James Woods' meest winstgevende rollen, gerangschikt

Inhoudsopgave:

James Woods' meest winstgevende rollen, gerangschikt
James Woods' meest winstgevende rollen, gerangschikt
Anonim

James Woods is een van die acteurs die je in tientallen films hebt gezien, vaak in vergelijkbare rollen, maar je lijkt zijn naam niet te onthouden. Hij was een aanbevolen personage in Family Guy en speelde ook rollen in grote blockbusters, zoals John Q en Hercules.

Met hoeveel rollen James Woods in de loop der jaren heeft gehad, is het geen wonder dat hij een ster heeft op de Hollywood Walk of Fame. Deze inwoner van Utah staat bekend om zijn snelle, gedurfde oneliners en omdat hij wordt getypeerd als de personages die je graag haat. Hij heeft tijdens zijn carrière een behoorlijk fortuin vergaard, met een geschat vermogen van $ 10 miljoen.

Als je zijn uitgebreide filmografie bekijkt, zijn dit zijn meest winstgevende rollen tot nu toe.

10 Ned Trent In 'The Specialist' (1994)

In de actiethriller The Specialist spelen we Woods de explosievenexpert Ned Trent. Wanneer een missie misgaat, wordt een jong meisje gedood, wat leidt tot een spannend verhaal over gerechtigheid, eer en verlossing.

Ondanks een bekende cast kreeg de film slechts twee van de vier sterren van Roger Ebert, die de film beschreef als een film die "de personages door martelende doolhoven van dialoog en actie dwingt."

Hoewel het niet goed werd ontvangen door critici, bracht The Specialist nog steeds meer dan $ 57 miljoen op in de binnenlandse verkoop en meer dan $ 170 miljoen wereldwijd.

9 Reggie Belafonte In 'Surf's Up' (2007)

In de mockumentary-achtige animatiefilm Surf's Up uit het midden van de jaren 2000 speelde James Woods als een van de sympathieke pinguïnpersonages het verhaal van de surfcultuur door een tweedejaars lens. Als Reggie Belafonte legde Woods de opvliegendheid vast van de zeeotter die de rivaal van het hoofdpersonage beheerde. Nogmaals, Woods is een personage waar je een hekel aan hebt.

Critici prezen de film over het algemeen, en waardeerden vooral de humor en de kwaliteit van de animatie. Het groeide uiteindelijk rond de $ 152 miljoen en werd zelfs genomineerd voor een Academy Award.

8 Falcon In 'Stuart Little 2' (2002)

In de animatiefilm Stuart Little 2 neemt James Woods de rol van schurk op zich, een die hij zeker kent. Het verhaal is losjes overgenomen van de E. B. Witte roman waarin Stuart Little en zijn vriend Snowbell hun kanarievriend Margalo moeten redden van Falcon.

De interessante combinatie van live-action en animatie was een hit in het begin van de jaren 2000 en werd over het algemeen goed ontvangen door critici, ondanks dat het een vervolg was. Het bracht in eigen land $ 65 miljoen op en bedroeg wereldwijd ongeveer $ 170 miljoen.

7 Dr. Turner In 'John Q' (2002)

Hoewel de rol van James Woods in John Q minor, is het cruciaal voor de verhaallijn. In de film speelt Denzel Washington een vader die radeloos is over de diagnose van een vergroot hart bij zijn zoon, omdat dit betekent dat hij een dure transplantatie nodig heeft. Omdat zijn verzekering de operatie niet dekt, gijzelt hij het hele ziekenhuis en dwingt hen de ingreep uit te voeren.

In John Q speelt James Woods de hoofdrol van Dr. Turner, de cardioloog die voor de zoon van Denzel Washington zorgt. Het is Dr. Turner die de diagnose stelt en fungeert als hoeksteen in de verhaalboog.

Ondanks positieve recensies over de uitvoering van de personages, werd de film zelf lauw ontvangen. Toch haalde het iets meer dan $ 71 miljoen binnen in de binnenlandse verkoop en meer dan $ 102 miljoen wereldwijd.

6 Priester in 'Scary Movie 2' (2001)

Vol met ironische humor en gebaseerd op enkele van de meest iconische horrorfilms van de afgelopen 50 jaar, Scary Movie 2 is geen veelgeprezen film, maar het is er een waar je naar zult grijpen als je en je vrienden hebben een lach nodig.

Met een meanderend plot dat grappen maakt over klassieke horrorfilms, zoals The Exorcist, Rocky Horror Picture Shot, Hannibal en The Amityville Horror, krijgen we een glimp van James Woods in een meer komische rol als priester.

Hoewel het een kort optreden was, bracht zijn rol in Scary Movie 2 hem toch een salaris op. De film bracht in eigen land $ 71 miljoen op en $ 141 miljoen wereldwijd.

5 Martin Walker In 'White House Down' (2013)

Een recentere rol voor James Woods was die van Martin Walker in White House Down. De actiethriller uit 2013 vertelt het verhaal van een politieagent van de Amerikaanse hoofdstad die probeert zijn dochter en de president van de Verenigde Staten te redden tijdens een terroristische aanslag.

We zien Woods in de rol van het aftredende hoofd van de presidentiële afdeling en de speciale bevelvoerder, Martin Walker. SPOILER ALERT: Martin Walker wordt later onthuld als de leider van de aanval, waardoor Woods weer in de rol van schurk komt.

Over het algemeen waren de recensies van de film lauw tot positief. Uiteindelijk bracht het $ 73 miljoen op in eigen land en meer dan $ 205 miljoen aan wereldwijde verkopen.

4 Dr. Harvey Mandrake In 'Any Given Sunday' (1999)

Any Given Sunday vertelt het verhaal van een underdog-voetballer en richt zich niet op het personage van Woods, Dr. Harvey Mandrake, maar hij speelt nog steeds een cruciale rol. Als teamdokter is hij verantwoordelijk om de underdogs naar de finish te krijgen. En we krijgen nog steeds de rechtlijnige bevalling waar Woods bekend om staat, zoals in zijn regel: "Ik ben de orthopedist, weet je nog? Bot, spier, gewricht: ik; loopneus, diarree, gonorroe, roze oog: jij. Begrepen ?"

Any Given Sunday werd verrassend goed ontvangen, hoewel er ook kritiek op was. Over het algemeen was de ontvangst gemiddeld iets beter dan gemiddeld. Het leverde $ 75 miljoen aan binnenlandse verkopen op en meer dan $ 100 miljoen wereldwijd.

3 Hades In 'Hercules' (1997)

Elke millenial kent de liedjes, het uiterlijk, de karakters van Hercules. Disney's animatieklassieker volgt losjes de Griekse en Romeinse mythologie, met James Woods als een gemene Hades die vastbesloten is om Hercules te vernietigen.

De geanimeerde klassieker werd over het algemeen zeer geprezen door critici, vooral wat betreft de prestaties van Woods. Owen Gleiberman recenseerde de film voor Entertainment Weekly en beschreef Woods' optreden als "een geïnspireerd stuk vaudeville. Zijn droge grappen zijn hilarisch ongerijmd - hij is als een vijandige, bijdehante verkoper gevangen in het lichaam van de Antichrist."

De film bracht uiteindelijk $ 99 miljoen op in de binnenlandse verkoop en meer dan $ 250 miljoen wereldwijd en blijft een favoriet van gezinnen.

2 Michael Kitz In 'Contact' (1997)

Als de typische nee-zegger is het personage van Woods in Contact het perfecte tegenovergestelde van het meer hoopvolle gelaat van Jody Foster. Als Michael Kitz portretteert Woods een man die gelooft dat de hele buitenaardse situatie bedrog is, hoewel het tegendeel bewezen is.

Samen met het creëren van een hernieuwde belangstelling voor Carl Sagan's roman uit 1985, werd Contact goed ontvangen en werd het een sciencefictionklassieker. Het bracht in eigen land bijna 101 miljoen dollar op en wereldwijd bijna 166 miljoen dollar.

1 Kolonel Moore In 'The General's Daughter' (1999)

Woods' rol als kolonel Moore in The General's Daughter was verreweg zijn meest winstgevende rol. Het verhaal raakte thema's als verkrachting, verpakt in een moordmysterie dat Woods' karakter omhult. De druk van een moordonderzoek is te groot en kolonel Moore pleegt zelfmoord.

Ondanks dat het zijn meest winstgevende film was, kreeg The General's Daughter veel negatieve recensies. Het werd bekritiseerd als "gekunsteld" en "over-the-top". Toch bracht het meer dan $ 102 miljoen op in binnenlandse verkoop en bijna $ 150 miljoen in wereldwijde verkoop.

Aanbevolen: