschijnlijk ook minder hebben gekost dan in de jaren 90, met hoeveel onze technologie was gevorderd.

Titanic 1912
Titanic 1912

Behalve dat de film zelf behoorlijk veel geld kost, ging een groot deel van de budgetten van de films niet eens naar de cast! Leonardo DiCaprio stemde bijvoorbeeld in met een salarisverlaging ten gunste van geld verdienen aan de bruto-kassanummers, wat hem duidelijk beter van pas kwam! Leonardo liep uiteindelijk weg met een salaris van $ 50 miljoen voor zijn rol als Jack Dawson. Wat Kate Winslet betreft, ze accepteerde dezelfde deal, verdiende vooraf $ 2 miljoen en verdiende miljoenen meer na het kassucces van de film.

James Cameron was gemeen om $ 8 miljoen te verdienen met de film, maar verbeurde zijn salaris omdat de kosten te hoog werden. Gelukkig voor hem slaagde hij erin om zijn $ 8 miljoen te verdienen en nog wat! Daarnaast is een aspect van de film dat zeker heel veel geld heeft gekost, de echte en authentieke shots van het gezonken Titanic-schip. James Cameron en zijn filmploeg moesten 12 keer de Atlantische Oceaan induiken om de scènes van het scheepswrak vast te leggen. Voor $ 200 miljoen was het eindresultaat niet alleen verbluffend, maar ook zeer de moeite waard!

Aanbevolen: