20 Weinig bekende feiten over Jeopardy's Alex Trebek

Inhoudsopgave:

20 Weinig bekende feiten over Jeopardy's Alex Trebek
20 Weinig bekende feiten over Jeopardy's Alex Trebek
Anonim

Het antwoord is… de meest uitzonderlijke mens aller tijden.

Wie is Alex Trebek? Hij is de presentator van Jeopardy en Jeopardy is een van de meest populaire spelshows in de televisiegeschiedenis. Het ging voor het eerst op de lucht in de late jaren '60. met gastheer, Art Fleming. De meeste fans herinneren zich echter de revival, die momenteel wordt georganiseerd door Alex Trebek. De revival ging voor het eerst in de lucht in 1984 en Trebek is sindsdien gastheer.

Het is veilig om te zeggen dat Jeopardy niet hetzelfde zou zijn met een andere host. Trebek en de show zijn synoniem. Trebek is een blijvende tv-persoonlijkheid en een van de meest geliefde aller tijden.

Is er een persoon in de wereld die de naam niet kent, Alex Trebek? Sommige mensen hebben geen televisietoestellen, maar weten toch te weten wie hij is. Trebek begon zijn carrière in de jaren 70, in Canada, en werd al snel een internationaal begrip. Er zijn echter een paar feiten over Trebek die sommige van zijn fans misschien niet weten.

Hij heeft een buitengewoon leven geleid en blijft immens populair. Trebeks carrière, reis en moed in het licht van de strijd inspireren fans over de hele wereld. Hier zijn 20 weinig bekende feiten over Alex Trebek.

20 Gezondheidsproblemen en diagnose

Op 6 maart 2019 kondigde Trebek aan dat hij vocht tegen stadium 4 alvleesklierkanker. Het schokkende nieuws bracht fans over de hele wereld in tranen. Op dit punt zal Trebek doorgaan als gastheer van Jeopardy terwijl hij de ziekte bestrijdt. Hij grapt dat hij volgens zijn contract verplicht is de show tot 2022 te hosten. Trebek onderging een behandeling en keerde op tijd terug om de populaire show te blijven hosten.

19 No Pants Episode Of Jeopardy

Alex Trebek komt over als een strenge en strenge gastheer. Natuurlijk heeft hij een andere kant en lacht hij graag. In 2005 had Trebek iedereen aan het praten toen hij even verscheen, zonder broek. Dit werd de beroemde aflevering van Jeopardy 'geen broek'.

De deelnemers waren het er allemaal over eens om geen broek te dragen als Trebek dat wel deed. Trebek hield zich aan zijn afspraak, maar de drie concurrenten niet. Trebek was er niet blij mee en zorgde ervoor dat het publiek het wist.

18Hollywood en Canada Walk of Fame

Alex Trebek werd geboren in Sudbury, Ontario, Canada. Hij genoot van zijn eerste kennismaking met roem tijdens zijn werk voor de Canadese televisie. Hij begon al snel in de VS te werken en werd in 1998 een genaturaliseerd staatsburger. In 1999 kreeg Trebek een ster op de Hollywood Walk of Fame, in de buurt van Vincent Price en Ann-Margret.

In 2006 ontving Trebek een ster op de Walk of Fame van Canada, die zich in de buurt van de sterren van Eugene Levy en The Crazy Canucks bevond. Trebek is pas de tweede presentator van een spelshow die een ster krijgt op de Walk of Fame van Canada.

17 Hij had een paardenfokkerij

Alex Trebek is meer dan alleen een geweldige presentator en persoonlijkheid van een tv-show. Hij heeft een geweldige carrière en is een van de best betaalde tv-persoonlijkheden. Zoals de meeste celebs heeft Trebek veel hobby's. Op een gegeven moment bezat Trebek een boerderij van 700 hectare in Creston, Californië. Het was een paardenfokkerij en ook een wijnmakerij. Trebek was enkele jaren eigenaar van het pand voordat het in 2008 werd verkocht.

16Bijna priester geworden

Het grootste deel van Alex Trebek's leven wist hij dat hij op tv wilde komen. Aanvankelijk probeerde hij een nieuwsanker te zijn, maar veranderde uiteindelijk in een iconische tv-presentator. Er was echter een moment in zijn leven dat hij overwoog om priester te worden. Hij bracht zelfs een zomer door in het Trappistenklooster. Tegen het einde van de zomer veranderde hij van gedachten om priester te worden. Hij realiseerde zich dat hij op geen enkele manier een gelofte van stilte kon afleggen.

15 Heb twee hartaanvallen gehad, maar ging beide keren snel weer aan het werk

Niets staat Alex Trebek in de weg als het gaat om het hosten van Jeopardy. Hij neemt zijn rol zeer serieus en zelfs zijn gezondheidsproblemen kunnen hem niet tegenhouden. Trebek kreeg inderdaad twee hartaanvallen, maar ging weer aan het werk zoals gepland.

In 2007 kreeg Trebek een lichte hartaanval en was snel weer aan het werk. Hij kreeg in 2011 een tweede milde hartaanval, maar keerde snel terug nadat hij hersteld was.

14 Alex Trebek de acteur

Alex Trebek begon met het hosten van Jeopardy in 1984 en is in die rol gebleven. Hij is echter in verschillende andere populaire shows verschenen. Hij heeft zelfs gastoptredens gedaan in een lange lijst van populaire shows.

Hij verscheen zelfs in een op zichzelf staande aflevering van The X-Files, als een van de mannen in het zwart, naast voormalig profworstelaar en gouverneur van Minnesota, Jesse Ventura. Hij was ook te zien in verschillende memorabele shows en films, zoals Groundhog Day, The Simpsons en How I Met Your Mother.

13 Orde van Canada

Alex Trebek is meer dan alleen een presentator van een spelshow. Hij heeft zijn roem, macht en invloed ten goede gebruikt. In 2011 werd Trebek benoemd tot Officier in de Orde van Canada. Hij ontving de Orde voor zijn prestaties op televisie, maar ook voor het verspreiden van kennis en zijn voorvechter van geografische geletterdheid. Hij heeft verschillende prijzen en onderscheidingen ontvangen, maar niets is te vergelijken met het prestige van de Orde van Canada.

12 Debatcontroverse

Alex Trebek is grotendeels uit de buurt van controverse gebleven. Hij veroorzaakte echter niet zo lang geleden een behoorlijke storm. In 2018 modereerde Trebek het enige debat in de race van de gouverneur van Pennsylvania. Hij domineerde de discussie en sprak 41% van de tijd. Hij maakte ook opmerkingen over de katholieke kerk die de kijkers boos maakten. Trebek verontschuldigde zich later voor de opmerkingen en zijn slechte prestaties.

11 Val in slaap achter het stuur en crashte auto, maar keerde vier dagen later terug naar hosting

Alex Trebek had ooit een bijna-doodervaring, maar ging vier dagen later weer aan het werk. In 2004 viel Trebek in slaap achter het stuur terwijl hij met zijn pick-up op een landelijke weg in Californië reed. De auto raakte een reeks brievenbussen en sloeg over een talud. Hij ontkwam ternauwernood aan een ernstige blessure. Trebek laat zich natuurlijk door niets tegenhouden, aangezien hij een paar dagen later weer aan het werk ging.

10 Hij kocht ooit een huis om de tennisbaan te gebruiken

Jeopardy is een van de meest populaire spelshows van vandaag. Inderdaad, de show heeft overleefd waar andere shows hebben gefaald. Alex Trebek heeft een behoorlijk fortuin vergaard met al dat Jeopardy-geld. Veel beroemdheden vinden het leuk om hun geld uit te geven aan belachelijke items, en Trebek is niet anders. Hij kocht ooit een landhuis zodat hij de tennisbaan kon gebruiken.

Het blijkt dat Trebek erg van tennis houdt. De controversiële honkbalster Pete Rose en zijn vrouw verhuurden het huis in de jaren '90. Trebek was een fatsoenlijke huisbaas en repareerde zelfs het sanitair voor Rose en zijn vrouw.

9 Hij voelde zich niet op zijn plaats in Hollywood

Alex Trebek werd voor het eerst een grote ster in zijn geboorteland Canada. Hij werkte voor verschillende populaire Canadese netwerken. Hij verhuisde echter al snel naar de VS om zijn carrière voort te zetten.

In het begin had Trebek het moeilijk toen hij naar Hollywood verhuisde. Hij vond het moeilijk om erbij te horen en was verlegen. Trebek had zijn agent nodig om hem kennis te laten maken met de mensen in de industrie. Het duurde even, maar hij veroverde al snel Hollywood en werd een blijvende beroemdheid.

8 Snickers voor het ontbijt

Elke presentator van een televisieprogramma weet dat een gezond ontbijt de belangrijkste ma altijd van de dag is. Alex Trebek houdt zich echter niet aan die regels. Jarenlang zou Trebek Snickers en cola light als ontbijt hebben.

In 2014 ontmoette hij een voedingsdeskundige die hem vertelde dat dit een erg ongezond ontbijt is. Dat is natuurlijk een antwoord dat hij had moeten weten. Aan de andere kant zijn Snickers heerlijk, en het is een redelijk goed ontbijt, lunch of diner.

7 Liefdadigheidswerk

Alex Trebek is niet je vaste presentator van een spelshow die hem inbelt. Hij neemt zijn status en zijn werk heel serieus. Hij heeft zijn roem en geld besteed aan verschillende goede doelen. Zijn liefdadigheidswerk speelt inderdaad een grote rol in zijn leven. Hij is een belangrijk figuur bij National Geographic Education For Kids en Racing For Kids. Hij is ook nauw betrokken bij de United Service Organization, Smile Train en Vision.

6 Guinness World Records

Zoals opgemerkt, begon Alex Trebek in 1984 met het hosten van de Jeopardy-revival. De show wordt elke doordeweekse avond uitgezonden, wat Trebek behoorlijk druk houdt. Trebek heeft Emmy Awards gewonnen en onderscheidingen ontvangen van zijn voormalige universiteit. Hij heeft echter ook het Guinness World Record voor de meeste gehoste afleveringen. In 2014 brak hij het record dat eerder in het bezit was van Bob Barker, toen hij 6.829 afleveringen presenteerde.

5 Pensioen

In de afgelopen jaren heeft Alex Trebek de mogelijkheid van pensionering besproken. Hij begon zelfs na te denken over zijn laatste woorden over de show en zijn laatste afscheid. Het is moeilijk om je voor te stellen dat iemand anders de show host. Trebek merkte ook op dat hij geen inspraak heeft bij het kiezen van zijn vervanger.

Toch heeft Trebek enkele mogelijke vervangers genoemd die hij zou goedkeuren. Hij noemde sportnieuwslezer Alex Fraust en CNN-juridisch analist Laura Coates. Zou een van deze potentiële gastheren kunnen ingrijpen wanneer het tijd is voor Trebek om de vragen op te hangen?

4 Een inbreker achtervolgd die probeerde in te breken in zijn hotelkamer

Laat je niet misleiden door de kalme en strenge houding van Alex Trebek. Hij lijkt misschien een zachtaardige presentator van een spelshow, maar als je hem kruist, laat hij het beest los. Trebek betrapte ooit een inbreker die zijn hotelkamer probeerde te beroven. Hij joeg de inbreker weg, maar scheurde uiteindelijk zijn achillespees. Als je dacht dat Trebek er slecht uitzag, had je die andere man moeten zien. Advies aan iedereen die erover nadenkt: beroof Alex Trebek niet.

3 Zijn enige wens is om zijn vrouw eerder te ontmoeten

Alex Trebek heeft zijn persoonlijke leven grotendeels buiten de krantenkoppen gehouden. Zijn gezondheidsproblemen halen vaak de krantenkoppen. Hij heeft echter zijn deel van het relatiedrama gehad. Hij trouwde in 1974 maar scheidde in 1981. Trebek ontmoette toen de liefde van zijn leven, Jean, in de jaren negentig.

Trebeks recente gezondheidsproblemen zetten hem aan het denken over zijn leven. Hij geeft toe dat hij maar één wens heeft, en dat is om zijn vrouw eerder in zijn leven te hebben ontmoet, zodat hij meer tijd met haar kan doorbrengen.

2 Gezichtshaar laat mensen praten

Alex Trebek ha alt vaak de krantenkoppen met zijn gezondheidsproblemen. Natuurlijk is niets te vergelijken met het drama over zijn gezichtshaar. Trebek schokte inderdaad de wereld toen hij een paar jaar geleden zijn snor schoor. Hij had de snor voor meer dan twee decennia. Trebek liet echter een paar jaar later zijn baard groeien … en fans werden gek. Ze werden natuurlijk nog gekker toen hij de baard scheerde.

1 Wat houden we van jou, Alex

In september 2019 kondigde Alex Trebek aan dat hij opnieuw chemotherapie moest ondergaan om zijn alvleesklierkanker te behandelen. Fans van de show betuigen hem vaak steun, maar dat geldt ook voor de deelnemers. Tijdens het filmen liet Trebek de deelnemers weten dat hij zich niet goed voelde, en één besloot hem op te vrolijken.

Dhruv Gaur's laatste antwoord was: "Wat houden we van je, Alex!". Trebek was zichtbaar verstikt door Guars daad van vriendelijkheid. Inderdaad, We Love You, Alex was al snel trending op Twitter.

Aanbevolen: