LeBron James bekritiseerd omdat hij zijn platform niet gebruikt om het COVID-vaccin te promoten

LeBron James bekritiseerd omdat hij zijn platform niet gebruikt om het COVID-vaccin te promoten
LeBron James bekritiseerd omdat hij zijn platform niet gebruikt om het COVID-vaccin te promoten
Anonim

Basketballegende LeBron James ligt onder vuur vanwege enkele controversiële opmerkingen over zijn niet-bestaande wens om het COVID-19-vaccin te promoten.

In een persconferentie met Lakers Media op 28 september opende basketbalsuperster LeBron James zijn mening over het gebruik van zijn platform om het bewustzijn voor het COVID-vaccin te verspreiden. Tegen het einde van het interview werd James een directe vraag gesteld over zijn vaccinatiestatus en meningen.

James reageerde door te verduidelijken dat hij was gevaccineerd voordat hij zijn mening over de kwestie bleef uiten. Hij schetste de redenering achter zijn keuze om zich te laten vaccineren en verklaarde: “Ik denk dat als het op mij aankomt, ik over mezelf kan praten. Ik denk dat iedereen zijn eigen keuze heeft om te doen wat hij of zij denkt dat goed is voor zichzelf en hun gezin en dergelijke dingen.”

Hij vervolgde: Ik weet dat ik er erg sceptisch over was, maar na mijn onderzoek en dergelijke dingen te hebben gedaan, had ik het gevoel dat het het meest geschikt was voor niet alleen mij, maar ook voor mijn familie en voor mijn vrienden en daarom heb ik besloten het zo te doen.”

Toen hem werd gevraagd naar zijn mening over het aanmoedigen van anderen om zich te laten vaccineren, stopte James het idee dat zijn platform zou moeten worden gebruikt om het bewustzijn voor het COVID-vaccin te verspreiden of het te promoten. Hij deelde: Jullie zouden me moeten kennen, alles waar ik over praat, ik praat niet over andere mensen en wat ze zouden moeten doen. Ik spreek voor mij en voor mijn familie en dat is genoeg?”

De interviewer bleef James onder druk zetten terwijl hij zijn mening over het belang van de kwestie in twijfel trok en of dat iemand van zijn statuur zou moeten beïnvloeden om zich uit te spreken.

James was het echter niet eens met de insinuatie dat zijn grote platform op zo'n manier zou moeten worden gebruikt, zoals hij zei: We hebben het over de lichamen van individuen, we hebben het niet over iets dat politiek of racisme is, of politiegeweld. Dingen van die aard. We hebben het over het lichaam en het welzijn van mensen. Dus voor mij persoonlijk heb ik niet het gevoel dat ik me moet bemoeien met wat andere mensen zouden moeten doen voor hun lichaam en hun levensonderhoud.”

Na het interview gingen kijkers naar Twitter om de basketballer te verslaan. Velen trollden de Lakers-ster terwijl ze woedend wezen op zijn aard van het uiten van zijn mening in andere situaties.

Een van hen zei bijvoorbeeld: "wauw wat een rolmodel…. hij heeft overal een mening over behalve over 1 van de belangrijkste dingen waarover hij moet praten doet hij dat niet!!!!! Wat voor leven moet ik [sic] leuk vinden om rijk en beroemd te zijn!”

Terwijl een ander eraan toevoegde: "LeBron is tegen de politie die iemands lichamelijke autonomie schenden, maar cool met anti-vaxers die hetzelfde doen."

De teleurstelling van anderen kwam voort uit hun overtuiging dat hij door zijn sociale invloed een groot verschil kon maken in mensen die zich zouden laten vaccineren.

Aanbevolen: